zeberka5 29.06.06, 13:33 Czy do Mai pasuje siostra Michalina? Imie na cześć pewnej małej Czarodziejki. Prosze o opinie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
magdmaz Re: Do Mai? 29.06.06, 16:42 Michalina to piękne imię, bo takie nosi moja córka! Tylko pamiętaj, ze prawdziwa Michalina - wszystko jedno, czy będzie Miśką, Mimi, Minką czy Michaśką - będzie przebojowa, buntownicza, awangardowa, barwna, zauważalna i... trudna dla otoczenia. Zwłaszcza Baran albo Bliźniak... Odpowiedz Link Zgłoś
zeberka5 Re: Do Mai? 30.06.06, 11:06 Moja pierworodna jest taka sama choć to Maja nie Michalina, to chyba kwestia temperamentu i genów. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Do Mai? 29.06.06, 18:36 Czemu nie? Nie jest to dokładnie ten sam styl, ale też nie ma kontrastu takiego, jak między Mają a Eufemią albo Michaliną a Dżesiką. Odpowiedz Link Zgłoś
femian Re: Do Mai? 29.06.06, 18:42 Czy mi się wydaje, czy to imię stało się ostatnio wyjątkowo modne? Osobiście znam już 3 malutkie Michaliny (wiek: 0-2) a także często słyszę, że ktoś chce nadać to imię. Widzę, że popularność tego imienia wzrasta, ale na pewno nie jest to jeszcze taka popularnosć która mogłaby przeszkadzać. Michalina dobrze pasuje do Mai, chociaż ja pewnie siostrze Mai dałabym Gaja Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Do Mai? 29.06.06, 18:45 ...a potem trzeciej córce Kaja, i czwartej Zoja i wszystkie by się dokumentnie myliły )) Odpowiedz Link Zgłoś
joanna.marta Michalina... 30.06.06, 07:32 Moja córeczka to Michasia właśnie. I trochę zmartwiłam się czytając, że robi się moda na to imię. Jak rejestrowaliśmy córeczkę, to jakoś nie słyszałam dookoła, żeby było pełno Michalin. Za to Mateuszków, Wiktorii, Nikol, Nikodemów pełno. A co do Michaliny. Znam jedą; chodziła ze mną do szkoły. I była jedną z najbardziej spokojnych dziewcząt, jakie znałam. Żadnego buntu, awangardy, problemów. Ale jest piękną kobietą. I jest spod znaku Barana Odpowiedz Link Zgłoś
magdmaz Re: Michalina... 30.06.06, 07:46 Niemożliwe!!! Moja też jest Baran, ale... Ani na spokojną, ani na piękną kobietę sie nie zapowiada. Odpowiedz Link Zgłoś
magdmaz Re: Michalina... 02.07.06, 09:46 Jeśli chodzi o moją Michalinkę- to niemożliwe. Jest do mnie baaardzo podobna. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Michalina... 02.07.06, 11:14 To chyba dobrze, sądząc po zdjęciach? Odpowiedz Link Zgłoś
dziewczynka_bez_zapalek Re: Do Mai? 30.06.06, 11:11 Maja i Michalina ładnie się uzupełniają. fajny zestaw )) Odpowiedz Link Zgłoś