hanka2501 09.03.06, 20:48 Co sądzicie o tych imionach. Znam dwóch Ramzesów w wieku ok 30 lat i nie bardzo ich imiona są zdrabniane. Natomiast Alfreda ma moja koleżanka męża i często mówi na niego Fredek. Bardzo mi się to podoba. A Wy co sądzicie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bodomlake Re: Ramzes i Alfred 09.03.06, 21:48 Ramzes-podoba mi się Alfred-nie bardzo, kojarzy mi się z wodą "alfred" ale Fredek brzmi lepiej Odpowiedz Link Zgłoś
idaaa Re: Ramzes i Alfred 09.03.06, 22:26 Alfred do dość popularne imię wśród moich znajomych Przez swoje zony są nazywani Fredkami, Alfredami i Fryckami Dzięki nim stosunkowo lubię to imię A Ramzes kojarzy mi się z kotem cioci ... I faraonami oczywiście Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Ramzes i Alfred 09.03.06, 22:43 To ciekawe, że znasz aż dwóch Ramzesów! To bardzo rzadkie imię. Zdrobnienie Fred (może być od Alfreda, ale nie tylko) bardzo mi się podoba, kłopot w tym, że ma mniej więcej takie konotacje, jak Wacek... Ale imię (Alfred) sympatyczne, zupełnie jak Wacław Jednak na swoim dziecku raczej bym nie eksperymentowała... Odpowiedz Link Zgłoś
cataluna Re: Ramzes i Alfred 10.03.06, 09:58 Żadne z nich mi nie leży. Nie podobają mi sie absolutnie. Odpowiedz Link Zgłoś
maciejka044 Re: Ramzes i Alfred 10.03.06, 21:24 Mój mąż ma na imię Ramzes. Oryginalne, do tej pory przynosiło same korzyści. Na studiach, panie w dziekanacie przymykały oko na terminy oddawania prac!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Ramzes i Alfred 07.08.06, 22:19 Raczej żadne z nich mi się nie podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
koza_w_rajtuzach Re: Ramzes i Alfred 08.08.06, 12:22 A czy ten Alfred to nie jest mąż Twojej i mojej koleżanki? Ona też na swojego Alfreda mówi Fredek . Odpowiedz Link Zgłoś