jashka80dm 23.04.06, 12:25 nie wiem czy byl juz taki post, jesli tak to przepraszam. zastanawiam sie jak duzo jest Lilian? jestem w 32tc i bedzie u mnie Tymon, ale wlansi ejakby byla dziewczynka to miala byc Liliana i zadna inna ))) pozdrawiam wszystkie male Lile Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marlenka_p Re: Liliana... :) 23.04.06, 12:57 Ja jestem w 37 tc, a nasza córeczka będzie miała na imię Lilianna. Niby podobnie, a jednak inaczej. Nam osobiście bardziej podobała się ta wersja. Wymarzyłam sobie to imię dla córeczki już jako dziecko i ogromnie się cieszę, że mężowi też się spodobało. Pozdrowienia!!! Odpowiedz Link Zgłoś
koza_w_rajtuzach Re: Liliana... :) 23.04.06, 13:25 Hmm.. Nie wiem czy nie palnę teraz głupoty, ale z tego, co mi wiadomo to poprawną wersją jest Liliana. Tak samo jak Izabela a nie Izabella, Wioleta a nie Wioletta .. Odpowiedz Link Zgłoś
lana777 Re: Liliana... :) 15.08.06, 18:47 > Izabela a nie Izabella, Wioleta a > nie Wioletta .. Moim skromnym zdaniem podobaja mi sie te wersje imion, ktore maja podwojne litery, np: Lilianna, Izabella, Wioletta, Arletta, Bernadetta. Powodem tego jest, ze brzmi to bardziej jak imie, w przeciwienstwie do rzeczy. Np: Izabela ma w srodku czesc "bela", jak bela materialu. Podwojne litery zabezpieczaja imiona przed podobienstwem do przedmiotow. Odpowiedz Link Zgłoś
dziewczynka_bez_zapalek Re: Liliana... :) 15.08.06, 16:25 no i Marlenka urodziła faktycznie Liliannę gratulacje! www.vanike.com/gazeta/dzieci.php?forum=052006 Odpowiedz Link Zgłoś
trrruskawa Re: Liliana... :) 23.04.06, 13:21 Mi sie tez bardziej chyba podoba Lilianna niż Liliana. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Liliana... :) 23.04.06, 13:49 Liliana - 7884 Lilianna - 7432 Imię to było najczęściej nadawane w latach 50.-60. Odpowiedz Link Zgłoś
megi79 Re: Liliana... :) 23.04.06, 21:20 My mamy ponad 2-letnią Liliannę i jestesmy zadowoleni z wyboru imienia,dotąd nie spotkalismy drugiej i większosci osób się podoba-pozdrawiamy Odpowiedz Link Zgłoś
lirael Re: Liliana... :) 16.08.06, 08:09 Gratulacje dla rodziców Lilianki! Coraz bardziej przekonuję się do tego imienia. Miło kojarzy mi się z Lilką - Marią Pawlikowską-Jasnorzewską (tak nazywała ją rodzina), utrwaloną we wspomnieniach siostry, Magdaleny Samozwaniec ("Maria i Magdalena"). Serdeczności. Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: Liliana... :) 03.09.06, 11:00 Wolę jedno "n". Liliana bardzo mi się podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
pipi43 Re: Liliana... :) 03.09.06, 18:57 Przez moją klasę w ciągu 2 lat przewinęły się 3 Lilianny i 1 Lilla Odpowiedz Link Zgłoś
megi79 Re: Liliana... :) 04.09.06, 08:19 Mam pytanie do Pipi43-gdzie i kiedy była ta klasa(3x Lilianna,1x Lilla)? Jak na nie mowiono,byly zadowolone z imion? My do tej pory-przez 2,5 roku-spotkalismy tylko 1 Lilkę oprócz naszej...POzdrawiamy Wszystkich Odpowiedz Link Zgłoś