kate729 27.01.06, 11:17 Wybrałam z mężem te imionka Laura Marcel i prosze o szczerą wypowiedz czy wam się one podobają. Z góry dziękuje za odpowiedz. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
shilla01 Re: Laura, Marcel? 27.01.06, 11:35 skoro już wybrałaś, to innych propozycji pewnie nie oczekujesz. Laura śliczne.. szło ze mną przez całe zycie ( miałam mieć tak na imię i jako dziecko się tak nawet przedstawiałam ) - zawsze mówiłam, że moja córka będzie LAura , niestety w momencie w którym posiadanie córki staje się coraz bardziej realne, co 2 mała dzidźka, którą spotykam to Laura. Co do Marcela- nie mój typ, ale myslę , że może być. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Laura, Marcel? 27.01.06, 13:18 Laurę bardzo lubię, i to od zawsze. Podoba mi się też Marceli - nie Marcel, bo zawsze to imię brzmiało po polsku Marceli, a z Marcelem to jakaś nowa moda. Odpowiedz Link Zgłoś
tippi Re: Laura, Marcel? 27.01.06, 20:00 ja też myślę, że lepiej Marceli, Marcel kojarzy mi się z preclem. A co do Laury- bardzo wdzięczne, ładne Odpowiedz Link Zgłoś
idaaa Re: Laura, Marcel? 27.01.06, 23:04 Marcel nie, natmiast już Marceli ZDECYDOWANIE TAK. Laura natomiast jest śliczna bez zastrzeżeń Aczkolwiek z żeńskich imion 5 literowych wolę... Florę Odpowiedz Link Zgłoś
xdagmarax Re: Laura, Marcel? 27.01.06, 23:31 Laura.. bardzo ładne w miarę oryginalne i jestem na tak Marcel.. bardzo bardzo mi się podoba chyba ze względu na bohatera z ,,sagi o ludziach lodu",który utkiwł w mej pamięci Odpowiedz Link Zgłoś
theodorka Re: Laura, Marcel? 30.01.06, 10:44 Od Marcela wolę Marcelego. W dzieciństwie Laura była jednym z moich ulubionych imion, teraz nieco ostygł mój entuzjazm do niej. Wolę Laurencję i Laurentego. Odpowiedz Link Zgłoś
kate729 Re: Laura, Marcel? 28.01.06, 09:35 Bardzo dziękuje za wszystkie odpowiedzi i czekam na więcej opinii Jeszcze nie wiem kto siedzi w brzuszku, jak tylko będe wiedziała dam znać. Odpowiedz Link Zgłoś
bluee5 Re: Laura, Marcel? 28.01.06, 15:12 Osobiście bardzo podoba mi się Marcel ( Marceli mniej jakoś mało męskie) Laura też ładne. Odpowiedz Link Zgłoś
bonnie75 Re: Laura, Marcel? 28.01.06, 20:07 Obydwa piekne. Sama swojego czasu myslslam o Marcelim dla chlopca albo Marcelinie dla dziewczynki. Laura tez fajne i malo oklepane. tak wiec wybor dobry moim skromnym zdaniem Odpowiedz Link Zgłoś
pepperann Re: Laura, Marcel? 28.01.06, 21:46 Dołączam do chóru pochwał. Marcel to ostatnio mój typ nr 1 dla (ewentualnego,przyszłego) syna. Wolę Marceli, ale niekoniecznie, zależy też od nazwiska. Laura - również bardzo ładnie, chociaż nie za bardzo jest jak zdrabniać. Nie lubię, jak na dziewczynkę się mówi Laurka. Ogólnie - fajne typy. Nie zanadto oklepane, nie za bardzo wymyślne. Popieram. Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Laura, Marcel? 28.01.06, 22:31 Oba imiona sa dla mnie dosc neutralne. Od Marcela wole Marcelego. Odpowiedz Link Zgłoś
llora Re: Laura, Marcel? 28.01.06, 22:35 Laura-przesliczne imie,jedno z moich ulubionnych Marcel kojarzy mi sie z jakimś latynoskim,nażelowanym chłopaczkiem,wole Marcelego Odpowiedz Link Zgłoś
kate729 Re: Laura, Marcel? 30.01.06, 10:28 a czy ktoś zna ludzi o tych imieniach?? Jakie są ich charaktery, temperament itd..........? Odpowiedz Link Zgłoś
pepperann Re: Laura, Marcel? 30.01.06, 10:37 Ja znam dwóch Marcelów - jeden Marcel, drugi (niepolskiego pochodzenia) Marcelo (ale nie jest nażelowanym chłopaczkiem ). Obydwaj bardzo fajni, otwarci, inteligentni, energiczni, towarzyscy, lubią podróże. Ogólnie - mam najlepsze skojarzenia. Laura miałą na imię moja prababcia, ale niestety jej nie pamiętam. Tak jeszcze myślę nad tą Laurą i może podam Ci pod rozwagę jeszcze Ludwikę. POdobnie, a - moim zdaniem - o wiele ładniej i o wiele więcej możliwości zdrabniania imienia. Odpowiedz Link Zgłoś
bluee5 Re: Laura, Marcel? 01.02.06, 11:12 ja też poznałam kiedyś Marcela na obozie był bardzo fajnym i radosnym chłopakiem(wcale nie był wyżelowany.) Co do Laury to nie spotkałam się z tym imieniem. Odpowiedz Link Zgłoś
mija281 Re: Laura, Marcel? 02.02.06, 21:31 Laura bardzo mi się podoba. Śliczne imie dla ślicznej dziewczynki - tak mi sie jakoś kojarzy No cóż, na temat Marcela wypowiada się będę mało obiektywnie, właściwie wogóle nie będę obiektywna, bo mój synuś takie właśnie ma imię. I teraz imię Marcel nie jest dla mnie ani ładne, ani piękne, ani naj, naj...teraz jest dla mnie moim synkiem, którego kocham nad zycie Mój synek jest grzecznym dzieckiem, uwielbia spacery i nie znosi sprzeciwu Mam nadzieje, że nie będzie nażelowanym gogusiem, który myśli tylko jak tu wyrwać laske Kiedy nosiłam go pod serem czytałam wypowiedzi dziewczyn, które namawiaja, zeby zrezygnować z imienia Marcel na recz Marceliniego. I przez moment tak mocno wzięłam sobie to do serca, ze chcialam nazwać go Marceli, a to by było wbrew temu co ustaliliśmy z moim mężem juz w czasach narzeczeństwa, że dziecko bedzie miało imie po dziadku Marcel. Tak więc słuchaj siebie... pozdrawiamy Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Laura, Marcel? 02.02.06, 21:37 mija281 napisała: > Kiedy nosiłam go pod serem czytałam wypowiedzi dziewczyn, które namawiaja, zeby > zrezygnować z imienia Marcel na recz Marceliniego. Marcelego Odpowiedz Link Zgłoś
mija281 gaudencjo 02.02.06, 21:48 ) oczywiście, że Marcelego to ja mówię do synka Marcelini co się ślini i tak odmieniam Marcelini przez wszystkie przypadki Odpowiedz Link Zgłoś
chuda_w-w Re: gaudencjo 03.02.06, 18:41 Marcel/Marceli - jeden z moich typów Laura - całkiem ładne, ale dla córki wybrałabym inne Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Laura! 03.07.06, 22:15 Urodziła się mała Laura, serdecznie gratuluję rodzicom córki i imienia forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=20381&w=14647213&a=42726090 Odpowiedz Link Zgłoś
ibulka Re: Laura! 03.07.06, 22:59 Laura - bardzo ładne, dźwięczne i wdzięczne (o rany ) imię :o) Marcel - super. Marceli zdecydowanie odpada, kojarzy mi sięz 'Bazyli', a tak ma na imię jeden ze znanych mi psów (bez urazy dla nikogo!) Pamiętaj tylko, że oba imiona muszą ładnie komponować się z nazwiskiem! Odpowiedz Link Zgłoś
dzemma Re: Laura, Marcel? 07.07.06, 13:42 ja mam chyba podobny gust, bo mam synka Marcelka i jeśli bedzie córeczka to ma byc Laura lub Milena. Odpowiedz Link Zgłoś
monica_belluci1 Re: Laura, Marcel? 13.08.06, 20:26 Marcel to imie mojego pierwszego synka. Tak mi sie podoba do dzisiaj, że spodziewając się drugiego synka mam problem bo najchętniej nazwalabym go też Marcel A drugi będzie chyba Oliwier Całuę i wzmacniam w postanowieniu Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: Laura, Marcel? 13.08.06, 21:35 monica_belluci1 napisała: > Marcel to imie mojego pierwszego synka. Tak mi sie podoba do dzisiaj, że > spodziewając się drugiego synka mam problem bo najchętniej nazwalabym go też > Marcel > > A drugi będzie chyba Oliwier Przemyśl jeszcze tego Oliwiera... Odpowiedz Link Zgłoś