olivka_83 09.06.06, 20:21 Tak sie zastanawiam dlaczego nasze polskie "gwiazdy" i gwiazdeczki maja wieksze pole do popisu nadawajac swoim pociechom coraz to dziwniejsze imiona. Np. Michałowi Wiśniewskiemu urodzi sie wkrotce córeczka i planuje dac jej imie Etienette - ciekawe czy nie bedzie mial problemu z Urzedem Stanu Cywilnego z takim imieniem, przyjma mu? a z pierwsza coreczka nie mial problemu z zapisamniem imienia?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
koza_w_rajtuzach Re: imiona potomkow gwiazd 09.06.06, 20:41 Nie będzie miał problemów ponieważ ma pochodzenie niemieckie. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: imiona potomkow gwiazd 09.06.06, 21:43 Dziwi mnie cokolwiek Twoje zdziwienie. On robi mniej więcej to, co Ty, czyli nadaje francuskie imiona. Odpowiedz Link Zgłoś
olivka_83 Re: imiona potomkow gwiazd 09.06.06, 21:48 Dziwilo mnie, ze oni nie maja problemów z rejestracja imion-nie wiedzialam, ze on ma domieszke niemieckiej krwi. W takiej sytuacji wszystko jasne. A imie wybrane przez niego bardzo mi sie podoba tak samo jak imiona jego dzieci z Mandaryna pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
olivka_83 Re: imiona potomkow gwiazd 09.06.06, 21:50 Gaudencjo na przyszłosc proponuje dokładniejsze wczytywanie sie w tresc postów, pomoze Ci to zrozumiec sens zawarty w wypowiedziach pozdrawiam cieplo! Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: imiona potomkow gwiazd 09.06.06, 21:55 Bardzo dokładnie się wczytałam, czy mozesz mi w zwiazku z tym wyjaśnić znaczenie słowa "nadawajac"? Odpowiedz Link Zgłoś
olivka_83 Re: imiona potomkow gwiazd 09.06.06, 22:19 zwykła literówka, mialo byc nadając. Przepraszam Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: imiona potomkow gwiazd 09.06.06, 22:21 Oliwko, reasumując: z Twojego postu nie wynika do końca, czy fakt nadawania dziwnych imion przez pp. Wiśniewskich budzi Twoją aprobatę, czy też Cię bulwersuję. A ciężaer prawidłowego wyrażenia swoich myśli spoczywa jednak na ich autorze. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
olivka_83 Re: imiona potomkow gwiazd 09.06.06, 22:33 Masz racje. Również pozdrawiam ciepło Odpowiedz Link Zgłoś
dolmadakia Re: imiona potomkow gwiazd 09.06.06, 23:41 gaudencja napisała: > Oliwko, reasumując: z Twojego postu nie wynika do końca, czy fakt nadawania > dziwnych imion przez pp. Wiśniewskich budzi Twoją aprobatę, czy też Cię > bulwersuję. A ciężaer A co znaczy "ciężaer"???? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: imiona potomkow gwiazd 09.06.06, 23:43 To oznacza, ze jest późno, i robię literówki Ale nie zarzucam niomu niezrozumienia tego, co napisłam w powyższym poście Odpowiedz Link Zgłoś