sulimira Re: Imiona nienoszone 03.08.20, 02:21 Dziekuje za aktualizacje. Nie znalazlam rowniez imion: Ardagast Aleida Brom Gardomir Gnierat Gorazd Gorsław Gostmił Meriel Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja +Ardagast, Gardomir, Gnierat, Gorazd, Gorsław, Gos 13.09.20, 19:15 Abakuk Abercjusz Abundancja Achacja Achacjusz Achacy Adalgunda Adalwin Adaukt Adaukta Agatonika Akcjusz Aldegunda Alipiusz Alodiusz Amalberga Amat Ammonia Ammoniusz Ampelia Ampeliusz Anizjusz Antioch Antym Apollon Ardagast Aspazjusz Aspazy Atenaida Auksenty Awentyna Barbacy Barbatus Bartłomieja Batuel Bawon Bazylides Bąsław Bdzigost Bega Benwenut Berengar Berengaria Będzieciech Będzimir Biecsław Biecsława Biedrzysław Blandyn Bodzepor Bogodał Bogufała Bogumysław Bolelut Bolemir Bolemira Bolemysł Bonfiliusz Bracsław Braturad Bronisąd Brosław Brykcjusz Budzigniew Burchard Bytomir Cedmon Charyzja Charyzjusz Chociemir Cibor Cibora Cieszygor Cymbarka Czębira Częstogniew Częstomir Dalbor Dalebora Dalestryj Dalewin Dalewuj Dalimir Dalmacjusz Dargomier Dargorad Dargosław Datyw Decebal Decyma Demokryt Dobiegniewa Dobielut Dobiemiest Dobiemir Dobrożyźń Domamir Druzjan Druzjanna Eleukadia Eleuteriusz Eleutery Emnilda Eupsychiusz Ewerylda Fabrycjan Falibog Falibor Falimir Falkon Febron Fejenna Fenenna Filibert Filotea Filoteusz Floryn Gardomir Gnierat Gorazd Gorsław Gostmił Herweusz Honoryna Horacja Innocencja Izbor Jawnuta Juniesław Juwentyn Kalistrat Kanimir Kanizjusz Kineburga Kleonika Kolumba Kwalimir Kwalisław Lawiniusz Lederg Leodegar Leowigild Licynia Licyniusz Lucyliusz Ludan Ludolf Ludolfina Lutogniewa Łękomir Łękomira Machabeusz Małomir Małomira Małowuj Mannea Marcjalis Markwart Marut Mauryn Mederyk Melaniusz Merkuria Miecisław Miestwin Miłgost Miłostryj Miłowuj Minigniew Minigniewa Minogniew Minogniewa Mirogniewa Mirogod Mironieg Mroczesław Mściwuj Myślibora Myślidar Myślimir Nadmir Nagod Nasław Nasława Nemezy Niceta Niedamir Niegodoma Niepełka Nierad Nierod Niestanka Nilus Nimfodora Ninogniew Ninomysł Nostrian Notger Nowacjan Okrzesław Onezym Ostrobod Ostrogniew Ostrowod Ożanna Pachomiusz Pamfil Parsifal Peregryn Pęcisław Pęcisława Pężyrka Polieukt Pomir Porfirion Potencjana Potencjanna Poznomir Prudencjusz Przeborka Przedmir Przedsław Przedsława Przemir Przemyślibor Przybor Przybygniew Przybygniewa Przybylut Przybymir Przybymira Przybywoj Przysnobor Przybywit Publiusz Racigniew Racimir Racisław Racsław Racsława Radociech Radociecha Radowita Rodsław Rościgniew Rzędzimir Rzędzisław Rzędziwoj Rycheza Salustia Samosąd Sekundyn Septym Septymia Septymiusz Serapia Sęczygniew Sędowin Sędowoj Sędziwoj Siebor Sieciesław Sieciesława Siecław Siecława Siedlewit Siemił Siemimił Siemimysł Siemirad Skamir Smysław Smysława Snowid Sobieżyr Strosław Strzebor Strzecław Strzedziwoj Strzesław Sudywoj Sulibrat Suligniewa Sulirad Sulirada Sulistryj Sulmir Sulpicja Symforiana Szabor Szabora Szebor Świebora Świeciech Świedarg Świemił Świętobor Świętomira Świętożyźń Tarkwiniusz Tasław Toligniew Toligniewa Trofima Trzebiebor Trzebiemir Trzebor Tworzymir Ubysław Ubysława Uniedrog Uniemir Uniemysł Unierad Uniesława Uniewit Waldetruda Walwan Wedast Wędziemir Więcemił Więcemir Wiktorianna Wrocisława Wszeciech Wszegniew Wszegniewa Wszemir Wysław Wysława Wyszebor Wyszebora Wyszemira Wyszeniega Wyszetrop Zdziemił Zdziemir Zdziesuł Żeliwuj Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja -Auksenty, Kalistrat, Niceta, 01.05.21, 17:11 W związku z nową listą imion noszonych w Polsce z przyjemnością usuwam z listy następujące imiona, które już mają swoich reprezentantów: Auksenty, Kalistrat, Niceta. Ponadto Burchard prawdopodobnie jeden się urodził - imię to pojawiło się z 2 nadaniami na liście uwzględniającej także osoby zmarłe, co najprawdopodobniej oznacza, że mimo, że jeden z Burchardów nie żyje, to drugi właśnie przyszedł na świat. Ze względu na brak całkowitej pewności jednak nie usuwam go z listy imion nienoszonych. To samo z Filibertem. Abakuk Abercjusz Abundancja Achacja Achacjusz Achacy Adalgunda Adalwin Adaukt Adaukta Agatonika Akcjusz Aldegunda Alipiusz Alodiusz Amalberga Amat Ammonia Ammoniusz Ampelia Ampeliusz Anizjusz Antioch Antym Apollon Ardagast Aspazjusz Aspazy Atenaida Awentyna Barbacy Barbatus Bartłomieja Batuel Bawon Bazylides Bąsław Bdzigost Bega Benwenut Berengar Berengaria Będzieciech Będzimir Biecsław Biecsława Biedrzysław Blandyn Bodzepor Bogodał Bogufała Bogumysław Bolelut Bolemir Bolemira Bolemysł Bonfiliusz Bracsław Braturad Bronisąd Brosław Brykcjusz Budzigniew Burchard Bytomir Cedmon Charyzja Charyzjusz Chociemir Cibor Cibora Cieszygor Cymbarka Czębira Częstogniew Częstomir Dalbor Dalebora Dalestryj Dalewin Dalewuj Dalimir Dalmacjusz Dargomier Dargorad Dargosław Datyw Decebal Decyma Demokryt Dobiegniewa Dobielut Dobiemiest Dobiemir Dobrożyźń Domamir Druzjan Druzjanna Eleukadia Eleuteriusz Eleutery Emnilda Eupsychiusz Ewerylda Fabrycjan Falibog Falibor Falimir Falkon Febron Fejenna Fenenna Filibert Filotea Filoteusz Floryn Gardomir Gnierat Gorazd Gorsław Gostmił Herweusz Honoryna Horacja Innocencja Izbor Jawnuta Juniesław Juwentyn Kanimir Kanizjusz Kineburga Kleonika Kolumba Kwalimir Kwalisław Lawiniusz Lederg Leodegar Leowigild Licynia Licyniusz Lucyliusz Ludan Ludolf Ludolfina Lutogniewa Łękomir Łękomira Machabeusz Małomir Małomira Małowuj Mannea Marcjalis Markwart Marut Mauryn Mederyk Melaniusz Merkuria Miecisław Miestwin Miłgost Miłostryj Miłowuj Minigniew Minigniewa Minogniew Minogniewa Mirogniewa Mirogod Mironieg Mroczesław Mściwuj Myślibora Myślidar Myślimir Nadmir Nagod Nasław Nasława Nemezy Niedamir Niegodoma Niepełka Nierad Nierod Niestanka Nilus Nimfodora Ninogniew Ninomysł Nostrian Notger Nowacjan Okrzesław Onezym Ostrobod Ostrogniew Ostrowod Ożanna Pachomiusz Pamfil Parsifal Peregryn Pęcisław Pęcisława Pężyrka Polieukt Pomir Porfirion Potencjana Potencjanna Poznomir Prudencjusz Przeborka Przedmir Przedsław Przedsława Przemir Przemyślibor Przybor Przybygniew Przybygniewa Przybylut Przybymir Przybymira Przybywoj Przysnobor Przybywit Publiusz Racigniew Racimir Racisław Racsław Racsława Radociech Radociecha Radowita Rodsław Rościgniew Rzędzimir Rzędzisław Rzędziwoj Rycheza Salustia Samosąd Sekundyn Septym Septymia Septymiusz Serapia Sęczygniew Sędowin Sędowoj Sędziwoj Siebor Sieciesław Sieciesława Siecław Siecława Siedlewit Siemił Siemimił Siemimysł Siemirad Skamir Smysław Smysława Snowid Sobieżyr Strosław Strzebor Strzecław Strzedziwoj Strzesław Sudywoj Sulibrat Suligniewa Sulirad Sulirada Sulistryj Sulmir Sulpicja Symforiana Szabor Szabora Szebor Świebora Świeciech Świedarg Świemił Świętobor Świętomira Świętożyźń Tarkwiniusz Tasław Toligniew Toligniewa Trofima Trzebiebor Trzebiemir Trzebor Tworzymir Ubysław Ubysława Uniedrog Uniemir Uniemysł Unierad Uniesława Uniewit Waldetruda Walwan Wedast Wędziemir Więcemił Więcemir Wiktorianna Wrocisława Wszeciech Wszegniew Wszegniewa Wszemir Wysław Wysława Wyszebor Wyszebora Wyszemira Wyszeniega Wyszetrop Zdziemił Zdziemir Zdziesuł Żeliwuj Odpowiedz Link Zgłoś
sulimira Re: -Auksenty, Kalistrat, Niceta, 01.05.21, 18:22 Alez sie ucieszylam z Nicety. Pozostale rowniez fantastycznie, ze sie pojawily, ale Niceta najbardziej mi sie podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
daromilaa Re: Imiona nienoszone 22.04.25, 21:46 Gostmił jest już imieniem noszonym Odpowiedz Link Zgłoś
sulimira Re: Imiona nienoszone 11.09.20, 07:09 Ciekawa jestem imienia Anusza. W Polsce jest siedem Anuszek, ale zadnej Anuszy. Anusza (Anusha) jest imieniem z sanskrytu. "Anusha, a word of Sanskrit origin meaning "star" or "beautiful morning", is a female given name." en.wikipedia.org/wiki/Anusha Podoba mi sie to imie. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Imiona nienoszone 13.09.20, 18:28 sulimira napisała: > Ciekawa jestem imienia Anusza. W Polsce jest siedem Anuszek, ale zadnej Anuszy > . > Anusza (Anusha) jest imieniem z sanskrytu. Trudno powiedzieć, czy w polskiej transkrypcji jest to Anuśa, czy Anusza. Sama Anusza może się kojarzyć w pierwszej kolejności z rosyjskim zdrobnieniem Anny. Odpowiedz Link Zgłoś
chayah Re: Imiona nienoszone 13.09.20, 13:08 > Machabeusz - kolejne imię z tej listy, które szczególnie przypadło mi do gustu > Markwart - ciekawe, ale dla mnie za blisko angielskiego słowa "awkward"... > Myślibora - imię jak dla córki myśliwego (może przez końcówkę "-bora", która mi się z borem kojarzy) > Nierod - kolega ma na nazwisko Nieroda i tak mi się ten Nierod kojarzy… > Pamfil - ostatnio wysyłałam wiadomość do pana, który miał na nazwisko Panfil i ten Pamfil mi się z tym Panfilem kojarzy… (na marginesie dodam, że już dwa miesiące czekam na odpowiedź!!!) > Peregryn - nie wiem dlaczego, ale kojarzy mi się z serialem "Zagadki kryminalne nowej panny Fisher", gdzie główna bohaterka ma na imię Peregrine > Porfirion - coś dla fanów Gałczyńskiego > Sęczygniew - gniewa się i sęki ma > Tarkwiniusz - to po ostatnim rzymskim królu? > Trofima - kolejne imię, które wydaje mi się dziwnie znajome. Może się mylę, ale wydaje mi się, że była chyba jakaś święta czy błogosławiona o tym imieniu?... > Wrocisława - gdzieś czytałam, że męski odpowiednik, czyli Wrocisław, występował również w skróconej formie, od której wywodzi się nazwa Wrocław. A że Wrocław jest jednym z miast, które rozważam pod kątem studiów, to plusik się należy > Wysława - czy to jakaś pierwotna forma Wisławy?... > Wyszebor, Wyszebora, Wyszemira, Wyszeniega, Wyszetrop - wszystkie imiona, które zaczynają się na "wysz-", jakoś mi się z Wyszkowem kojarzą (to pewnie przez te szkolne wycieczki, podczas których zawsze przejeżdżamy przez Wyszków)… do tego ta końcówka "-trop" u Wyszetropa budzi u mnie dość silne skojarzenia z innym słowem o takiej końcówce... Przepraszam za te moje skojarzenia, ja chyba nienormalna jestem > Żeliwuj - dla mnie za bardzo z żelkami się kojarzy Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Imiona nienoszone 13.09.20, 18:23 chayah napisała: > > Pamfil - ostatnio wysyłałam wiadomość do pana, który miał na nazwisko Pan > fil i ten Pamfil mi się z tym Panfilem kojarzy… Bardzo słusznie, to wariant tego imienia. > > Peregryn - nie wiem dlaczego, ale kojarzy mi się z serialem "Zagadki krym > inalne nowej panny Fisher", gdzie główna bohaterka ma na imię Peregrine To chyba oczywiste, Peregrine to żeński odpowiednik Peregryna (tylko nie w Polsce). > > Trofima - kolejne imię, które wydaje mi się dziwnie znajome. Może się myl > ę, ale wydaje mi się, że była chyba jakaś święta czy błogosławiona o tym imieni > u?... Zachęcam do samodzielnego sprawdzania tego typu przypuszczeń > > Wrocisława - gdzieś czytałam, że męski odpowiednik, czyli Wrocisław, wyst > ępował również w skróconej formie, od której wywodzi się nazwa Wrocław. A że Wr > ocław jest jednym z miast, które rozważam pod kątem studiów, to plusik się nale > ży W ogóle, jak zauważyłaś, wiele nazw miast i miejscowości w Polsce i w świecie słowiańskim nosi nazwy pochodzące od dawnych imion słowiańskich. Odpowiedz Link Zgłoś
sulimira Re: Imiona nienoszone 01.05.21, 18:24 A mi te imiona z -zeli kojarza sie z zeliwem i zelazem. W momencie zdrobnienia jednak zdecydowanie staja sie zelkami Odpowiedz Link Zgłoś
sulimira Re: Imiona nienoszone 01.05.21, 18:30 A jak sprawa wyglada z imionami Orencjusz i Hermogenes? Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja +Orencjusz, Hermogenes 03.05.21, 16:41 sulimira napisała: > A jak sprawa wyglada z imionami Orencjusz i Hermogenes? Obaj występują na drugie, natomiast Hermogenes na pierwsze występuje (4x) tylko na liście uwzględniającej osoby zmarłe - co oznacza, że Hermogenes aktualnie jest jeden albo nie ma żadnego. Dodaję go warunkowo do listy nienoszonych imion. Abakuk Abercjusz Abundancja Achacja Achacjusz Achacy Adalgunda Adalwin Adaukt Adaukta Agatonika Akcjusz Aldegunda Alipiusz Alodiusz Amalberga Amat Ammonia Ammoniusz Ampelia Ampeliusz Anizjusz Antioch Antym Apollon Ardagast Aspazjusz Aspazy Atenaida Awentyna Barbacy Barbatus Bartłomieja Batuel Bawon Bazylides Bąsław Bdzigost Bega Benwenut Berengar Berengaria Będzieciech Będzimir Biecsław Biecsława Biedrzysław Blandyn Bodzepor Bogodał Bogufała Bogumysław Bolelut Bolemir Bolemira Bolemysł Bonfiliusz Bracsław Braturad Bronisąd Brosław Brykcjusz Budzigniew Burchard Bytomir Cedmon Charyzja Charyzjusz Chociemir Cibor Cibora Cieszygor Cymbarka Czębira Częstogniew Częstomir Dalbor Dalebora Dalestryj Dalewin Dalewuj Dalimir Dalmacjusz Dargomier Dargorad Dargosław Datyw Decebal Decyma Demokryt Dobiegniewa Dobielut Dobiemiest Dobiemir Dobrożyźń Domamir Druzjan Druzjanna Eleukadia Eleuteriusz Eleutery Emnilda Eupsychiusz Ewerylda Fabrycjan Falibog Falibor Falimir Falkon Febron Fejenna Fenenna Filibert Filotea Filoteusz Floryn Gardomir Gnierat Gorazd Gorsław Gostmił Hermogenes Herweusz Honoryna Horacja Innocencja Izbor Jawnuta Juniesław Juwentyn Kanimir Kanizjusz Kineburga Kleonika Kolumba Kwalimir Kwalisław Lawiniusz Lederg Leodegar Leowigild Licynia Licyniusz Lucyliusz Ludan Ludolf Ludolfina Lutogniewa Łękomir Łękomira Machabeusz Małomir Małomira Małowuj Mannea Marcjalis Markwart Marut Mauryn Mederyk Melaniusz Merkuria Miecisław Miestwin Miłgost Miłostryj Miłowuj Minigniew Minigniewa Minogniew Minogniewa Mirogniewa Mirogod Mironieg Mroczesław Mściwuj Myślibora Myślidar Myślimir Nadmir Nagod Nasław Nasława Nemezy Niedamir Niegodoma Niepełka Nierad Nierod Niestanka Nilus Nimfodora Ninogniew Ninomysł Nostrian Notger Nowacjan Okrzesław Onezym Orencjusz Ostrobod Ostrogniew Ostrowod Ożanna Pachomiusz Pamfil Parsifal Peregryn Pęcisław Pęcisława Pężyrka Polieukt Pomir Porfirion Potencjana Potencjanna Poznomir Prudencjusz Przeborka Przedmir Przedsław Przedsława Przemir Przemyślibor Przybor Przybygniew Przybygniewa Przybylut Przybymir Przybymira Przybywoj Przysnobor Przybywit Publiusz Racigniew Racimir Racisław Racsław Racsława Radociech Radociecha Radowita Rodsław Rościgniew Rzędzimir Rzędzisław Rzędziwoj Rycheza Salustia Samosąd Sekundyn Septym Septymia Septymiusz Serapia Sęczygniew Sędowin Sędowoj Sędziwoj Siebor Sieciesław Sieciesława Siecław Siecława Siedlewit Siemił Siemimił Siemimysł Siemirad Skamir Smysław Smysława Snowid Sobieżyr Strosław Strzebor Strzecław Strzedziwoj Strzesław Sudywoj Sulibrat Suligniewa Sulirad Sulirada Sulistryj Sulmir Sulpicja Symforiana Szabor Szabora Szebor Świebora Świeciech Świedarg Świemił Świętobor Świętomira Świętożyźń Tarkwiniusz Tasław Toligniew Toligniewa Trofima Trzebiebor Trzebiemir Trzebor Tworzymir Ubysław Ubysława Uniedrog Uniemir Uniemysł Unierad Uniesława Uniewit Waldetruda Walwan Wedast Wędziemir Więcemił Więcemir Wiktorianna Wrocisława Wszeciech Wszegniew Wszegniewa Wszemir Wysław Wysława Wyszebor Wyszebora Wyszemira Wyszeniega Wyszetrop Zdziemił Zdziemir Zdziesuł Żeliwuj Odpowiedz Link Zgłoś
sulimira Re: +Orencjusz, Hermogenes 04.05.21, 00:09 To mnie zaskoczylas Hermogenesem. Myslalabym, ze Orencjusz predzej kogos skusil niz Hermogenes. W ubieglym wieku Polacy mieli jednak wybraznie nadajac imiona Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: +Orencjusz, Hermogenes 24.05.21, 00:24 Może był prawosławny, a jego imię zostało przetłumaczone na polski. To imię częściej spotykane w kulturze prawosławnej (Germogen w wersji wschodniosłowiańskiej). Odpowiedz Link Zgłoś
sulimira Re: +Orencjusz, Hermogenes 11.10.21, 11:58 Ah, to jest dobre wytlumaczenie. Odpowiedz Link Zgłoś
emnilda.wolna Re: Imiona nienoszone 06.06.21, 23:58 Chromacjusz Lul Wg wikipedii są tacy święci, w rejestrze PESEL wg ministerstwa ich nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
emnilda.wolna Re: Imiona nienoszone 07.06.21, 00:15 Jeszcze: Bazylisa/Bazylissa Celsus/Celzjusz/Kelsos Gleb (jest inna polska wersja?) Marcjanilla Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja +Lul, Chromacjusz 27.06.21, 16:11 emnilda.wolna napisała: > Chromacjusz > Lul > > Wg wikipedii są tacy święci, w rejestrze PESEL wg ministerstwa ich nie ma. Lul to skrócenie imion dwuczłonowych typu Lutfryd. Był taki święty, dodaję. Z Bazylisą oraz Bazylissą sytuacja nie jest pewna, gdyż w Rymucie są pojedyncze przedstawicielki tego imienia w obu wariantach. Są też Wasilisy, Vasylysy, Vasylisy oraz Vasilisy w rejestrze PESEL, ale oczywiście nie o ten odpowiednik nam chodziło. Nie dodaję Bazylisy, gdyż jej dekada narodzin nie wskazuje na to, żeby musiała się obecnie wykazywać rzadką długowiecznością. Podobnie Celzjusz jest w Rymucie (jeden). Celsusa nie dodaję, gdyż jest to akurat imię o polskim odpowiedniku ustalonym w "Słowniku imion" Ossolineum jako Celzjusz. Odnotuję też, że są mężczyźni o imieniu Celso (m.in. włoski i hiszpański odpowiednik tego imienia). Glebów jest 150 - chyba przyjechali, bo u Rymuta było ich 9; to popularne w Rosji raczej w ubiegłym wieku imię rosyjskie. Marcjanilli nie dopisuję, bo nie wiem, czy takowe imię istnieje. Źródło cerkiew.pl nie jest miarodajne, jeśli chodzi o polskie odpowiedniki zamieszczanych imion, a zresztą strony poświęconej tej męczennicy już tam nie widzę. Natomiast istnieje na CatholicSaints.Info strona poświęcona tej świętej, ale brak możliwości stwierdzenia na jej podstawie, że święta ta jest akurat Marcjanillą po polsku. Abakuk Abercjusz Abundancja Achacja Achacjusz Achacy Adalgunda Adalwin Adaukt Adaukta Agatonika Akcjusz Aldegunda Alipiusz Alodiusz Amalberga Amat Ammonia Ammoniusz Ampelia Ampeliusz Anizjusz Antioch Antym Apollon Ardagast Aspazjusz Aspazy Atenaida Awentyna Barbacy Barbatus Bartłomieja Batuel Bawon Bazylides Bąsław Bdzigost Bega Benwenut Berengar Berengaria Będzieciech Będzimir Biecsław Biecsława Biedrzysław Blandyn Bodzepor Bogodał Bogufała Bogumysław Bolelut Bolemir Bolemira Bolemysł Bonfiliusz Bracsław Braturad Bronisąd Brosław Brykcjusz Budzigniew Burchard Bytomir Cedmon Charyzja Charyzjusz Chociemir Chromacjusz Cibor Cibora Cieszygor Cymbarka Czębira Częstogniew Częstomir Dalbor Dalebora Dalestryj Dalewin Dalewuj Dalimir Dalmacjusz Dargomier Dargorad Dargosław Datyw Decebal Decyma Demokryt Dobiegniewa Dobielut Dobiemiest Dobiemir Dobrożyźń Domamir Druzjan Druzjanna Eleukadia Eleuteriusz Eleutery Emnilda Eupsychiusz Ewerylda Fabrycjan Falibog Falibor Falimir Falkon Febron Fejenna Fenenna Filibert Filotea Filoteusz Floryn Gardomir Gnierat Gorazd Gorsław Gostmił Hermogenes Herweusz Honoryna Horacja Innocencja Izbor Jawnuta Juniesław Juwentyn Kanimir Kanizjusz Kineburga Kleonika Kolumba Kwalimir Kwalisław Lawiniusz Lederg Leodegar Leowigild Licynia Licyniusz Lucyliusz Ludan Ludolf Ludolfina Lul Lutogniewa Łękomir Łękomira Machabeusz Małomir Małomira Małowuj Mannea Marcjalis Markwart Marut Mauryn Mederyk Melaniusz Merkuria Miecisław Miestwin Miłgost Miłostryj Miłowuj Minigniew Minigniewa Minogniew Minogniewa Mirogniewa Mirogod Mironieg Mroczesław Mściwuj Myślibora Myślidar Myślimir Nadmir Nagod Nasław Nasława Nemezy Niedamir Niegodoma Niepełka Nierad Nierod Niestanka Nilus Nimfodora Ninogniew Ninomysł Nostrian Notger Nowacjan Okrzesław Onezym Orencjusz Ostrobod Ostrogniew Ostrowod Ożanna Pachomiusz Pamfil Parsifal Peregryn Pęcisław Pęcisława Pężyrka Polieukt Pomir Porfirion Potencjana Potencjanna Poznomir Prudencjusz Przeborka Przedmir Przedsław Przedsława Przemir Przemyślibor Przybor Przybygniew Przybygniewa Przybylut Przybymir Przybymira Przybywoj Przysnobor Przybywit Publiusz Racigniew Racimir Racisław Racsław Racsława Radociech Radociecha Radowita Rodsław Rościgniew Rzędzimir Rzędzisław Rzędziwoj Rycheza Salustia Samosąd Sekundyn Septym Septymia Septymiusz Serapia Sęczygniew Sędowin Sędowoj Sędziwoj Siebor Sieciesław Sieciesława Siecław Siecława Siedlewit Siemił Siemimił Siemimysł Siemirad Skamir Smysław Smysława Snowid Sobieżyr Strosław Strzebor Strzecław Strzedziwoj Strzesław Sudywoj Sulibrat Suligniewa Sulirad Sulirada Sulistryj Sulmir Sulpicja Symforiana Szabor Szabora Szebor Świebora Świeciech Świedarg Świemił Świętobor Świętomira Świętożyźń Tarkwiniusz Tasław Toligniew Toligniewa Trofima Trzebiebor Trzebiemir Trzebor Tworzymir Ubysław Ubysława Uniedrog Uniemir Uniemysł Unierad Uniesława Uniewit Waldetruda Walwan Wedast Wędziemir Więcemił Więcemir Wiktorianna Wrocisława Wszeciech Wszegniew Wszegniewa Wszemir Wysław Wysława Wyszebor Wyszebora Wyszemira Wyszeniega Wyszetrop Zdziemił Zdziemir Zdziesuł Żeliwuj Odpowiedz Link Zgłoś
emnilda.wolna Re: +Lul, Chromacjusz 27.06.21, 22:50 Gaudencjo, dziękuję - widzę, że dołożyłam Ci pracy przy sprawdzaniu, a "utarg" niewielki. Niestety sama nie mam tych wszystkich źródeł. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: +Lul, Chromacjusz 27.06.21, 22:55 Z przyjemnością sprawdzam takie rzeczy, aczkolwiek faktycznie musiałam trochę przysiąść Niech Cię to bynajmniej nie powstrzymuje przed proponowaniem imion Odpowiedz Link Zgłoś
emnilda.wolna Re: +Lul, Chromacjusz 28.06.21, 16:02 To od razu się nasuwa: czy są w Polsce Lutfryd i Lutfryda? A drugie pytanie: czy różne formy liczą się jako osobne imiona nienoszone? Np.: Lukierda (jest Ludgarda) Ruprecht (jest Rupert) Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: +Lul, Chromacjusz 01.08.21, 22:09 emnilda.wolna napisała: > To od razu się nasuwa: czy są w Polsce Lutfryd i Lutfryda? smile W Rymucie brak, więc jeśli są, to poniżej 2 nadań. Dodam je do listy (kompleksowo z pozostałymi odpowiedziami). > A drugie pytanie: czy różne formy liczą się jako osobne imiona nienoszone? Np.: > Lukierda (jest Ludgarda) > Ruprecht (jest Rupert) Nie jestem taka pewna, czy je dodawać. Imiona raczej funkcjonują w 1-2 wariantach, maksymalnie 3, a średniowiecznych oboczności jest często sporo. Nie wiem, czy nas nie zaleją. Lukierda występowała u Karpińskiego, ale w średniowieczu taka forma nie była notowana - mamy Lukartę, Lukertę, Lukerdis. Nie wiem, czy wystąpienie u Karpińskiego jest już uznawaną na gruncie współczesnego języka polskiego formą, czy też jakąś obocznością regionalną typu "gieniusz" zamiast "geniusza". Ruprecht - forma występująca już w średniowieczu, ale Robert jest bardzo, bardzo popularny. Na razie nie dodaję i pozostawiam ten dylemat na później do najbliższej analogicznej sytuacji. A nie dodaję, bo w Rymucie jest jeden, urodzony w latach 20. Odpowiedz Link Zgłoś
sulimira Re: Imiona nienoszone 15.07.21, 04:02 Wrzucam pelna liste poniewaz szukanie jej wsrod odpowiedzi jest niewygodne. Abakuk Abercjusz Abundancja Achacja Achacjusz Achacy Adalgunda Adalwin Adaukt Adaukta Agatonika Akcjusz Aldegunda Alipiusz Alodiusz Amalberga Amat Ammonia Ammoniusz Ampelia Ampeliusz Anizjusz Antioch Antym Apollon Ardagast Aspazjusz Aspazy Atenaida Awentyna Barbacy Barbatus Bartłomieja Batuel Bawon Bazylides Bąsław Bdzigost Bega Benwenut Berengar Berengaria Będzieciech Będzimir Biecsław Biecsława Biedrzysław Blandyn Bodzepor Bogodał Bogufała Bogumysław Bolelut Bolemir Bolemira Bolemysł Bonfiliusz Bracsław Braturad Bronisąd Brosław Brykcjusz Budzigniew Burchard Bytomir Cedmon Charyzja Charyzjusz Chociemir Chromacjusz Cibor Cibora Cieszygor Cymbarka Czębira Częstogniew Częstomir Dalbor Dalebora Dalestryj Dalewin Dalewuj Dalimir Dalmacjusz Dargomier Dargorad Dargosław Datyw Decebal Decyma Demokryt Dobiegniewa Dobielut Dobiemiest Dobiemir Dobrożyźń Domamir Druzjan Druzjanna Eleukadia Eleuteriusz Eleutery Emnilda Eupsychiusz Ewerylda Fabrycjan Falibog Falibor Falimir Falkon Febron Fejenna Fenenna Filibert Filotea Filoteusz Floryn Gardomir Gnierat Gorazd Gorsław Gostmił Hermogenes Herweusz Honoryna Horacja Innocencja Izbor Jawnuta Juniesław Juwentyn Kanimir Kanizjusz Kineburga Kleonika Kolumba Kwalimir Kwalisław Lawiniusz Lederg Leodegar Leowigild Licynia Licyniusz Lucyliusz Ludan Ludolf Ludolfina Lul Lutogniewa Łękomir Łękomira Machabeusz Małomir Małomira Małowuj Mannea Marcjalis Markwart Marut Mauryn Mederyk Melaniusz Merkuria Miecisław Miestwin Miłgost Miłostryj Miłowuj Minigniew Minigniewa Minogniew Minogniewa Mirogniewa Mirogod Mironieg Mroczesław Mściwuj Myślibora Myślidar Myślimir Nadmir Nagod Nasław Nasława Nemezy Niedamir Niegodoma Niepełka Nierad Nierod Niestanka Nilus Nimfodora Ninogniew Ninomysł Nostrian Notger Nowacjan Okrzesław Onezym Orencjusz Ostrobod Ostrogniew Ostrowod Ożanna Pachomiusz Pamfil Parsifal Peregryn Pęcisław Pęcisława Pężyrka Polieukt Pomir Porfirion Potencjana Potencjanna Poznomir Prudencjusz Przeborka Przedmir Przedsław Przedsława Przemir Przemyślibor Przybor Przybygniew Przybygniewa Przybylut Przybymir Przybymira Przybywoj Przysnobor Przybywit Publiusz Racigniew Racimir Racisław Racsław Racsława Radociech Radociecha Radowita Rodsław Rościgniew Rzędzimir Rzędzisław Rzędziwoj Rycheza Salustia Samosąd Sekundyn Septym Septymia Septymiusz Serapia Sęczygniew Sędowin Sędowoj Sędziwoj Siebor Sieciesław Sieciesława Siecław Siecława Siedlewit Siemił Siemimił Siemimysł Siemirad Skamir Smysław Smysława Snowid Sobieżyr Strosław Strzebor Strzecław Strzedziwoj Strzesław Sudywoj Sulibrat Suligniewa Sulirad Sulirada Sulistryj Sulmir Sulpicja Symforiana Szabor Szabora Szebor Świebora Świeciech Świedarg Świemił Świętobor Świętomira Świętożyźń Tarkwiniusz Tasław Toligniew Toligniewa Trofima Trzebiebor Trzebiemir Trzebor Tworzymir Ubysław Ubysława Uniedrog Uniemir Uniemysł Unierad Uniesława Uniewit Waldetruda Walwan Wedast Wędziemir Więcemił Więcemir Wiktorianna Wrocisława Wszeciech Wszegniew Wszegniewa Wszemir Wysław Wysława Wyszebor Wyszebora Wyszemira Wyszeniega Wyszetrop Zdziemił Zdziemir Zdziesuł Żeliwuj Odpowiedz Link Zgłoś
daromilaa Re: Imiona nienoszone 22.04.25, 22:28 Gostmił jest od wrzesnia 2024 imieniem noszonym Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Imiona nienoszone 28.04.25, 22:01 Wspaniale, gratuluję dumnej mamusi!!! Odpowiedz Link Zgłoś
sulimira Re: Imiona nienoszone 15.07.21, 04:27 Dorzuce kilka imion: Cyriaka Ciecirada Irmelinda Juwencja Bogdała Hildebranda Dobiegniewa Odpowiedz Link Zgłoś
emnilda.wolna Re: Imiona nienoszone 27.07.21, 11:55 Propozycje: Antuza Archip Maur Meropia Nowellon Ragnhilda Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja +Lutfryd, Lutfryda, Cyriaka, Ciecirada, Bogdała... 01.08.21, 22:48 ...Meropia, Antuza (jest Antusa, Antysa i Anfisa w różnych wariantach, ale Antuzy nie ma), Nowellon. Irmelinda - jest jedna w Rymucie, ur. w latach 40. Juwencja - są 2 w Rymucie i w wykazie imion z uwzgl. osób zmarłych, co oznacza, że aktualnie nie ma żadnej lub jest jedna. Na razie nie dodaję. Hildebranda - w Rymucie są 2., z lat 20. - na razie też nie dodaję. W przyszłym 10-leciu dodam, jeśli się nowe nie pojawią. Dobiegniewa - formy nie dodaję, ponieważ nie jest notowana w źródłach, pomimo że funkcjonuje w różnych imienniczkach. Wymyślenie danej formy imienia przez kogoś nie wywołuje od razu obowiązku jej nadania po stronie kogoś innego Po np. 30 latach też nie Archip - nie dodaję, gdyż w Rymucie (stan na 1994 r.) był jeden urodzony przed 1920 rokiem, a w 2021 w wykazie z uwzgl. osób zmarłych było ich 2, co oznacza, że 1 przybył po 1994 roku. Maur - wg rejestru PESEL jest 2. Ragnhildy nie wpisuję - nie ma jej w moich polskojęzycznych słownikach imion i nie mam pewności, czy funkcjonująca w dziełach historycznych forma jest poprawnym spolszczeniem. Abakuk Abercjusz Abundancja Achacja Achacjusz Achacy Adalgunda Adalwin Adaukt Adaukta Agatonika Akcjusz Aldegunda Alipiusz Alodiusz Amalberga Amat Ammonia Ammoniusz Ampelia Ampeliusz Anizjusz Antioch Antuza Antym Apollon Ardagast Aspazjusz Aspazy Atenaida Awentyna Barbacy Barbatus Bartłomieja Batuel Bawon Bazylides Bąsław Bdzigost Bega Benwenut Berengar Berengaria Będzieciech Będzimir Biecsław Biecsława Biedrzysław Blandyn Bodzepor Bogdała Bogodał Bogufała Bogumysław Bolelut Bolemir Bolemira Bolemysł Bonfiliusz Bracsław Braturad Bronisąd Brosław Brykcjusz Budzigniew Burchard Bytomir Cedmon Charyzja Charyzjusz Chociemir Chromacjusz Cibor Cibora Ciecirada Cieszygor Cymbarka Cyriaka Czębira Częstogniew Częstomir Dalbor Dalebora Dalestryj Dalewin Dalewuj Dalimir Dalmacjusz Dargomier Dargorad Dargosław Datyw Decebal Decyma Demokryt Dobiegniewa Dobielut Dobiemiest Dobiemir Dobrożyźń Domamir Druzjan Druzjanna Eleukadia Eleuteriusz Eleutery Emnilda Eupsychiusz Ewerylda Fabrycjan Falibog Falibor Falimir Falkon Febron Fejenna Fenenna Filibert Filotea Filoteusz Floryn Gardomir Gnierat Gorazd Gorsław Gostmił Hermogenes Herweusz Honoryna Horacja Innocencja Izbor Jawnuta Juniesław Juwentyn Kanimir Kanizjusz Kineburga Kleonika Kolumba Kwalimir Kwalisław Lawiniusz Lederg Leodegar Leowigild Licynia Licyniusz Lucyliusz Ludan Ludolf Ludolfina Lul Lutfryd Lutfryda Lutogniewa Łękomir Łękomira Machabeusz Małomir Małomira Małowuj Mannea Marcjalis Markwart Marut Mauryn Mederyk Melaniusz Merkuria Meropia Miecisław Miestwin Miłgost Miłostryj Miłowuj Minigniew Minigniewa Minogniew Minogniewa Mirogniewa Mirogod Mironieg Mroczesław Mściwuj Myślibora Myślidar Myślimir Nadmir Nagod Nasław Nasława Nemezy Niedamir Niegodoma Niepełka Nierad Nierod Niestanka Nilus Nimfodora Ninogniew Ninomysł Nostrian Notger Nowacjan Nowellon Okrzesław Onezym Orencjusz Ostrobod Ostrogniew Ostrowod Ożanna Pachomiusz Pamfil Parsifal Peregryn Pęcisław Pęcisława Pężyrka Polieukt Pomir Porfirion Potencjana Potencjanna Poznomir Prudencjusz Przeborka Przedmir Przedsław Przedsława Przemir Przemyślibor Przybor Przybygniew Przybygniewa Przybylut Przybymir Przybymira Przybywoj Przysnobor Przybywit Publiusz Racigniew Racimir Racisław Racsław Racsława Radociech Radociecha Radowita Rodsław Rościgniew Rzędzimir Rzędzisław Rzędziwoj Rycheza Salustia Samosąd Sekundyn Septym Septymia Septymiusz Serapia Sęczygniew Sędowin Sędowoj Sędziwoj Siebor Sieciesław Sieciesława Siecław Siecława Siedlewit Siemił Siemimił Siemimysł Siemirad Skamir Smysław Smysława Snowid Sobieżyr Strosław Strzebor Strzecław Strzedziwoj Strzesław Sudywoj Sulibrat Suligniewa Sulirad Sulirada Sulistryj Sulmir Sulpicja Symforiana Szabor Szabora Szebor Świebora Świeciech Świedarg Świemił Świętobor Świętomira Świętożyźń Tarkwiniusz Tasław Toligniew Toligniewa Trofima Trzebiebor Trzebiemir Trzebor Tworzymir Ubysław Ubysława Uniedrog Uniemir Uniemysł Unierad Uniesława Uniewit Waldetruda Walwan Wedast Wędziemir Więcemił Więcemir Wiktorianna Wrocisława Wszeciech Wszegniew Wszegniewa Wszemir Wysław Wysława Wyszebor Wyszebora Wyszemira Wyszeniega Wyszetrop Zdziemił Zdziemir Zdziesuł Żeliwuj Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja imiona z listy nadane jako drugie 01.08.21, 22:58 Z ciekawostek: Bartłomieja, Dalebora, Przeborka, Rycheza, a z męskich Achacjusz, Achacy, Alodiusz, Apollon, Berengar, Decebal, Hermogenes, Izbor, Leodegar, Machabeusz, Melaniusz, Minigniew, Nadmir, Niepełka, Orencjusz, Racimir, Racisław, Radociech, Sędziwoj, Snowid, Toligniew, Wszemir zostały nadane jako drugie imiona. Odpowiedz Link Zgłoś
sulimira Re: imiona z listy nadane jako drugie 01.08.21, 23:56 Ciekawe. Przeborka marnuje sie na drugim miejscu. Odpowiedz Link Zgłoś
emnilda.wolna Re: Imiona nienoszone 06.08.21, 10:57 Gaudencjo, powtórnie dziękuję za pracę i dokładam nowej. Propozycje: Przybycześć Radziwon Romaryk Talelajusz Zdziczest Zotyk Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja +Przybycześć, Romaryk, Taleleusz, Zdziczest, Zotyk 11.08.21, 23:30 Jest w Rymucie jeden Romaric i jeden Zotik. Polskie wersje tych imion dodaję. Czym jest Radziwon? Nie białoruskim odpowiednikiem Rodiona? Nie dodaję Taleleusz dodany w prawidłowym spolszczeniu. Abakuk Abercjusz Abundancja Achacja Achacjusz Achacy Adalgunda Adalwin Adaukt Adaukta Agatonika Akcjusz Aldegunda Alipiusz Alodiusz Amalberga Amat Ammonia Ammoniusz Ampelia Ampeliusz Anizjusz Antioch Antuza Antym Apollon Ardagast Aspazjusz Aspazy Atenaida Awentyna Barbacy Barbatus Bartłomieja Batuel Bawon Bazylides Bąsław Bdzigost Bega Benwenut Berengar Berengaria Będzieciech Będzimir Biecsław Biecsława Biedrzysław Blandyn Bodzepor Bogdała Bogodał Bogufała Bogumysław Bolelut Bolemir Bolemira Bolemysł Bonfiliusz Bracsław Braturad Bronisąd Brosław Brykcjusz Budzigniew Burchard Bytomir Cedmon Charyzja Charyzjusz Chociemir Chromacjusz Cibor Cibora Ciecirada Cieszygor Cymbarka Cyriaka Czębira Częstogniew Częstomir Dalbor Dalebora Dalestryj Dalewin Dalewuj Dalimir Dalmacjusz Dargomier Dargorad Dargosław Datyw Decebal Decyma Demokryt Dobiegniewa Dobielut Dobiemiest Dobiemir Dobrożyźń Domamir Druzjan Druzjanna Eleukadia Eleuteriusz Eleutery Emnilda Eupsychiusz Ewerylda Fabrycjan Falibog Falibor Falimir Falkon Febron Fejenna Fenenna Filibert Filotea Filoteusz Floryn Gardomir Gnierat Gorazd Gorsław Gostmił Hermogenes Herweusz Honoryna Horacja Innocencja Izbor Jawnuta Juniesław Juwentyn Kanimir Kanizjusz Kineburga Kleonika Kolumba Kwalimir Kwalisław Lawiniusz Lederg Leodegar Leowigild Licynia Licyniusz Lucyliusz Ludan Ludolf Ludolfina Lul Lutfryd Lutfryda Lutogniewa Łękomir Łękomira Machabeusz Małomir Małomira Małowuj Mannea Marcjalis Markwart Marut Mauryn Mederyk Melaniusz Merkuria Meropia Miecisław Miestwin Miłgost Miłostryj Miłowuj Minigniew Minigniewa Minogniew Minogniewa Mirogniewa Mirogod Mironieg Mroczesław Mściwuj Myślibora Myślidar Myślimir Nadmir Nagod Nasław Nasława Nemezy Niedamir Niegodoma Niepełka Nierad Nierod Niestanka Nilus Nimfodora Ninogniew Ninomysł Nostrian Notger Nowacjan Nowellon Okrzesław Onezym Orencjusz Ostrobod Ostrogniew Ostrowod Ożanna Pachomiusz Pamfil Parsifal Peregryn Pęcisław Pęcisława Pężyrka Polieukt Pomir Porfirion Potencjana Potencjanna Poznomir Prudencjusz Przeborka Przedmir Przedsław Przedsława Przemir Przemyślibor Przybor Przybycześć Przybygniew Przybygniewa Przybylut Przybymir Przybymira Przybywoj Przysnobor Przybywit Publiusz Racigniew Racimir Racisław Racsław Racsława Radociech Radociecha Radowita Rodsław Romaryk Rościgniew Rzędzimir Rzędzisław Rzędziwoj Rycheza Salustia Samosąd Sekundyn Septym Septymia Septymiusz Serapia Sęczygniew Sędowin Sędowoj Sędziwoj Siebor Sieciesław Sieciesława Siecław Siecława Siedlewit Siemił Siemimił Siemimysł Siemirad Skamir Smysław Smysława Snowid Sobieżyr Strosław Strzebor Strzecław Strzedziwoj Strzesław Sudywoj Sulibrat Suligniewa Sulirad Sulirada Sulistryj Sulmir Sulpicja Symforiana Szabor Szabora Szebor Świebora Świeciech Świedarg Świemił Świętobor Świętomira Świętożyźń Taleleusz Tarkwiniusz Tasław Toligniew Toligniewa Trofima Trzebiebor Trzebiemir Trzebor Tworzymir Ubysław Ubysława Uniedrog Uniemir Uniemysł Unierad Uniesława Uniewit Waldetruda Walwan Wedast Wędziemir Więcemił Więcemir Wiktorianna Wrocisława Wszeciech Wszegniew Wszegniewa Wszemir Wysław Wysława Wyszebor Wyszebora Wyszemira Wyszeniega Wyszetrop Zdziczest Zdziemił Zdziemir Zdziesuł Zotyk Żeliwuj Odpowiedz Link Zgłoś
emnilda.wolna Re: +Przybycześć, Romaryk, Taleleusz, Zdziczest, 17.08.21, 15:39 No proszę, nawet nie wiedziałam, że poprawne spolszczenie to Rodion. Dzisiejsze propozycje sponsoruje literka W: Wigbert Wirzchosław Włościwoj Wolebor Wszewład Odpowiedz Link Zgłoś
emnilda.wolna Re: Imiona nienoszone 21.08.21, 22:53 Jeszcze trochę słowiańskich występujących w parach: Dobrowoj Dobrowoja Mszczuj Mszczuja Tworzysław Tworzysława Żyrosław Żyrosława Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja +Wirzchosław, Włościwoj, Wolebor, Mszczuj... 29.08.21, 13:46 ...Mszczuja. Dobrowoje są 2 w Rymucie i 2 na wykazie imion żeńskich z uwzgl. osób zmarłych. Na razie nie dodaję, gdyż nie chcę domniemywać za wiele (jedna była mocno starsza, ale druga nie). Z Wigbertem jest dokładnie tak samo. Wierzchosławów jest w Rymucie 6, ale żadnego Wirzchosława. Włościwoja nie ma, choć jest Włodziwoj. Wolebora i Mszczuję dodaję. Wszewłada nie ma w SSNO, to chyba jakieś autorskie tłumaczenie rosyjskiego Wsiewołoda albo literackie pojęcie z pism Królikowskiego. Mszczuja dodaję; jest nadany tylko na drugie. Tworzysław i Tworzysława są w Rymucie, ponadto Tworzysława to imię nienotowane dawniej. Żyrosław i Żyrosława są w Rymucie. Abakuk Abercjusz Abundancja Achacja Achacjusz Achacy Adalgunda Adalwin Adaukt Adaukta Agatonika Akcjusz Aldegunda Alipiusz Alodiusz Amalberga Amat Ammonia Ammoniusz Ampelia Ampeliusz Anizjusz Antioch Antuza Antym Apollon Ardagast Aspazjusz Aspazy Atenaida Awentyna Barbacy Barbatus Bartłomieja Batuel Bawon Bazylides Bąsław Bdzigost Bega Benwenut Berengar Berengaria Będzieciech Będzimir Biecsław Biecsława Biedrzysław Blandyn Bodzepor Bogdała Bogodał Bogufała Bogumysław Bolelut Bolemir Bolemira Bolemysł Bonfiliusz Bracsław Braturad Bronisąd Brosław Brykcjusz Budzigniew Burchard Bytomir Cedmon Charyzja Charyzjusz Chociemir Chromacjusz Cibor Cibora Ciecirada Cieszygor Cymbarka Cyriaka Czębira Częstogniew Częstomir Dalbor Dalebora Dalestryj Dalewin Dalewuj Dalimir Dalmacjusz Dargomier Dargorad Dargosław Datyw Decebal Decyma Demokryt Dobiegniewa Dobielut Dobiemiest Dobiemir Dobrożyźń Domamir Druzjan Druzjanna Eleukadia Eleuteriusz Eleutery Emnilda Eupsychiusz Ewerylda Fabrycjan Falibog Falibor Falimir Falkon Febron Fejenna Fenenna Filibert Filotea Filoteusz Floryn Gardomir Gnierat Gorazd Gorsław Gostmił Hermogenes Herweusz Honoryna Horacja Innocencja Izbor Jawnuta Juniesław Juwentyn Kanimir Kanizjusz Kineburga Kleonika Kolumba Kwalimir Kwalisław Lawiniusz Lederg Leodegar Leowigild Licynia Licyniusz Lucyliusz Ludan Ludolf Ludolfina Lul Lutfryd Lutfryda Lutogniewa Łękomir Łękomira Machabeusz Małomir Małomira Małowuj Mannea Marcjalis Markwart Marut Mauryn Mederyk Melaniusz Merkuria Meropia Miecisław Miestwin Miłgost Miłostryj Miłowuj Minigniew Minigniewa Minogniew Minogniewa Mirogniewa Mirogod Mironieg Mroczesław Mszczuj Mszczuja Mściwuj Myślibora Myślidar Myślimir Nadmir Nagod Nasław Nasława Nemezy Niedamir Niegodoma Niepełka Nierad Nierod Niestanka Nilus Nimfodora Ninogniew Ninomysł Nostrian Notger Nowacjan Nowellon Okrzesław Onezym Orencjusz Ostrobod Ostrogniew Ostrowod Ożanna Pachomiusz Pamfil Parsifal Peregryn Pęcisław Pęcisława Pężyrka Polieukt Pomir Porfirion Potencjana Potencjanna Poznomir Prudencjusz Przeborka Przedmir Przedsław Przedsława Przemir Przemyślibor Przybor Przybycześć Przybygniew Przybygniewa Przybylut Przybymir Przybymira Przybywoj Przysnobor Przybywit Publiusz Racigniew Racimir Racisław Racsław Racsława Radociech Radociecha Radowita Rodsław Romaryk Rościgniew Rzędzimir Rzędzisław Rzędziwoj Rycheza Salustia Samosąd Sekundyn Septym Septymia Septymiusz Serapia Sęczygniew Sędowin Sędowoj Sędziwoj Siebor Sieciesław Sieciesława Siecław Siecława Siedlewit Siemił Siemimił Siemimysł Siemirad Skamir Smysław Smysława Snowid Sobieżyr Strosław Strzebor Strzecław Strzedziwoj Strzesław Sudywoj Sulibrat Suligniewa Sulirad Sulirada Sulistryj Sulmir Sulpicja Symforiana Szabor Szabora Szebor Świebora Świeciech Świedarg Świemił Świętobor Świętomira Świętożyźń Taleleusz Tarkwiniusz Tasław Toligniew Toligniewa Trofima Trzebiebor Trzebiemir Trzebor Tworzymir Ubysław Ubysława Uniedrog Uniemir Uniemysł Unierad Uniesława Uniewit Waldetruda Walwan Wedast Wędziemir Więcemił Więcemir Wiktorianna Wirzchosław Włościwoj Wolebor Wrocisława Wszeciech Wszegniew Wszegniewa Wszemir Wysław Wysława Wyszebor Wyszebora Wyszemira Wyszeniega Wyszetrop Zdziczest Zdziemił Zdziemir Zdziesuł Zotyk Żeliwuj Odpowiedz Link Zgłoś
emnilda.wolna Re: Imiona nienoszone 10.09.21, 22:49 Natchnęło mnie na imiona 5-sylabowe: Eleonoriusz Eufrozyniusz Hermenegildiusz Znalazłam pojedynczych nosicieli w dziejach, nie wiem, czy imiona funkcjonowały szerzej. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Imiona nienoszone 06.10.21, 23:37 emnilda.wolna napisała: > Natchnęło mnie na imiona 5-sylabowe: > > Eleonoriusz > Eufrozyniusz > Hermenegildiusz Trzeba by udowodnić istnienie tych imion Pojedyncze nadania nie są jeszcze oznaką utrwalenia się imion w tradycji. Męski odpowiednik Hermenegildy to Hermenegild, mamy ich w Polsce trzech. Odpowiedz Link Zgłoś
emnilda.wolna Re: Imiona nienoszone 17.09.21, 05:56 Propozycje: Agapiusz Eudoksjusz Karteriusz Styriak Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Agapiusz, Eudoksjusz, Karteriusz 06.10.21, 23:45 Co do Styriaka, to bardzo proszę o jakieś uprawdopodobnienie faktu istnienia tego imienia w jęz. polskim. Abakuk Abercjusz Abundancja Achacja Achacjusz Achacy Adalgunda Adalwin Adaukt Adaukta Agapiusz Agatonika Akcjusz Aldegunda Alipiusz Alodiusz Amalberga Amat Ammonia Ammoniusz Ampelia Ampeliusz Anizjusz Antioch Antuza Antym Apollon Ardagast Aspazjusz Aspazy Atenaida Awentyna Barbacy Barbatus Bartłomieja Batuel Bawon Bazylides Bąsław Bdzigost Bega Benwenut Berengar Berengaria Będzieciech Będzimir Biecsław Biecsława Biedrzysław Blandyn Bodzepor Bogdała Bogodał Bogufała Bogumysław Bolelut Bolemir Bolemira Bolemysł Bonfiliusz Bracsław Braturad Bronisąd Brosław Brykcjusz Budzigniew Burchard Bytomir Cedmon Charyzja Charyzjusz Chociemir Chromacjusz Cibor Cibora Ciecirada Cieszygor Cymbarka Cyriaka Czębira Częstogniew Częstomir Dalbor Dalebora Dalestryj Dalewin Dalewuj Dalimir Dalmacjusz Dargomier Dargorad Dargosław Datyw Decebal Decyma Demokryt Dobiegniewa Dobielut Dobiemiest Dobiemir Dobrożyźń Domamir Druzjan Druzjanna Eleukadia Eleuteriusz Eleutery Emnilda Eudoksjusz Eupsychiusz Ewerylda Fabrycjan Falibog Falibor Falimir Falkon Febron Fejenna Fenenna Filibert Filotea Filoteusz Floryn Gardomir Gnierat Gorazd Gorsław Gostmił Hermogenes Herweusz Honoryna Horacja Innocencja Izbor Jawnuta Juniesław Juwentyn Kanimir Kanizjusz Karteriusz Kineburga Kleonika Kolumba Kwalimir Kwalisław Lawiniusz Lederg Leodegar Leowigild Licynia Licyniusz Lucyliusz Ludan Ludolf Ludolfina Lul Lutfryd Lutfryda Lutogniewa Łękomir Łękomira Machabeusz Małomir Małomira Małowuj Mannea Marcjalis Markwart Marut Mauryn Mederyk Melaniusz Merkuria Meropia Miecisław Miestwin Miłgost Miłostryj Miłowuj Minigniew Minigniewa Minogniew Minogniewa Mirogniewa Mirogod Mironieg Mroczesław Mszczuj Mszczuja Mściwuj Myślibora Myślidar Myślimir Nadmir Nagod Nasław Nasława Nemezy Niedamir Niegodoma Niepełka Nierad Nierod Niestanka Nilus Nimfodora Ninogniew Ninomysł Nostrian Notger Nowacjan Nowellon Okrzesław Onezym Orencjusz Ostrobod Ostrogniew Ostrowod Ożanna Pachomiusz Pamfil Parsifal Peregryn Pęcisław Pęcisława Pężyrka Polieukt Pomir Porfirion Potencjana Potencjanna Poznomir Prudencjusz Przeborka Przedmir Przedsław Przedsława Przemir Przemyślibor Przybor Przybycześć Przybygniew Przybygniewa Przybylut Przybymir Przybymira Przybywoj Przysnobor Przybywit Publiusz Racigniew Racimir Racisław Racsław Racsława Radociech Radociecha Radowita Rodsław Romaryk Rościgniew Rzędzimir Rzędzisław Rzędziwoj Rycheza Salustia Samosąd Sekundyn Septym Septymia Septymiusz Serapia Sęczygniew Sędowin Sędowoj Sędziwoj Siebor Sieciesław Sieciesława Siecław Siecława Siedlewit Siemił Siemimił Siemimysł Siemirad Skamir Smysław Smysława Snowid Sobieżyr Strosław Strzebor Strzecław Strzedziwoj Strzesław Sudywoj Sulibrat Suligniewa Sulirad Sulirada Sulistryj Sulmir Sulpicja Symforiana Szabor Szabora Szebor Świebora Świeciech Świedarg Świemił Świętobor Świętomira Świętożyźń Taleleusz Tarkwiniusz Tasław Toligniew Toligniewa Trofima Trzebiebor Trzebiemir Trzebor Tworzymir Ubysław Ubysława Uniedrog Uniemir Uniemysł Unierad Uniesława Uniewit Waldetruda Walwan Wedast Wędziemir Więcemił Więcemir Wiktorianna Wirzchosław Włościwoj Wolebor Wrocisława Wszeciech Wszegniew Wszegniewa Wszemir Wysław Wysława Wyszebor Wyszebora Wyszemira Wyszeniega Wyszetrop Zdziczest Zdziemił Zdziemir Zdziesuł Zotyk Żeliwuj Odpowiedz Link Zgłoś
emnilda.wolna Re: Agapiusz, Eudoksjusz, Karteriusz 09.10.21, 19:48 > Co do Styriaka, to bardzo proszę o jakieś > uprawdopodobnienie faktu istnienia tego imienia > w jęz. polskim. Podobno jest wspominany 2 listopada wraz z resztą dodanych i św. Tobiaszem. Jest wzmianka w wikipedii (trzeba zjechać, własnej strony się nie dorobił): pl.m.wikipedia.org/wiki/Agapiusz i trochę stron okołokościelnych, ale pewnie wszyscy przepisywali jedni od drugich. Oczywiście nie upieram się, wzięłam za dobrą monetę jego istnienie i spolszczenie imienia. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja +Styriak 09.10.21, 20:02 Jest oczywiście, w pierwszej chwili słabo mi się guglował. Należy założyć, że spolszczenie jest prawidłowe IMO. Dodaję. Co ciekawe, była Styra - może już być bardzo stara, jeśli jeszcze żyje. Abakuk Abercjusz Abundancja Achacja Achacjusz Achacy Adalgunda Adalwin Adaukt Adaukta Agapiusz Agatonika Akcjusz Aldegunda Alipiusz Alodiusz Amalberga Amat Ammonia Ammoniusz Ampelia Ampeliusz Anizjusz Antioch Antuza Antym Apollon Ardagast Aspazjusz Aspazy Atenaida Awentyna Barbacy Barbatus Bartłomieja Batuel Bawon Bazylides Bąsław Bdzigost Bega Benwenut Berengar Berengaria Będzieciech Będzimir Biecsław Biecsława Biedrzysław Blandyn Bodzepor Bogdała Bogodał Bogufała Bogumysław Bolelut Bolemir Bolemira Bolemysł Bonfiliusz Bracsław Braturad Bronisąd Brosław Brykcjusz Budzigniew Burchard Bytomir Cedmon Charyzja Charyzjusz Chociemir Chromacjusz Cibor Cibora Ciecirada Cieszygor Cymbarka Cyriaka Czębira Częstogniew Częstomir Dalbor Dalebora Dalestryj Dalewin Dalewuj Dalimir Dalmacjusz Dargomier Dargorad Dargosław Datyw Decebal Decyma Demokryt Dobiegniewa Dobielut Dobiemiest Dobiemir Dobrożyźń Domamir Druzjan Druzjanna Eleukadia Eleuteriusz Eleutery Emnilda Eudoksjusz Eupsychiusz Ewerylda Fabrycjan Falibog Falibor Falimir Falkon Febron Fejenna Fenenna Filibert Filotea Filoteusz Floryn Gardomir Gnierat Gorazd Gorsław Gostmił Hermogenes Herweusz Honoryna Horacja Innocencja Izbor Jawnuta Juniesław Juwentyn Kanimir Kanizjusz Karteriusz Kineburga Kleonika Kolumba Kwalimir Kwalisław Lawiniusz Lederg Leodegar Leowigild Licynia Licyniusz Lucyliusz Ludan Ludolf Ludolfina Lul Lutfryd Lutfryda Lutogniewa Łękomir Łękomira Machabeusz Małomir Małomira Małowuj Mannea Marcjalis Markwart Marut Mauryn Mederyk Melaniusz Merkuria Meropia Miecisław Miestwin Miłgost Miłostryj Miłowuj Minigniew Minigniewa Minogniew Minogniewa Mirogniewa Mirogod Mironieg Mroczesław Mszczuj Mszczuja Mściwuj Myślibora Myślidar Myślimir Nadmir Nagod Nasław Nasława Nemezy Niedamir Niegodoma Niepełka Nierad Nierod Niestanka Nilus Nimfodora Ninogniew Ninomysł Nostrian Notger Nowacjan Nowellon Okrzesław Onezym Orencjusz Ostrobod Ostrogniew Ostrowod Ożanna Pachomiusz Pamfil Parsifal Peregryn Pęcisław Pęcisława Pężyrka Polieukt Pomir Porfirion Potencjana Potencjanna Poznomir Prudencjusz Przeborka Przedmir Przedsław Przedsława Przemir Przemyślibor Przybor Przybycześć Przybygniew Przybygniewa Przybylut Przybymir Przybymira Przybywoj Przysnobor Przybywit Publiusz Racigniew Racimir Racisław Racsław Racsława Radociech Radociecha Radowita Rodsław Romaryk Rościgniew Rzędzimir Rzędzisław Rzędziwoj Rycheza Salustia Samosąd Sekundyn Septym Septymia Septymiusz Serapia Sęczygniew Sędowin Sędowoj Sędziwoj Siebor Sieciesław Sieciesława Siecław Siecława Siedlewit Siemił Siemimił Siemimysł Siemirad Skamir Smysław Smysława Snowid Sobieżyr Strosław Strzebor Strzecław Strzedziwoj Strzesław Styriak Sudywoj Sulibrat Suligniewa Sulirad Sulirada Sulistryj Sulmir Sulpicja Symforiana Szabor Szabora Szebor Świebora Świeciech Świedarg Świemił Świętobor Świętomira Świętożyźń Taleleusz Tarkwiniusz Tasław Toligniew Toligniewa Trofima Trzebiebor Trzebiemir Trzebor Tworzymir Ubysław Ubysława Uniedrog Uniemir Uniemysł Unierad Uniesława Uniewit Waldetruda Walwan Wedast Wędziemir Więcemił Więcemir Wiktorianna Wirzchosław Włościwoj Wolebor Wrocisława Wszeciech Wszegniew Wszegniewa Wszemir Wysław Wysława Wyszebor Wyszebora Wyszemira Wyszeniega Wyszetrop Zdziczest Zdziemił Zdziemir Zdziesuł Zotyk Żeliwuj Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja +Choroman, Chociebor 10.10.21, 13:50 Chwalimirów u Rymuta jest 3. Obecnie raczej jest jeden albo nie ma ich wcale, ale nie chciałabym zbyt pochopnie kogoś uśmiercać, więc na razie nie dodaję. O pozostałe uzupełniam listę. Abakuk Abercjusz Abundancja Achacja Achacjusz Achacy Adalgunda Adalwin Adaukt Adaukta Agapiusz Agatonika Akcjusz Aldegunda Alipiusz Alodiusz Amalberga Amat Ammonia Ammoniusz Ampelia Ampeliusz Anizjusz Antioch Antuza Antym Apollon Ardagast Aspazjusz Aspazy Atenaida Awentyna Barbacy Barbatus Bartłomieja Batuel Bawon Bazylides Bąsław Bdzigost Bega Benwenut Berengar Berengaria Będzieciech Będzimir Biecsław Biecsława Biedrzysław Blandyn Bodzepor Bogdała Bogodał Bogufała Bogumysław Bolelut Bolemir Bolemira Bolemysł Bonfiliusz Bracsław Braturad Bronisąd Brosław Brykcjusz Budzigniew Burchard Bytomir Cedmon Charyzja Charyzjusz Chociebor Chociemir Choroman Chromacjusz Cibor Cibora Ciecirada Cieszygor Cymbarka Cyriaka Czębira Częstogniew Częstomir Dalbor Dalebora Dalestryj Dalewin Dalewuj Dalimir Dalmacjusz Dargomier Dargorad Dargosław Datyw Decebal Decyma Demokryt Dobiegniewa Dobielut Dobiemiest Dobiemir Dobrożyźń Domamir Druzjan Druzjanna Eleukadia Eleuteriusz Eleutery Emnilda Eudoksjusz Eupsychiusz Ewerylda Fabrycjan Falibog Falibor Falimir Falkon Febron Fejenna Fenenna Filibert Filotea Filoteusz Floryn Gardomir Gnierat Gorazd Gorsław Gostmił Hermogenes Herweusz Honoryna Horacja Innocencja Izbor Jawnuta Juniesław Juwentyn Kanimir Kanizjusz Karteriusz Kineburga Kleonika Kolumba Kwalimir Kwalisław Lawiniusz Lederg Leodegar Leowigild Licynia Licyniusz Lucyliusz Ludan Ludolf Ludolfina Lul Lutfryd Lutfryda Lutogniewa Łękomir Łękomira Machabeusz Małomir Małomira Małowuj Mannea Marcjalis Markwart Marut Mauryn Mederyk Melaniusz Merkuria Meropia Miecisław Miestwin Miłgost Miłostryj Miłowuj Minigniew Minigniewa Minogniew Minogniewa Mirogniewa Mirogod Mironieg Mroczesław Mszczuj Mszczuja Mściwuj Myślibora Myślidar Myślimir Nadmir Nagod Nasław Nasława Nemezy Niedamir Niegodoma Niepełka Nierad Nierod Niestanka Nilus Nimfodora Ninogniew Ninomysł Nostrian Notger Nowacjan Nowellon Okrzesław Onezym Orencjusz Ostrobod Ostrogniew Ostrowod Ożanna Pachomiusz Pamfil Parsifal Peregryn Pęcisław Pęcisława Pężyrka Polieukt Pomir Porfirion Potencjana Potencjanna Poznomir Prudencjusz Przeborka Przedmir Przedsław Przedsława Przemir Przemyślibor Przybor Przybycześć Przybygniew Przybygniewa Przybylut Przybymir Przybymira Przybywoj Przysnobor Przybywit Publiusz Racigniew Racimir Racisław Racsław Racsława Radociech Radociecha Radowita Rodsław Romaryk Rościgniew Rzędzimir Rzędzisław Rzędziwoj Rycheza Salustia Samosąd Sekundyn Septym Septymia Septymiusz Serapia Sęczygniew Sędowin Sędowoj Sędziwoj Siebor Sieciesław Sieciesława Siecław Siecława Siedlewit Siemił Siemimił Siemimysł Siemirad Skamir Smysław Smysława Snowid Sobieżyr Strosław Strzebor Strzecław Strzedziwoj Strzesław Styriak Sudywoj Sulibrat Suligniewa Sulirad Sulirada Sulistryj Sulmir Sulpicja Symforiana Szabor Szabora Szebor Świebora Świeciech Świedarg Świemił Świętobor Świętomira Świętożyźń Taleleusz Tarkwiniusz Tasław Toligniew Toligniewa Trofima Trzebiebor Trzebiemir Trzebor Tworzymir Ubysław Ubysława Uniedrog Uniemir Uniemysł Unierad Uniesława Uniewit Waldetruda Walwan Wedast Wędziemir Więcemił Więcemir Wiktorianna Wirzchosław Włościwoj Wolebor Wrocisława Wszeciech Wszegniew Wszegniewa Wszemir Wysław Wysława Wyszebor Wyszebora Wyszemira Wyszeniega Wyszetrop Zdziczest Zdziemił Zdziemir Zdziesuł Zotyk Żeliwuj Odpowiedz Link Zgłoś
sulimira Re: +Choroman, Chociebor 11.10.21, 02:37 Ja sprawdzam strone ministerstwa cyfryzacji z osobami zyjacymi, ale oczywiscie nie ma pojedynczych nadan wiec zawsze jakis jeden Chwalimir moze sie znalezc Odpowiedz Link Zgłoś
sulimira Re: Imiona nienoszone 11.10.21, 12:13 A jak sytuacja wyglada z imionami: Blizbor Bogdasz Boleczaj Boleczest Bygost Cieszybor Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja +Blizbor, Bogdasz, Boleczaj, Bygost, Cieszybor 11.10.21, 21:02 Boleczest jest jeden w Rymucie Abakuk Abercjusz Abundancja Achacja Achacjusz Achacy Adalgunda Adalwin Adaukt Adaukta Agapiusz Agatonika Akcjusz Aldegunda Alipiusz Alodiusz Amalberga Amat Ammonia Ammoniusz Ampelia Ampeliusz Anizjusz Antioch Antuza Antym Apollon Ardagast Aspazjusz Aspazy Atenaida Awentyna Barbacy Barbatus Bartłomieja Batuel Bawon Bazylides Bąsław Bdzigost Bega Benwenut Berengar Berengaria Będzieciech Będzimir Biecsław Biecsława Biedrzysław Blandyn Blizbor Bodzepor Bogdała Bogdasz Bogodał Bogufała Bogumysław Boleczaj Bolelut Bolemir Bolemira Bolemysł Bonfiliusz Bracsław Braturad Bronisąd Brosław Brykcjusz Budzigniew Burchard Bygost Bytomir Cedmon Charyzja Charyzjusz Chociebor Chociemir Choroman Chromacjusz Cibor Cibora Ciecirada Cieszybor Cieszygor Cymbarka Cyriaka Czębira Częstogniew Częstomir Dalbor Dalebora Dalestryj Dalewin Dalewuj Dalimir Dalmacjusz Dargomier Dargorad Dargosław Datyw Decebal Decyma Demokryt Dobiegniewa Dobielut Dobiemiest Dobiemir Dobrożyźń Domamir Druzjan Druzjanna Eleukadia Eleuteriusz Eleutery Emnilda Eudoksjusz Eupsychiusz Ewerylda Fabrycjan Falibog Falibor Falimir Falkon Febron Fejenna Fenenna Filibert Filotea Filoteusz Floryn Gardomir Gnierat Gorazd Gorsław Gostmił Hermogenes Herweusz Honoryna Horacja Innocencja Izbor Jawnuta Juniesław Juwentyn Kanimir Kanizjusz Karteriusz Kineburga Kleonika Kolumba Kwalimir Kwalisław Lawiniusz Lederg Leodegar Leowigild Licynia Licyniusz Lucyliusz Ludan Ludolf Ludolfina Lul Lutfryd Lutfryda Lutogniewa Łękomir Łękomira Machabeusz Małomir Małomira Małowuj Mannea Marcjalis Markwart Marut Mauryn Mederyk Melaniusz Merkuria Meropia Miecisław Miestwin Miłgost Miłostryj Miłowuj Minigniew Minigniewa Minogniew Minogniewa Mirogniewa Mirogod Mironieg Mroczesław Mszczuj Mszczuja Mściwuj Myślibora Myślidar Myślimir Nadmir Nagod Nasław Nasława Nemezy Niedamir Niegodoma Niepełka Nierad Nierod Niestanka Nilus Nimfodora Ninogniew Ninomysł Nostrian Notger Nowacjan Nowellon Okrzesław Onezym Orencjusz Ostrobod Ostrogniew Ostrowod Ożanna Pachomiusz Pamfil Parsifal Peregryn Pęcisław Pęcisława Pężyrka Polieukt Pomir Porfirion Potencjana Potencjanna Poznomir Prudencjusz Przeborka Przedmir Przedsław Przedsława Przemir Przemyślibor Przybor Przybycześć Przybygniew Przybygniewa Przybylut Przybymir Przybymira Przybywoj Przysnobor Przybywit Publiusz Racigniew Racimir Racisław Racsław Racsława Radociech Radociecha Radowita Rodsław Romaryk Rościgniew Rzędzimir Rzędzisław Rzędziwoj Rycheza Salustia Samosąd Sekundyn Septym Septymia Septymiusz Serapia Sęczygniew Sędowin Sędowoj Sędziwoj Siebor Sieciesław Sieciesława Siecław Siecława Siedlewit Siemił Siemimił Siemimysł Siemirad Skamir Smysław Smysława Snowid Sobieżyr Strosław Strzebor Strzecław Strzedziwoj Strzesław Styriak Sudywoj Sulibrat Suligniewa Sulirad Sulirada Sulistryj Sulmir Sulpicja Symforiana Szabor Szabora Szebor Świebora Świeciech Świedarg Świemił Świętobor Świętomira Świętożyźń Taleleusz Tarkwiniusz Tasław Toligniew Toligniewa Trofima Trzebiebor Trzebiemir Trzebor Tworzymir Ubysław Ubysława Uniedrog Uniemir Uniemysł Unierad Uniesława Uniewit Waldetruda Walwan Wedast Wędziemir Więcemił Więcemir Wiktorianna Wirzchosław Włościwoj Wolebor Wrocisława Wszeciech Wszegniew Wszegniewa Wszemir Wysław Wysława Wyszebor Wyszebora Wyszemira Wyszeniega Wyszetrop Zdziczest Zdziemił Zdziemir Zdziesuł Zotyk Żeliwuj Odpowiedz Link Zgłoś
sulimira Re: +Blizbor, Bogdasz, Boleczaj, Bygost, Cieszybo 12.10.21, 01:11 O kurcze, jest jeden Boleczest??? Super. Podoba mi sie to imie. Odpowiedz Link Zgłoś
emnilda.wolna Re: Imiona nienoszone 11.10.21, 22:44 Propozycje: Anioł Diodor Diodora Kanizja Litoriusz Macedoniusz Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja +Diodor, Kanizja, Macedoniusz 12.10.21, 23:04 Aniołów w Rymucie jest 6. Z dodawaniem bym się wstrzymała. Diodora jest jedna, Litoriusz też jeden. Nowa lista: Abakuk Abercjusz Abundancja Achacja Achacjusz Achacy Adalgunda Adalwin Adaukt Adaukta Agapiusz Agatonika Akcjusz Aldegunda Alipiusz Alodiusz Amalberga Amat Ammonia Ammoniusz Ampelia Ampeliusz Anizjusz Antioch Antuza Antym Apollon Ardagast Aspazjusz Aspazy Atenaida Awentyna Barbacy Barbatus Bartłomieja Batuel Bawon Bazylides Bąsław Bdzigost Bega Benwenut Berengar Berengaria Będzieciech Będzimir Biecsław Biecsława Biedrzysław Blandyn Blizbor Bodzepor Bogdała Bogdasz Bogodał Bogufała Bogumysław Boleczaj Bolelut Bolemir Bolemira Bolemysł Bonfiliusz Bracsław Braturad Bronisąd Brosław Brykcjusz Budzigniew Burchard Bygost Bytomir Cedmon Charyzja Charyzjusz Chociebor Chociemir Choroman Chromacjusz Cibor Cibora Ciecirada Cieszybor Cieszygor Cymbarka Cyriaka Czębira Częstogniew Częstomir Dalbor Dalebora Dalestryj Dalewin Dalewuj Dalimir Dalmacjusz Dargomier Dargorad Dargosław Datyw Decebal Decyma Demokryt Diodor Dobiegniewa Dobielut Dobiemiest Dobiemir Dobrożyźń Domamir Druzjan Druzjanna Eleukadia Eleuteriusz Eleutery Emnilda Eudoksjusz Eupsychiusz Ewerylda Fabrycjan Falibog Falibor Falimir Falkon Febron Fejenna Fenenna Filibert Filotea Filoteusz Floryn Gardomir Gnierat Gorazd Gorsław Gostmił Hermogenes Herweusz Honoryna Horacja Innocencja Izbor Jawnuta Juniesław Juwentyn Kanimir Kanizja Kanizjusz Karteriusz Kineburga Kleonika Kolumba Kwalimir Kwalisław Lawiniusz Lederg Leodegar Leowigild Licynia Licyniusz Lucyliusz Ludan Ludolf Ludolfina Lul Lutfryd Lutfryda Lutogniewa Łękomir Łękomira Macedoniusz Machabeusz Małomir Małomira Małowuj Mannea Marcjalis Markwart Marut Mauryn Mederyk Melaniusz Merkuria Meropia Miecisław Miestwin Miłgost Miłostryj Miłowuj Minigniew Minigniewa Minogniew Minogniewa Mirogniewa Mirogod Mironieg Mroczesław Mszczuj Mszczuja Mściwuj Myślibora Myślidar Myślimir Nadmir Nagod Nasław Nasława Nemezy Niedamir Niegodoma Niepełka Nierad Nierod Niestanka Nilus Nimfodora Ninogniew Ninomysł Nostrian Notger Nowacjan Nowellon Okrzesław Onezym Orencjusz Ostrobod Ostrogniew Ostrowod Ożanna Pachomiusz Pamfil Parsifal Peregryn Pęcisław Pęcisława Pężyrka Polieukt Pomir Porfirion Potencjana Potencjanna Poznomir Prudencjusz Przeborka Przedmir Przedsław Przedsława Przemir Przemyślibor Przybor Przybycześć Przybygniew Przybygniewa Przybylut Przybymir Przybymira Przybywoj Przysnobor Przybywit Publiusz Racigniew Racimir Racisław Racsław Racsława Radociech Radociecha Radowita Rodsław Romaryk Rościgniew Rzędzimir Rzędzisław Rzędziwoj Rycheza Salustia Samosąd Sekundyn Septym Septymia Septymiusz Serapia Sęczygniew Sędowin Sędowoj Sędziwoj Siebor Sieciesław Sieciesława Siecław Siecława Siedlewit Siemił Siemimił Siemimysł Siemirad Skamir Smysław Smysława Snowid Sobieżyr Strosław Strzebor Strzecław Strzedziwoj Strzesław Styriak Sudywoj Sulibrat Suligniewa Sulirad Sulirada Sulistryj Sulmir Sulpicja Symforiana Szabor Szabora Szebor Świebora Świeciech Świedarg Świemił Świętobor Świętomira Świętożyźń Taleleusz Tarkwiniusz Tasław Toligniew Toligniewa Trofima Trzebiebor Trzebiemir Trzebor Tworzymir Ubysław Ubysława Uniedrog Uniemir Uniemysł Unierad Uniesława Uniewit Waldetruda Walwan Wedast Wędziemir Więcemił Więcemir Wiktorianna Wirzchosław Włościwoj Wolebor Wrocisława Wszeciech Wszegniew Wszegniewa Wszemir Wysław Wysława Wyszebor Wyszebora Wyszemira Wyszeniega Wyszetrop Zdziczest Zdziemił Zdziemir Zdziesuł Zotyk Żeliwuj Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Imiona nienoszone 26.12.21, 17:55 Awita jest w Rymucie - w 2 osobach. Jedna już byłaby dziś bardzo wiekowa, ale jeszcze nie 120-letnia Druga młodsza ode mnie. Elpinika - nie ma pewności co do takiego spolszczenia. W Polsce są 4 kobiety o imieniu Elpiniki. Odpowiedz Link Zgłoś
emnilda.wolna Re: Imiona nienoszone 19.10.21, 16:35 Propozycje: Fereriusz Fredeswinda Grumpis/Strumpiusz Koronat Mamelta Marcybella Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Imiona nienoszone 26.12.21, 18:16 Fereriusz to raczej nazwisko. Koronatych jest w Rymucie trzech - Koronata wprawdzie żadnego, ale nic nie wiemy o tym imieniu, także - jaka jest jego prawidłowa forma i czym ono jest. Nie dodawałabym imion, które wprawdzie się pojawiły (jak Grumpis/Strumpiusz czy Marcybella), ale nic się nie da na ich temat znaleźć i nie są opisane w literaturze jako część zasobu imenniczego. Fredeswindę i Mameltę dodam w poście zbiorczym. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Imiona nienoszone 26.12.21, 18:18 Elifia jest w Rymucie, więc na listę na razie nie trafia. Odpowiedz Link Zgłoś
sulimira Re: Imiona nienoszone 24.10.21, 02:52 Abercjusz Bogwidza Bogowid Budziboj Domicjusz Hamon Heron Nunilona Odpowiedz Link Zgłoś
sulimira Re: Imiona nienoszone 24.10.21, 02:53 Abercjusz juz na liscie wiec skreslam Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Imiona nienoszone 26.12.21, 18:25 Heron jest w zestawieniach MSWiA. Resztę z tego postu dodam w poście zbiorczym. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Imiona nienoszone 26.12.21, 18:26 Biryn jest w Rymucie. Dobrobąda dodam. Odpowiedz Link Zgłoś
sulimira Re: Imiona nienoszone 03.11.21, 07:27 Kolejne propozycje: Czedrog Dalegor Domastoj Gildas Onezyfor Rygobert Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Imiona nienoszone 26.12.21, 18:32 Dalegor i Gildas są w danych MSWiA. Czedrog - nie znam prawidłowej polskiej wersji. W polskich imionach pierwszy człon to raczej Czę- lub Cza-. Pozostałe dodaję. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja +Fredeswinda, Mamelta, Dobrobąd, Domastoj, Onezyfo 26.12.21, 18:40 +...Onezyfor, Rygobert, Bogwidza, Bogowid, Budziboj, Domicjusz, Hamon, Nunilona Abakuk Abercjusz Abundancja Achacja Achacjusz Achacy Adalgunda Adalwin Adaukt Adaukta Agapiusz Agatonika Akcjusz Aldegunda Alipiusz Alodiusz Amalberga Amat Ammonia Ammoniusz Ampelia Ampeliusz Anizjusz Antioch Antuza Antym Apollon Ardagast Aspazjusz Aspazy Atenaida Awentyna Barbacy Barbatus Bartłomieja Batuel Bawon Bazylides Bąsław Bdzigost Bega Benwenut Berengar Berengaria Będzieciech Będzimir Biecsław Biecsława Biedrzysław Blandyn Blizbor Bodzepor Bogdała Bogdasz Bogodał Bogowid Bogufała Bogumysław Bogwidza Boleczaj Bolelut Bolemir Bolemira Bolemysł Bonfiliusz Bracsław Braturad Bronisąd Brosław Brykcjusz Budziboj Budzigniew Burchard Bygost Bytomir Cedmon Charyzja Charyzjusz Chociebor Chociemir Choroman Chromacjusz Cibor Cibora Ciecirada Cieszybor Cieszygor Cymbarka Cyriaka Czębira Częstogniew Częstomir Dalbor Dalebora Dalestryj Dalewin Dalewuj Dalimir Dalmacjusz Dargomier Dargorad Dargosław Datyw Decebal Decyma Demokryt Diodor Dobiegniewa Dobielut Dobiemiest Dobiemir Dobrobąd Dobrożyźń Domamir Domastoj Domicjusz Druzjan Druzjanna Eleukadia Eleuteriusz Eleutery Emnilda Eudoksjusz Eupsychiusz Ewerylda Fabrycjan Falibog Falibor Falimir Falkon Febron Fejenna Fenenna Filibert Filotea Filoteusz Floryn Fredeswinda Gardomir Gnierat Gorazd Gorsław Gostmił Hamon Hermogenes Herweusz Honoryna Horacja Innocencja Izbor Jawnuta Juniesław Juwentyn Kanimir Kanizja Kanizjusz Karteriusz Kineburga Kleonika Kolumba Kwalimir Kwalisław Lawiniusz Lederg Leodegar Leowigild Licynia Licyniusz Lucyliusz Ludan Ludolf Ludolfina Lul Lutfryd Lutfryda Lutogniewa Łękomir Łękomira Macedoniusz Machabeusz Małomir Małomira Małowuj Mamelta Mannea Marcjalis Markwart Marut Mauryn Mederyk Melaniusz Merkuria Meropia Miecisław Miestwin Miłgost Miłostryj Miłowuj Minigniew Minigniewa Minogniew Minogniewa Mirogniewa Mirogod Mironieg Mroczesław Mszczuj Mszczuja Mściwuj Myślibora Myślidar Myślimir Nadmir Nagod Nasław Nasława Nemezy Niedamir Niegodoma Niepełka Nierad Nierod Niestanka Nilus Nimfodora Ninogniew Ninomysł Nostrian Notger Nowacjan Nowellon Nunilona Okrzesław Onezyfor Onezym Orencjusz Ostrobod Ostrogniew Ostrowod Ożanna Pachomiusz Pamfil Parsifal Peregryn Pęcisław Pęcisława Pężyrka Polieukt Pomir Porfirion Potencjana Potencjanna Poznomir Prudencjusz Przeborka Przedmir Przedsław Przedsława Przemir Przemyślibor Przybor Przybycześć Przybygniew Przybygniewa Przybylut Przybymir Przybymira Przybywoj Przysnobor Przybywit Publiusz Racigniew Racimir Racisław Racsław Racsława Radociech Radociecha Radowita Rodsław Romaryk Rościgniew Rzędzimir Rzędzisław Rzędziwoj Rycheza Rygobert Salustia Samosąd Sekundyn Septym Septymia Septymiusz Serapia Sęczygniew Sędowin Sędowoj Sędziwoj Siebor Sieciesław Sieciesława Siecław Siecława Siedlewit Siemił Siemimił Siemimysł Siemirad Skamir Smysław Smysława Snowid Sobieżyr Strosław Strzebor Strzecław Strzedziwoj Strzesław Styriak Sudywoj Sulibrat Suligniewa Sulirad Sulirada Sulistryj Sulmir Sulpicja Symforiana Szabor Szabora Szebor Świebora Świeciech Świedarg Świemił Świętobor Świętomira Świętożyźń Taleleusz Tarkwiniusz Tasław Toligniew Toligniewa Trofima Trzebiebor Trzebiemir Trzebor Tworzymir Ubysław Ubysława Uniedrog Uniemir Uniemysł Unierad Uniesława Uniewit Waldetruda Walwan Wedast Wędziemir Więcemił Więcemir Wiktorianna Wirzchosław Włościwoj Wolebor Wrocisława Wszeciech Wszegniew Wszegniewa Wszemir Wysław Wysława Wyszebor Wyszebora Wyszemira Wyszeniega Wyszetrop Zdziczest Zdziemił Zdziemir Zdziesuł Zotyk Żeliwuj Odpowiedz Link Zgłoś
sulimira Re: +Fredeswinda, Mamelta, Dobrobąd, Domastoj, On 26.12.21, 19:26 Dziekuje, teraz trzymam kciuki, zeby w nastepnym zestawieniu danych niektore z tych imion sie pojawily Odpowiedz Link Zgłoś
sulimira Re: Imiona nienoszone 30.12.21, 03:07 Zapytam w takim razie o imiona Kociebor i Kociemir Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja +Kociebor i Kociemir, Marcybella 02.01.22, 23:11 Abakuk Abercjusz Abundancja Achacja Achacjusz Achacy Adalgunda Adalwin Adaukt Adaukta Agapiusz Agatonika Akcjusz Aldegunda Alipiusz Alodiusz Amalberga Amat Ammonia Ammoniusz Ampelia Ampeliusz Anizjusz Antioch Antuza Antym Apollon Ardagast Aspazjusz Aspazy Atenaida Awentyna Barbacy Barbatus Bartłomieja Batuel Bawon Bazylides Bąsław Bdzigost Bega Benwenut Berengar Berengaria Będzieciech Będzimir Biecsław Biecsława Biedrzysław Blandyn Blizbor Bodzepor Bogdała Bogdasz Bogodał Bogowid Bogufała Bogumysław Bogwidza Boleczaj Bolelut Bolemir Bolemira Bolemysł Bonfiliusz Bracsław Braturad Bronisąd Brosław Brykcjusz Budziboj Budzigniew Burchard Bygost Bytomir Cedmon Charyzja Charyzjusz Chociebor Chociemir Choroman Chromacjusz Cibor Cibora Ciecirada Cieszybor Cieszygor Cymbarka Cyriaka Czębira Częstogniew Częstomir Dalbor Dalebora Dalestryj Dalewin Dalewuj Dalimir Dalmacjusz Dargomier Dargorad Dargosław Datyw Decebal Decyma Demokryt Diodor Dobiegniewa Dobielut Dobiemiest Dobiemir Dobrobąd Dobrożyźń Domamir Domastoj Domicjusz Druzjan Druzjanna Eleukadia Eleuteriusz Eleutery Emnilda Eudoksjusz Eupsychiusz Ewerylda Fabrycjan Falibog Falibor Falimir Falkon Febron Fejenna Fenenna Filibert Filotea Filoteusz Floryn Fredeswinda Gardomir Gnierat Gorazd Gorsław Gostmił Hamon Hermogenes Herweusz Honoryna Horacja Innocencja Izbor Jawnuta Juniesław Juwentyn Kanimir Kanizja Kanizjusz Karteriusz Kineburga Kleonika Kociebor Kociemir Kolumba Kwalimir Kwalisław Lawiniusz Lederg Leodegar Leowigild Licynia Licyniusz Lucyliusz Ludan Ludolf Ludolfina Lul Lutfryd Lutfryda Lutogniewa Łękomir Łękomira Macedoniusz Machabeusz Małomir Małomira Małowuj Mamelta Mannea Marcjalis Marcybella Markwart Marut Mauryn Mederyk Melaniusz Merkuria Meropia Miecisław Miestwin Miłgost Miłostryj Miłowuj Minigniew Minigniewa Minogniew Minogniewa Mirogniewa Mirogod Mironieg Mroczesław Mszczuj Mszczuja Mściwuj Myślibora Myślidar Myślimir Nadmir Nagod Nasław Nasława Nemezy Niedamir Niegodoma Niepełka Nierad Nierod Niestanka Nilus Nimfodora Ninogniew Ninomysł Nostrian Notger Nowacjan Nowellon Nunilona Okrzesław Onezyfor Onezym Orencjusz Ostrobod Ostrogniew Ostrowod Ożanna Pachomiusz Pamfil Parsifal Peregryn Pęcisław Pęcisława Pężyrka Polieukt Pomir Porfirion Potencjana Potencjanna Poznomir Prudencjusz Przeborka Przedmir Przedsław Przedsława Przemir Przemyślibor Przybor Przybycześć Przybygniew Przybygniewa Przybylut Przybymir Przybymira Przybywoj Przysnobor Przybywit Publiusz Racigniew Racimir Racisław Racsław Racsława Radociech Radociecha Radowita Rodsław Romaryk Rościgniew Rzędzimir Rzędzisław Rzędziwoj Rycheza Rygobert Salustia Samosąd Sekundyn Septym Septymia Septymiusz Serapia Sęczygniew Sędowin Sędowoj Sędziwoj Siebor Sieciesław Sieciesława Siecław Siecława Siedlewit Siemił Siemimił Siemimysł Siemirad Skamir Smysław Smysława Snowid Sobieżyr Strosław Strzebor Strzecław Strzedziwoj Strzesław Styriak Sudywoj Sulibrat Suligniewa Sulirad Sulirada Sulistryj Sulmir Sulpicja Symforiana Szabor Szabora Szebor Świebora Świeciech Świedarg Świemił Świętobor Świętomira Świętożyźń Taleleusz Tarkwiniusz Tasław Toligniew Toligniewa Trofima Trzebiebor Trzebiemir Trzebor Tworzymir Ubysław Ubysława Uniedrog Uniemir Uniemysł Unierad Uniesława Uniewit Waldetruda Walwan Wedast Wędziemir Więcemił Więcemir Wiktorianna Wirzchosław Włościwoj Wolebor Wrocisława Wszeciech Wszegniew Wszegniewa Wszemir Wysław Wysława Wyszebor Wyszebora Wyszemira Wyszeniega Wyszetrop Zdziczest Zdziemił Zdziemir Zdziesuł Zotyk Żeliwuj Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja -Cieszybor, Racimir 12.02.22, 01:27 Zanim przejrzę ostatnie propozycje, czas na usuwanie - w nowych danych z PESEL reprezentowani są już Cieszybor i Racimir, a zatem żegnamy się z tymi imionami w niniejszym wątku Będę później jeszcze przeprowadzać weryfikację na podstawie listy uwzględniającej osoby zmarłe. Abakuk Abercjusz Abundancja Achacja Achacjusz Achacy Adalgunda Adalwin Adaukt Adaukta Agapiusz Agatonika Akcjusz Aldegunda Alipiusz Alodiusz Amalberga Amat Ammonia Ammoniusz Ampelia Ampeliusz Anizjusz Antioch Antuza Antym Apollon Ardagast Aspazjusz Aspazy Atenaida Awentyna Barbacy Barbatus Bartłomieja Batuel Bawon Bazylides Bąsław Bdzigost Bega Benwenut Berengar Berengaria Będzieciech Będzimir Biecsław Biecsława Biedrzysław Blandyn Blizbor Bodzepor Bogdała Bogdasz Bogodał Bogowid Bogufała Bogumysław Bogwidza Boleczaj Bolelut Bolemir Bolemira Bolemysł Bonfiliusz Bracsław Braturad Bronisąd Brosław Brykcjusz Budziboj Budzigniew Burchard Bygost Bytomir Cedmon Charyzja Charyzjusz Chociebor Chociemir Choroman Chromacjusz Cibor Cibora Ciecirada Cieszygor Cymbarka Cyriaka Czębira Częstogniew Częstomir Dalbor Dalebora Dalestryj Dalewin Dalewuj Dalimir Dalmacjusz Dargomier Dargorad Dargosław Datyw Decebal Decyma Demokryt Diodor Dobiegniewa Dobielut Dobiemiest Dobiemir Dobrobąd Dobrożyźń Domamir Domastoj Domicjusz Druzjan Druzjanna Eleukadia Eleuteriusz Eleutery Emnilda Eudoksjusz Eupsychiusz Ewerylda Fabrycjan Falibog Falibor Falimir Falkon Febron Fejenna Fenenna Filibert Filotea Filoteusz Floryn Fredeswinda Gardomir Gnierat Gorazd Gorsław Gostmił Hamon Hermogenes Herweusz Honoryna Horacja Innocencja Izbor Jawnuta Juniesław Juwentyn Kanimir Kanizja Kanizjusz Karteriusz Kineburga Kleonika Kociebor Kociemir Kolumba Kwalimir Kwalisław Lawiniusz Lederg Leodegar Leowigild Licynia Licyniusz Lucyliusz Ludan Ludolf Ludolfina Lul Lutfryd Lutfryda Lutogniewa Łękomir Łękomira Macedoniusz Machabeusz Małomir Małomira Małowuj Mamelta Mannea Marcjalis Marcybella Markwart Marut Mauryn Mederyk Melaniusz Merkuria Meropia Miecisław Miestwin Miłgost Miłostryj Miłowuj Minigniew Minigniewa Minogniew Minogniewa Mirogniewa Mirogod Mironieg Mroczesław Mszczuj Mszczuja Mściwuj Myślibora Myślidar Myślimir Nadmir Nagod Nasław Nasława Nemezy Niedamir Niegodoma Niepełka Nierad Nierod Niestanka Nilus Nimfodora Ninogniew Ninomysł Nostrian Notger Nowacjan Nowellon Nunilona Okrzesław Onezyfor Onezym Orencjusz Ostrobod Ostrogniew Ostrowod Ożanna Pachomiusz Pamfil Parsifal Peregryn Pęcisław Pęcisława Pężyrka Polieukt Pomir Porfirion Potencjana Potencjanna Poznomir Prudencjusz Przeborka Przedmir Przedsław Przedsława Przemir Przemyślibor Przybor Przybycześć Przybygniew Przybygniewa Przybylut Przybymir Przybymira Przybywoj Przysnobor Przybywit Publiusz Racigniew Racisław Racsław Racsława Radociech Radociecha Radowita Rodsław Romaryk Rościgniew Rzędzimir Rzędzisław Rzędziwoj Rycheza Rygobert Salustia Samosąd Sekundyn Septym Septymia Septymiusz Serapia Sęczygniew Sędowin Sędowoj Sędziwoj Siebor Sieciesław Sieciesława Siecław Siecława Siedlewit Siemił Siemimił Siemimysł Siemirad Skamir Smysław Smysława Snowid Sobieżyr Strosław Strzebor Strzecław Strzedziwoj Strzesław Styriak Sudywoj Sulibrat Suligniewa Sulirad Sulirada Sulistryj Sulmir Sulpicja Symforiana Szabor Szabora Szebor Świebora Świeciech Świedarg Świemił Świętobor Świętomira Świętożyźń Taleleusz Tarkwiniusz Tasław Toligniew Toligniewa Trofima Trzebiebor Trzebiemir Trzebor Tworzymir Ubysław Ubysława Uniedrog Uniemir Uniemysł Unierad Uniesława Uniewit Waldetruda Walwan Wedast Wędziemir Więcemił Więcemir Wiktorianna Wirzchosław Włościwoj Wolebor Wrocisława Wszeciech Wszegniew Wszegniewa Wszemir Wysław Wysława Wyszebor Wyszebora Wyszemira Wyszeniega Wyszetrop Zdziczest Zdziemił Zdziemir Zdziesuł Zotyk Żeliwuj Odpowiedz Link Zgłoś
emnilda.wolna Re: -Cieszybor, Racimir 12.02.22, 03:41 > w nowych danych z PESEL reprezentowani są już Cieszybor i Racimir, a zatem żegnamy się z tymi imionami w niniejszym wątku 🎉 Witamy wśród żywych. Odpowiedz Link Zgłoś
sulimira Re: -Cieszybor, Racimir 12.02.22, 06:26 Cudnie Cieszko widze, ze jest faworyzwany w tych wyjatkowych imionach. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Imiona nienoszone 02.01.22, 23:09 Anizja i Liberiusz są łatwo wyszukiwalne w dane.gov.pl/pl/dataset?page=1&per_page=20&q=imion&sort=relevance Warto sobie samodzielnie sprawdzać najpierw tam imiona, w Rymucie są jeszcze pojedyncze nadania, ale według stanu na 1994 rok. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Imiona nienoszone 02.01.22, 23:14 Lepszy link: dane.gov.pl/pl/dataset/219,imiona-nadawane-dzieciom-w-polsce Odpowiedz Link Zgłoś
sulimira Re: Imiona nienoszone 03.01.22, 05:36 Sprawdzilam w danych sciagnietych z tej strony, ale popatrzylam dokladniej i z 2019 wiec moze dlatego pokazuje mi, ze nie ma nadan. Sciagne nowe dane. Odpowiedz Link Zgłoś