aga.fedor Re: Orginalne imię dla dziewczynki. 24.01.06, 16:24 moja coreczka ma na imie Gabrysia - może średnio orginalnie ale ładnie. Mam nadzieje ze jak dorośnie to sie wstydzić nie będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
oczekiwanie-na-aniola Re: Orginalne imię dla dziewczynki. 24.01.06, 17:21 Nina, Nikola, Nadia, Liliana, Natasza, Tatiana, Tanja. Podobają się mi imiona kojażące się z Rosją. Walczyłam z m. o Tatiankę albo Nikolę. Wyszła Nina - o ile to dziewuszka Odpowiedz Link Zgłoś
linka555 Re: Orginalne imię dla dziewczynki. 24.01.06, 23:18 Lena -jeśli to będzie dziewczynka. Odpowiedz Link Zgłoś
miaukotek Re: Orginalne imię dla dziewczynki. 25.01.06, 01:45 Kalina jest ładne i rzadkie, wydaje mi się Odpowiedz Link Zgłoś
kama9615 Re: Orginalne imię dla dziewczynki. 27.01.06, 12:50 innocenta- inka; imię zakonnic; często kojarzone: inka- świnka NIGDY W ŻYCIU Odpowiedz Link Zgłoś
ona510 Re: Orginalne imię dla dziewczynki. 28.01.06, 12:13 Jaka Innocenta???Chyba Cie pogieło kobieto.Inka to Inka,moja sistrzenica ma tak na imię od prawie 3 lat i nikt nigdy nie skojarzył jej imienia ze świnką.Pożałowania godna uwaga. Odpowiedz Link Zgłoś
anna11233 Re: Orginalne imię dla dziewczynki. 25.01.06, 10:12 Z humorystycznych: Klozetta. A poważnie - znajomi dali Emma i mi sie wydaje że ładne... Odpowiedz Link Zgłoś
falka32 Re: Orginalne imię dla dziewczynki. 25.01.06, 10:48 Ja miałam w ciązy przygotowane zestawy na wypadek, gdyby urodziły się bliźniaki obojga płci. Na ich szczęście się nie urodziły. Moje ulubione zestawy to: Nokia i Samsung Kia (lub Mercedes) i Fiat Promocja i Marketing Dosia i Ariel Rama i Masmix Nałęczowianka i Żywiec Odpowiedz Link Zgłoś
blaszany_dzwoneczek Re: Orginalne imię dla dziewczynki. 25.01.06, 10:49 Nokia - piękne, takie zmysłowe, tajemnicze i delikatne Odpowiedz Link Zgłoś
sallyx Re: Orginalne imię dla dziewczynki. 25.01.06, 10:58 u mnie jest Oliwia może mało oryginalne (chociaż u córki w szkole to chyba jedyne takie imię) ale mi się podoba, a teraz będzie Wiktoria jeśli dziewczynka, im też mi się bardzo podoba) Odpowiedz Link Zgłoś
szpilki Re: Orginalne imię dla dziewczynki. 27.01.06, 16:54 a jakze dźwięczne zarazem Odpowiedz Link Zgłoś
ajk10 Re: Orginalne imię dla dziewczynki. 25.01.06, 16:19 to może jeszcze: Setka i Bimber? Odpowiedz Link Zgłoś
nicolaya79 Re: Orginalne imię dla dziewczynki. 25.01.06, 11:41 Ida, Liwia, Kornelia, Gabriela, Marzena - Jak będę kiedyś miała córę, to zestaw już mam tylko wybierać Kiedyś krążyła opowiastka (ponoć to autentyk), ze rodzice chcieli córkę nazwać Latryna (bo tak ładnie brzmi...) W teleekspresie słyszałam natomiast o usilnych próbach przekonania urzędniczki w USC do zarejestrowania imienia Ślicznuda. Ech...chociaż jak dla mnie, to koszmarne sa również wszelkie twory typu dżenifer, dżesika, simona, dastin, kewin Odpowiedz Link Zgłoś
r.kruger Re: Orginalne imię dla dziewczynki. 25.01.06, 13:36 popieram koncepcję jednej z polskich mam: Gejsza jak to dobrze że mam synów Odpowiedz Link Zgłoś
clio1979 Re: Orginalne imię dla dziewczynki. 25.01.06, 15:02 Ja niniejszym pozdrawiam moją koleżankę ze studiów (to oczywiście apropos pięknych imion) - Teodozję Pietruszkę Odpowiedz Link Zgłoś
vgv Re: Orginalne imię dla dziewczynki. 26.01.06, 22:19 bardzo mi się podoba Ksymena - ale mojemu mężowi kojarzy sie z wojowniczą księżniczka i nie chce się zgodzic.... Odpowiedz Link Zgłoś
gunda24 Re: Orginalne imię dla dziewczynki. 27.01.06, 12:56 Liwia, Liwieńka, Liwka Dużo osób nie zna, dużo osób nie dosłyszy i mówi na córcię Oliwia, Lidia lub Ligia. Dlatego myślę, że jest oryginalne, ale śliczne. Odpowiedz Link Zgłoś
olivka_83 Re: Orginalne imię dla dziewczynki. 27.01.06, 13:10 Mi podoba sie imie Lilia w skrócie Lili Odpowiedz Link Zgłoś
patinka6 Re: Orginalne imię dla dziewczynki. 28.01.06, 12:37 Emilka src="bd.lilypie.com/BTdvp1.png" alt="Lilypie Baby Ticker" border="0" /></a> Odpowiedz Link Zgłoś