nati_28 06.01.06, 09:16 Sama już nie wiem, każde z w/w imion coś w sobie ma Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
koza_w_rajtuzach Re: Jagoda, Patrycja, Natalia czy Julia?? 06.01.06, 09:29 Jagoda - nie lubię tego imienia. Dla mnie jagoda to owoc, nic więcej. Patrycja - bardzo twarde brzmienie. A co sądzisz o imieniu Letycja? Jest podobne, a jednak o wiele bardziej subtelne. Natalia - bez zachwytu, ale ładne. Julia - ładne, romantyczne, tylko straszliwie popularne. Teraz co druga mała dziewczynka nosi takie imię. Odpowiedz Link Zgłoś
cataluna Re: Jagoda, Patrycja, Natalia czy Julia?? 06.01.06, 09:31 Z podanych imion tylko Jagoda. Natalia i Julia zbyt popularne. Patrycja - takie sobie Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Jagoda, Patrycja, Natalia czy Julia?? 06.01.06, 09:32 Trudno jest coś doradzić - Patrycja, Natalia i Julia są straszliwie popularne, a za Jagodą nie przepadam. A może Julianna? Odpowiedz Link Zgłoś
nati_28 Re: Jagoda, Patrycja, Natalia czy Julia?? 06.01.06, 10:00 rózne są opinie. Faktycznie Julia, Natalia są bardzo popularne. Patrycja moze zbyt poważne. Jagoda - dla mnie ciekawe, kwestia gustu, jednak rodzina dziwnie na nie reaguje. Szukam imienia ładnego, ale takiego, które będzie pasowało i dla malutkiej dziewczyneczki i później dla dorosłej kobiety. Może jeszcze coś poradzicie? A tymczasem dzięki za podpowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
koza_w_rajtuzach Re: Jagoda, Patrycja, Natalia czy Julia?? 06.01.06, 10:20 Na rodzinę akurat nie powinnaś się patrzyć. Większość mojej krzywi się na imię Klara, ale dla mnie najważniejsze jest to, że oboje z mężem jesteśmy zachwyceni tym imieniem. Myślę, że mała dziewczynka powinna być zadowolona z imienia Jagódka tym bardziej, że jest słodkie i miło się kojarzy. Myślę, że i do nastolatki Jagoda będzie bardzo pasować, ale nie jestem pewna, czy dla dojrzałej, poważnej kobiety to imię nie będzie zbyt infantylne. Jeśli chodzi o imiona kończące się na -lia, to z tych mniej popularnych, może Emilia, Rozalia, Kornelia, Aurelia, Idalia, Dalia? Z tych kończących się na - cja, to może Łucja, Alicja, Felicja? A z tych takich roślinnych to może: Jaśmina? Odpowiedz Link Zgłoś
nati_28 Re: Jagoda, Patrycja, Natalia czy Julia?? 06.01.06, 10:25 Masz racje z tą rodziną. Natomiast ciekawe i ładne imię mi podpowiedziałaś: Kornelia. Mam jeszcze troszkę czasu na zastanawianie się. Odpowiedz Link Zgłoś
shilla01 Re: Jagoda, Patrycja, Natalia czy Julia?? 06.01.06, 11:04 to mi juz bardzziej podoba się Jagoda od Kornelii i jako dziecko znałam p[ewna pania JAgode i cos mi z tego okresu musialo zostać, bo uważam ze to imię własnie bardziej pasuje do dorosłej kobiety niz do dziecka. Odpowiedz Link Zgłoś
theodorka Re: Jagoda, Patrycja, Natalia czy Julia?? 06.01.06, 11:29 nati_28 napisała: > Masz racje z tą rodziną. Natomiast ciekawe i ładne imię mi podpowiedziałaś: > Kornelia. Mam jeszcze troszkę czasu na zastanawianie się. Ja właśnie wybrałabym Kornelię, jeśli już o tym mówimy . Prześliczne, bardzo kobiece i dystyngowane imię. A jak ślicznie się zdrabnia - Nela, Kora, Kornelka . Nawet nie umywa się do Patrycji czy Jagody. Wybierz Kornelię! Odpowiedz Link Zgłoś
theodorka Re: Jagoda, Patrycja, Natalia czy Julia?? 06.01.06, 11:27 1. Patrycja (ew. Jagoda) 3. Natalia Julia odpada. Odpowiedz Link Zgłoś
nati_28 Re: Jagoda, Patrycja, Natalia czy Julia?? 06.01.06, 11:31 Dzięki za podpowiedzi. Nad Kornelią zaczęłam zastanawiać się dzięki Wam Odpowiedz Link Zgłoś
theodorka Re: Jagoda, Patrycja, Natalia czy Julia?? 06.01.06, 11:40 nati_28 napisała: > Dzięki za podpowiedzi. Nad Kornelią zaczęłam zastanawiać się dzięki Wam A co powiesz na Florę, Liliannę, Rozalię, Hersylię, Letycję, Noelię, Amalię, Łucję, Koralię, Felicję, Idalię, Tarsylię, Eulalię, Aurelię? To także bardzo piękne imiona Podobają się zwykle osobom, które lubią Kornelię . Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Kornelia 06.01.06, 12:28 W takim razie byłabym za Kornelią Ma dużo zdrobnień, nie jest ani oklepane, ani dziwaczne. Ostatnio na forum jest sporo o tym imieniu, więc jest dużo do poczytania. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
aurelia_b Re: Jagoda, Patrycja, Natalia czy Julia?? 06.01.06, 14:19 Też jestem za Kornelią! Odpowiedz Link Zgłoś
bodomlake Re: Jagoda, Patrycja, Natalia czy Julia?? 06.01.06, 14:24 Ja też za Kornelią. A z tych czterech to Natalia. Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Jagoda, Patrycja, Natalia czy Julia?? 06.01.06, 15:20 Z tych czterech Jagoda, chco nie podoba mi sie. Kornelii tez nie lubie. Odpowiedz Link Zgłoś