abiela 15.04.06, 10:27 Nie mialysmy jeszcze watku o tym imieniu. Co sadzicie? Bei sie chyba podoba, prawda? Ja znam Baldwinow a samo imie mnie nie zachwyca. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
theodorka Re: Baldwin 15.04.06, 10:55 Cóż... lobby Gaudencjowo-Beowe trochę rozpromowało ostatnio na forum to imię i zaczyna mi się nawet podobać Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Baldwin 15.04.06, 12:49 Tzn. dwie osoby to już lobby? Mnie się podoba, i to we wszystkich wersjach (np. Baudouin), a osoba Aleca Baldwina ani mnie nie zachęca, ani nie zniechęca do tego imienia jako do imienia Odpowiedz Link Zgłoś
bea-sjf Re: Baldwin 15.04.06, 13:08 Nie wiem jak odbierałabym to imię gdybym znała osobiście jakiegoś Baldwina ( spawdźcie w Rymucie czy są w Polsce ) ,ale wydaje mi się bardzo "świeże" i miłe dla ucha . I kojarzy z Baldwinem - królem Jerozolimy ( oglądamy często bitwy z "Królestwa Niebieskiego" ). A jak postrzegają je Niemcy ? Odpowiedz Link Zgłoś
trrruskawa Re: Baldwin 15.04.06, 14:47 Mi sie nie podoba. Zbyt udziwione. I jak to sie czyta? Z angielskiego Boldłin, czy normalnie po polsku? Odpowiedz Link Zgłoś
trrruskawa Re: Baldwin 15.04.06, 15:10 Aha. W takim razie dziwnie mi to brzmi. Nie wiem tak jakby Jassice czytano tak po polsku. No nie jestem przekonana i tyle, osobiście mi sie nie podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Baldwin 15.04.06, 15:14 Baldwinow w Polsce jest 3. Na przykladzie trruskawy widac amerykanizacje, niby czemuc zytac to imie po angielsku? Ani to rdzennie anglojezyczne imie, ani nie jest wyjatkowo czesto nadawane w anglojezycznych krajach... W Niemczech to rzadkie imie, nie wiem jak je postrzegaja Niemcy, podejrzewam, ze jako stare. Spytam meza. Mi znani Baldwinowie to Islandczycy. W Islandii germanskie imiona bardzo chetnie sa nadawne i nie trudno spotkac na przyklad mala Reinhildur. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Baldwin 08.11.06, 22:48 abiela napisała: > Baldwinow w Polsce jest 3. Za mało Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: Baldwin 09.11.06, 17:21 Fajne imię! gaudencja napisała: > abiela napisała: > > > Baldwinow w Polsce jest 3. > > Za mało Trzeba ich "rozmnożyć". Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Baldwin 17.11.06, 22:02 gaudencja napisała: > abiela napisała: > > > Baldwinow w Polsce jest 3. > > Za mało > Zdecydowanie za mało! Odpowiedz Link Zgłoś
martuszkaw Re: Baldwin 15.04.06, 17:42 Dla mnie rewelacyjne. Trzeba jeszcze mieć do niego nazwisko, z którym się nie "pogryzie". M. Korzystając z chwilowego dostępu do netu, informuję, że przez najbliższy miesiąc będę mało aktywna na forum. Pozdrawiam Wszystkich. M. Odpowiedz Link Zgłoś
annajustyna Re: w górę dla annyjustyny n/t 11.06.06, 17:34 Wyszukiwarka wyrzucila mi tylko moje wlasne wypowiedzi o Alecu Baldwinie... Odpowiedz Link Zgłoś