black.and.white 28.03.06, 16:37 pod rozwagę Bądzimir Bohusz Bolebor Auksceniusz Symplicjusz Nicefor Wrócisław Nadbor Nadmir Absalon Asteriusz Arkady Eberhart Pakosław Pakosz Prudencjusz Porfirion Taras Blizbor Harasym Patrycjusz Salwator Siemiodrog Przybyczest Czcirad Ostap Sądomir Zdzimir Gawryła [?] Tworzymir Irydion Addar Sotel Klet Pryska Boguta Honoryna Sierosława Januaria Rozyna Bożeciecha Mechtylda Selma i co? Podoba wam się jakieś? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
juleczka4 Re: Takie różne ciekawe... 28.03.06, 16:49 Jeśli chcesz skrzywdzić dziecko , to obojętne które dasz Mam nadzieję , że podobją Ci się jako imiona same w sobie , a nie koniecznie aby nadawać je dziecku. Odpowiedz Link Zgłoś
black.and.white Re: Takie różne ciekawe 28.03.06, 17:03 Czy ja napisałam, że które kolwiek mi się podoba? Napisane, że "ciekawe" I jeśli się tu wypowiadam, nie oznacza to przecież, że poszukuję imienia dla dziecka. Odpowiedz Link Zgłoś
juleczka4 Re: Takie różne ciekawe... 28.03.06, 17:14 Napisałaś pod rozwagę , więc zrozumiałam ,że chodzi o zastanowienie się nad wybórem imienia dla dziecka )) Odpowiedz Link Zgłoś
black.and.white Re: Takie różne ciekawe... 28.03.06, 17:19 > Napisałaś pod rozwagę ale z pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
agi40 a ja... 28.03.06, 17:26 poznalam osobiscie Patrycjusza (ok. 30 letniego) Bardzo dystyngowany mlody czlowiek, imie do niego bardzo pasowalo. Odpowiedz Link Zgłoś
black.and.white Re: a ja... 28.03.06, 17:45 zwracali się do niego imieniem w pełnym brzmieniu? Odpowiedz Link Zgłoś
agi40 Re: a ja... 28.03.06, 22:28 O ile pamietam (poznalam go w sytuacji zawodowej), jeden kolega mowil do niego Patryk, a kolezanka Patrycjuszu. Odpowiedz Link Zgłoś
katriel Re: a ja... 28.03.06, 18:20 ...a ja z kolei znam Nadbora. I on się wcale nie czuje skrzywdzony. Odpowiedz Link Zgłoś
martka_k Patrycjusz 29.03.06, 07:55 Nie chce z nazwiska wymieniac, ale czy moze ow pan Patrycjusz zwiazany jest z warszawska slawistyka? Odpowiedz Link Zgłoś
bodomlake Re: Takie różne ciekawe... 28.03.06, 18:29 Dlaczego od razu skrzywdzić??? Nicefor Absalon Asteriusz Salwator Irydion Addar Januaria Selma -bardzo mi się podobają. Odpowiedz Link Zgłoś
juleczka4 Re: Takie różne ciekawe... 28.03.06, 18:47 bodomlake napisała: > Dlaczego od razu skrzywdzić??? > -bardzo mi się podobają. No widzisz Tobie się podobają mi nie , proste Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Takie różne ciekawe... 28.03.06, 20:57 juleczka4 napisała: > bodomlake napisała: > > > Dlaczego od razu skrzywdzić??? > > > -bardzo mi się podobają. > > No widzisz Tobie się podobają mi nie , proste Juleczko - krzywdzenie dziecka nie polega na nadaniu mu imienia, które się _Tobie_ nie podoba Odpowiedz Link Zgłoś
juleczka4 Re: Takie różne ciekawe... 28.03.06, 21:16 gaudencja napisała: > > Juleczko - krzywdzenie dziecka nie polega na nadaniu mu imienia, które się > _Tobie_ nie podoba > Tak oczywiście ja nie generalizuję , piszę swoje odczucie ) Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Takie różne ciekawe... 28.03.06, 19:37 J atez nie widze krzywdy w nadaniu dziecku imienia Selma czy Arkady. Odpowiedz Link Zgłoś
kira_koslin Re: Takie różne ciekawe... 28.03.06, 22:46 oj tego bym nie powiedziała Odpowiedz Link Zgłoś