dorka1976 16.02.06, 10:44 witam, mam pytanko. Które imię bardziej wam się podoba? Koleżanka wybiera imię dla córci (urodzi się pod koniec lutego). Ja jej proponuję Lawinka, ale jej Florentynka czy mi się podoba. Wybrać ciężko. Mąż/ facet sie nie liczy bo go po prostu już nie ma. Pozdrówka! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
szczekuszka Re: FLORENTYNKA CZY LAWINKA 16.02.06, 11:11 Florentyna- piękne imie!! Odpowiedz Link Zgłoś
idaaa Re: FLORENTYNKA CZY LAWINKA 16.02.06, 11:54 Florentyna a najlepiej jeśli Flora Odpowiedz Link Zgłoś
tawananna Re: FLORENTYNKA CZY LAWINKA 16.02.06, 12:58 Mnie akurat bardziej podoba się Lawinia (zdrobnienie Inka ), ale Florentynka to też bardzo ładne imię. Odpowiedz Link Zgłoś
pepperann Re: FLORENTYNKA CZY LAWINKA 16.02.06, 13:13 Lepiej Florentynka. Bardzo ładnie i słodko (jak ciastko florentynka) Lawinka? To przecież mała Lawina!!! Odpowiedz Link Zgłoś
xdagmarax Re: FLORENTYNKA CZY LAWINKA 16.02.06, 13:56 zdecydowanie Florentynka... zastanawiam się cczy Flora i to jest skrót czy osbne imie?? ale i tak śliczne Odpowiedz Link Zgłoś
martuszkaw Re: FLORENTYNKA CZY LAWINKA 16.02.06, 14:06 Błagam tylko nie Flora Ostatnio była na ten temat dyskusja. M Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: FLORENTYNKA CZY LAWINKA 16.02.06, 15:10 xdagmarax napisała: > zdecydowanie Florentynka... zastanawiam się cczy Flora i to jest skrót czy > osbne imie?? ale i tak śliczne Flora to zdecydowanie osobne imie. Odpowiedz Link Zgłoś
kaeira Re: FLORENTYNKA CZY LAWINKA 16.02.06, 14:11 Wolę Florentynę. Bardziej solidne, mniej pretensjonalne, uroczo staromodne. Zdrobnienia: Flora, Florka, Florcia itd. Lora, Rena, Lorena, Renia, Lonia, Lena, Tina Lawinka to faktycznie mała lawina, dokladnie tak mi się kojarzy. Dla Lawinii proponuje: Lina, Awa, Awi, Winka, Winia, Wisia, Wiśka, Ina, Inka, Pozdrawiam, Kaeira Odpowiedz Link Zgłoś
ajkija Re: FLORENTYNKA CZY LAWINKA 18.02.06, 11:30 Florentynka. Jako mama Klementynki popieram Odpowiedz Link Zgłoś
llora Re: FLORENTYNKA CZY LAWINKA 18.02.06, 12:17 Florentyna!Piękne imie! Lawinia brzmi jak lawina,rówieśnicy dziewczynki też mogą sobie tak skojarzyć... Odpowiedz Link Zgłoś
layla12 Re: FLORENTYNKA CZY LAWINKA 18.02.06, 12:33 Witam serdecznie.Mi osobiście bardziej podoba się Florentynka ))) Pozdrawiam!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
theodorka Re: FLORENTYNKA CZY LAWINKA 18.02.06, 12:55 Lawinka, chociaż Florentynka też bardzo ładnie! Skojarzeń z lawiną się nie obawiam - skoro Florentyna kojarzy się z fauną i florą... Odpowiedz Link Zgłoś
theodorka Re: FLORENTYNKA CZY LAWINKA 18.02.06, 12:55 theodorka napisała: > Lawinka, chociaż Florentynka też bardzo ładnie! > > Skojarzeń z lawiną się nie obawiam - skoro Florentyna kojarzy się z fauną i > florą... Albo z florą bakteryjną, co miłym skojarzeniem chyba nie jest (te bakterie)... Odpowiedz Link Zgłoś
llora Re: FLORENTYNKA CZY LAWINKA 18.02.06, 13:16 Skojarzenie z florą wcale nie jest takie złe(przynajmniej mi nie przeszkadza,uwielbiam imie Flora),z florą bakteryjną już bardziej ale młodsze dzieci chyba nie znaja określenia flora bakteryjna a lawina raczej tak.Najgorzej jak dziewczynka będzie gruba(Uważajcie,zbliża sie wielka lawina! Zaraz przygniecie nas lawina!itp.) Odpowiedz Link Zgłoś