gaudencja 20.07.06, 19:04 Takie właśnie urocze imię znalazłam się kiedyś w Rymucie, i dlugo się głowiłam nad tokiem myslenia rodziców, aż przyszło olśnienie - to miał być żeński odpowiednik imienia Odoryk (swoją drogą, imię równie urocze w wersji męskiej, co i w żeńskiej). Hmmm... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bea-sjf Re: Odorka 20.07.06, 19:14 A może ten Odoryk jest skróconą wersją Teodoryka ?BTW w ciekawej wersji to imie wystepowało w Polsce : pl.wikipedia.org/wiki/Teodoryk_%28imi%C4%99%29 Odpowiedz Link Zgłoś
theodorka Re: Odorka 20.07.06, 19:44 A mnie się kojarzy z theODORKĄ i proszę mi tu nie znieważać mojego pseudonimu! He, he, he... Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Odorka 20.07.06, 19:49 Nie powiem, ze mnie się nie kojarzy Być moze Odoryk to wersja skrócona Teodoryka, ale podejrzewam raczej imię samodzielne: www.santiebeati.it/nomi/Detailed/3184.html Zarówno Odo, jak i końcówka -ryk występowały w imionach niemieckich. Odpowiedz Link Zgłoś
minerwamcg Re: Odorka 20.07.06, 22:26 A może Odorata (w analogii do Honoraty)? )) Albo lepiej Odorosa )) Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: Odorka 03.09.06, 10:29 Hmmm... Gdyby pełna forma brzmiała Odoria, to nawet by to brzmiało. Ale pachnące skojarzenia pozostałyby. Odpowiedz Link Zgłoś