theodorka Re: Henrietta 16.04.06, 18:35 Kojarzy mi się z jakąś kurą, kwoką i tak dalej... Średnie. I tak jest to polska Heniusia; więc jest to coś w rodzaju Andżeliki zamiast Anieli Odpowiedz Link Zgłoś
tippi Re: Henrietta 16.04.06, 19:40 na polskie warunki- nie bardzo, ale jako zagraniczne- całkiem niezłe. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Henrietta 14.09.06, 23:42 Nb. może kiedys będę rozważała Henrykę, przynajmniej na drugie. Z dwóch powodów: a) rodzinny, b) jedna Henriette do uczczenia Odpowiedz Link Zgłoś
bea-sjf Re: Henrietta 16.04.06, 20:31 theodorka napisała: > Kojarzy mi się z jakąś kurą, kwoką i tak dalej Wszystko przez to ang. hen Mnie od razu skojarzyła się z "Pożyczalskimi" ,wałkowanymi lata temu z córką Odpowiedz Link Zgłoś
theodorka Re: Henrietta 16.04.06, 21:11 bea-sjf napisała: > theodorka napisała: > > > Kojarzy mi się z jakąś kurą, kwoką i tak dalej > Wszystko przez to ang. hen Wcale nie, w kreskówkach co druga kura to Henrietta )) Odpowiedz Link Zgłoś
shilla01 Re: Henrietta 16.04.06, 22:45 zbyt niemiecko brzmi jak dla mnie , a nie przepadam za takimi imionami ( choc nie wiem czy to niemieckie imię) Ale Henryka też mi się nie podoba - z tych samych powodów Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Henrietta 17.04.06, 12:49 shilla01 napisała: > zbyt niemiecko brzmi jak dla mnie , a nie przepadam za takimi imionami ( choc > nie wiem czy to niemieckie imię) Ale Henryka też mi się nie podoba - z tych > samych powodów To francuska zenska wersja Henryka. Odpowiedz Link Zgłoś
shilla01 Re: Henrietta 17.04.06, 20:41 To francuska zenska wersja Henryka. hmm... to czemu brzmi tak niemiecko ? Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Henrietta 17.04.06, 21:38 shilla01 napisała: > To francuska zenska wersja Henryka. > > hmm... to czemu brzmi tak niemiecko ? Dla mnie nie brzmi niemiecko, nawet tu nie jest popularna. Odpowiedz Link Zgłoś
dolmadakia Re: Henrietta 17.04.06, 14:45 Znam Enriettę.Tak pisaną.Przy zupełnie polskim tradycyjnym nazwisku.Jak dla mnie-pretensjonalnie. Odpowiedz Link Zgłoś
aka10 Re: Henrietta 17.04.06, 14:51 Znalam jedna siostre zakonna o tym imieniu.Pewnie swieta Henrietta byla,stad to imie zakonne tej siostry.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
theodorka Re: Henrietta 17.04.06, 15:19 Imię Henrietta nosiła Henrietta Ewa Ankwiczówna, niespełniona miłość Adama Mickieiwcza, której zadedykował kilka swoich utworów. Odpowiedz Link Zgłoś
lirael Re: Henrietta 16.09.06, 09:18 Henrietta robi na mnie dość dziwne wrażenie. Tak jakby solidną, nobliwą Henrykę przebrano we frywolne koronki. Serdeczności. Odpowiedz Link Zgłoś