titikaczka 20.02.06, 18:29 Wiem, ze moze byc takie imie jak Mila samo w sobie, ale moze to byc tez skrot, zdrobnienie. Ale od czego??? Od Mileny, i od czego jeszcze? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tawananna Re: Mila? 20.02.06, 19:07 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=12924&w=36208335&v=2&s=0 Przeczytaj ten wątek, sprzed paru dni i w zasadzie podobny - imiona Miłkowe i Milkowe są te same Odpowiedz Link Zgłoś
shilla01 Re: Mila? 21.02.06, 19:00 bardzo podoba mi sie imię MILA. Ponieważ na imię dla dziecka mam inne faworytki nazwałam tak moją papużkę i powiem ci , ze pierwsze kilkadziesiąt wypowiedzen brzmialo dziwnie , myslałam sobie nawet " kurcze to wcale nie jest takie fajne imię" ale minął tydzień i juz sie przyzwyczailiśmy do brzmienia tego imienia wiec mogę polecić dla córeczki. POZDRAWIAM Odpowiedz Link Zgłoś
shilla01 Re: Mila? 21.02.06, 19:01 dodam, ze nie tyle przyzwyczailiśmy co teraz myslę sobie" to jednak jest super imię , szkoda , że juz mojej córeczki nie bede mogła tak nazwać " Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Mila? 21.02.06, 19:54 Polecać dla córki trudno, bo jest negatywna opinia Rady Jezyka Polskiego i rejestracja tego imienia może się okazać niemożliwa. Odpowiedz Link Zgłoś
shilla01 Re: Mila? 21.02.06, 21:02 ale dobrze wiesz jak sie urzednicy stosują do opini Rady Języka Polskiego Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Mila? 21.02.06, 21:31 Oj, niektóre się jednak stosują. Są urzędy, w których nie rejestruje się np. Nadii. Jedna odmowa Mili też już była na forum, o ile pamiętam. Trzeba uważać, żeby się nie przejechać. Odpowiedz Link Zgłoś
kiedy-mama Re: Mila? 22.02.06, 08:36 W telewizji jakis muzyk, ktos kto gral w Yugotonie chyba, opowiadal o swojej coreczce Mili i o tym, ze nie bylo latwo z rejestracja, ale sie udalo. Wiec jak ktos sie zaprze to moze mu sie uda, ale zdaje sie, ze faktycznie urzednicy nie kochaja tego imienia. Odpowiedz Link Zgłoś
shilla01 Re: Mila? 22.02.06, 17:46 zawsze można przedstawić listę takich nadań i myśle , że to może przekonać urzędników - bo jednak są nadania Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Mila? 22.02.06, 18:15 shillo - nadania ma nawet zeńskie imię Głowa albo męskei Hytrek. To nie jest dobry argument. Odpowiedz Link Zgłoś
shilla01 Re: Mila? 22.02.06, 19:10 dlaczego Gaudencjo zawsze podajesz takie przykłady?? Chyba nie zaliczasz imienia MILA do tej samej grupy co podane przez Ciebie Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Mila? 22.02.06, 19:18 Dlatego, ze podobnie jak Mila miałyby one negatywną opinię RJP. I dlatego, ze również mila jest rzeczownikiem pospolitym. Ale jako zdrobnienie jest niezła, pod warunkiem, ze dziecko ma wybór. Odpowiedz Link Zgłoś