rara.avis 19.04.06, 15:21 Dowiedzialam sie, ze znajoma nazwala synka Feliks. Przyznam, ze zaskoczylo mnie to nadanie. Jestescie w posiadaniu informacji o tym imieniu?Liczba nadan...znaczenie znam pozdrawiam rara.avis Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
abiela Re: Imie, ktore mnie zaskoczylo;-) 19.04.06, 15:53 Spojrzyj do linkow w opisie forum, statystyki Bartka. Odpowiedz Link Zgłoś
trrruskawa Re: Imie, ktore mnie zaskoczylo;-) 19.04.06, 17:46 Znam siedmioletniego Felka ktory ma 5 letnia siostre Klare Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Imie, ktore mnie zaskoczylo;-) 19.04.06, 17:58 A ja znam 8-letniego Feliksa, który ma siostrę Różę Odpowiedz Link Zgłoś
rara.avis Re: Imie, ktore mnie zaskoczylo;-) 19.04.06, 21:31 A jakie jest Wasze zdanie dziewczyny?Trafia Wam w gusta? pozdrawiam rara.avis Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Imie, ktore mnie zaskoczylo;-) 19.04.06, 21:32 Dla mnie Feliks jest dosc neutralny. W Niemczech to popularne imie, czesto spotykane wsrod doroslych i malych chlopcow. Poza tym jest sympatyczna figura zajaca Felixa. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Imie, ktore mnie zaskoczylo;-) 19.04.06, 21:41 rara.avis napisała: > A jakie jest Wasze zdanie dziewczyny?Trafia Wam w gusta? Mnie niespecjalnie - wolę Felicjana - ale to bardzo indywidualna kwestia. Doceniam, że nie jest to kolejny Franek albo dla odmiany Felix, Oscar czy Olivier. Odpowiedz Link Zgłoś
katriel Re: Imie, ktore mnie zaskoczylo;-) 19.04.06, 22:47 A ja znam Feliksa po pięćdziesiątce, który ma starszego brata Józefa. Braci nazwano tak na cześć... Stalina i Dzierżyńskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
andaba Re: Imie, ktore mnie zaskoczylo;-) 20.04.06, 09:35 Podoba mi się, ale bardziej w formie zdrobniałej, która jakoś bardziej swojsko brzmi. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Imie, ktore mnie zaskoczylo;-) 18.09.06, 20:31 katriel napisała: > A ja znam Feliksa po pięćdziesiątce, który ma starszego brata Józefa. > Braci nazwano tak na cześć... Stalina i Dzierżyńskiego. Prawdopodobnie ze względu na tych dwóch panów oba imiona wyszły z użycia. Odpowiedz Link Zgłoś
cynta Re: Imie, ktore mnie zaskoczylo;-) 21.04.06, 04:13 gaudencja napisała: > A ja znam 8-letniego Feliksa, który ma siostrę Różę Choroba!, rodzice studiowali wczesny komunizm??!! :o)) Kazde z osobna super wedlug mnie tylko w tym zestawie troszke czerwono sie robi... Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Imie, ktore mnie zaskoczylo;-) 21.04.06, 12:45 cynta napisała: > gaudencja napisała: > > > A ja znam 8-letniego Feliksa, który ma siostrę Różę > > Choroba!, rodzice studiowali wczesny komunizm??!! :o)) > Kazde z osobna super wedlug mnie tylko w tym zestawie troszke czerwono sie robi > ... Hehe, wszyscy im to mówią Skojarzenie zresztą samo się narzuca Ale mogę Cię zapewnić, że to bardzo porządni, inteligentni i zupełnie nieczerwoni ludzie Odpowiedz Link Zgłoś
cataluna Re: Imie, ktore mnie zaskoczylo;-) 20.04.06, 11:08 Absolutnie mi sie nie podoba. Skojarzenia tylko i wylacznie z Dzierżyńskim Odpowiedz Link Zgłoś
kaakaa Re: Imie, ktore mnie zaskoczylo;-) 20.04.06, 13:32 U mnie trzecie, spodziewane na przełomie czerwca i lipca, może będzie Feliksem. O ile płeć dopisze, oczywiście. Imię wymyślił najstarszy (swoją drogą Józef, więc może będzie jak w którejś poprzedniej wypowiedzi - Feliks brat Józefa...) i kategorycznie odmawia jakichkolwiek negocjacji. Mi się to imię podoba. Mąż też raczej na tak, chociaż doskwiera mu odrobinę skojarzenie z Dzierżyńskim. Rodzina dalsza, póki co, nie traktuje pomysłu całkiem poważnie. Choć po naszych wcześniejszych "wyczynach" imienniczych powinni być przygotowani na wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Zajac Felix 20.04.06, 23:01 tu zdjecie, wlasnie z tym sympatycznym zajacem mi sie to imie teraz kojarzy: www.felix-derfilm.de/ Duzo lepiej niz Dierzynski, nieprawdaz? Odpowiedz Link Zgłoś
martka_k Re: Imie, ktore mnie zaskoczylo;-) 21.04.06, 14:34 ja mam Felicje, wiec dla mnie top zupelnie niezaskakujace imie... Odpowiedz Link Zgłoś
bestiaa Re: Imie, ktore mnie zaskoczylo;-) 18.09.06, 20:39 w sumie to zaskoczyło mnie imię mojego dziadka (tzn jak już byłam starsza) - Arno. Wiem, że o tym imieniu był kiedyś jeszcze lektor w TVP1 Odpowiedz Link Zgłoś
annajustyna Re: Imie, ktore mnie zaskoczylo;-) 18.09.06, 20:41 Arno Jaworowski zdaje sie? Odpowiedz Link Zgłoś
annajustyna Re: Imie, ktore mnie zaskoczylo;-) 18.09.06, 20:50 Dlugo myslalam, ze to podwojne nazwisko ewentualnie jedno (Arnojaworowski)... ))). Pzdr! Odpowiedz Link Zgłoś
dorianne.gray Re: Imie, ktore mnie zaskoczylo;-) 18.09.06, 22:27 Rozważałam Feliksa, po pradziadku Odpowiedz Link Zgłoś
st_karolka Re: Imie, ktore mnie zaskoczylo;-) 18.09.06, 23:04 mnie zaskoczyło imię BENON co dziwniejsze - dość szybko się okazało, że Benonów w okolicy jest kilku a znajomego małego chłopca nazwano Alfred ;/ Odpowiedz Link Zgłoś