myszeki23 18.06.06, 17:16 Witajcie! Mam córeczkę Maję a niebawem dołączy do nas jeszcze jedna dziewczynka. Chciałabym aby jej imię było podobnie jak Maja, miłe, ciepłe i pasujące do każdego wieku. Mam nadzieję, że pomożecie Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
anita.anita80 Re: POLA dla siostry Mai? 18.06.06, 17:51 imie ładne ale za popularne jak na dzien dzisiejszy ,ja bym poszukała cos bardziej orginalnego Odpowiedz Link Zgłoś
trrruskawa Re: POLA dla siostry Mai? 18.06.06, 17:55 Myśle ze Pola byłaby dobra, ale wrto jeszcze pomyslec nad innym... Mi nic nie przychodzi do głowy, może Ida? Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: POLA dla siostry Mai? 18.06.06, 18:13 I ja chciałam zaproponować Idę. MSZ jest dużo lepsza. Odpowiedz Link Zgłoś
zakochalam_sie Re: POLA dla siostry Mai? 18.06.06, 22:11 A ja powiem: MELANIA. Pola - ładnie, ale Mela do Mai jakoś mi tak bardziej pasuje. I też pasuje do osoby w każdym wieku. Odpowiedz Link Zgłoś
femian Re: POLA dla siostry Mai? 19.06.06, 05:01 Pola - ładnie. Bo ja wiem czy Pola jest teraz aż tak popularne? Na pewno mniej popularne niż Maja i chyba jest jakiś plus tego, kiedy siostry są obdarzone podobnej popularności imionami - nie będą przynajmniej o tą kwestię zazdrosne. Milena, też ładne, ale (Mila) zbyt podobnie do Mai brzmi. Odpowiedz Link Zgłoś
anita.anita80 Re: POLA dla siostry Mai? 19.06.06, 08:08 sorry no tak POLA nie jest zbyt popularne zle przeczytałam myslałam ,że chodzi o MAJE bo ta jest popularna Odpowiedz Link Zgłoś
dziewczynka_bez_zapalek Re: POLA dla siostry Mai? 19.06.06, 16:40 Pola - strasznie mi się to imię podoba! może jeszcze: Iga Ewa Kinga Inga Zoja Nela Odpowiedz Link Zgłoś
dziewczynka_bez_zapalek Re: POLA dla siostry Mai? 19.06.06, 16:40 lub Lilianna - LIla Julianna Odpowiedz Link Zgłoś
mamaanieli Re: POLA dla siostry Mai? 19.06.06, 21:22 moja koleżanka ma POlę i Maję Odpowiedz Link Zgłoś
tawananna Re: POLA dla siostry Mai? 19.06.06, 22:00 Chociaż nie przepadam się za Polą (bo nie jest to dla mnie imię pasujące do każdego wieku), to do Mai pasuje idealnie. Choć trochę obawiałabym się tego idealnego dopasowania, już w tym wątku znalazło się rodzeństwo Maja i Pola i myślę, że może być to wyjątkowo częsty zestaw, zwłaszcza, że Maja jest bardzo częsta, a z kolei podobająca się często miłośnikom Mai Kaja ze zrozumiałych przyczyn na imię dla drugiej córki słabo się nadaje. Zatem trafna wydaje mi się podana w tym wątku Ida (może też Iga), a poza tym przyjrzałabym się także imionom trochę dłuższym, jak Idalia, Amalia, Aurelia. Z innych klimatów bardzo pasuje mi Urszula - Maja i Ula brzmi ślicznie . Odpowiedz Link Zgłoś
basiamroz5 Re: POLA dla siostry Mai? 20.06.06, 14:29 Ale jaja. Mam córkę Maję, na razie jedynaczkę, ale kiedy "dorobimy" sie drugiej córki, to przeforsuję imię Pola. Mam dość zwyczajnych imion i tych dziwnych, zaczerpniętych z filmów i z zagranicy. Fajnie, że ktoś ma taki gust jak ja! ksantypa Odpowiedz Link Zgłoś