Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Wolters Kluwer-Doradcy Klienta ds. Kancelarii Praw

01.06.08, 10:43
    Pracuje ktoś w charakterze Doradcy ds. Kancelarii prawnych? Lub posiada jakieś
    informacji na temat tej pracy i firmy (ile wynosi podstawa, jak jest z
    prowizjami, ile realnie można zarobić, klimat w firmie...itd. itp.). Z góry
    dzięki za wszystkie odpowiedzi!
    Obserwuj wątek
      • Gość: gol Re: Wolters Kluwer-Doradcy Klienta ds. Kancelarii IP: *.xdsl.centertel.pl 01.06.08, 18:52
        Mam kolegę który pracuje w tej firmie na stanowisku doradcy klienta
        strategicznego. Zarabia bardzo dobrze,w dobrym miesiacu ponad 10
        tys. Chwali sobie tę firmę. Duzo szkoleń, bonusów, imprez.
      • Gość: pracownik Re: Wolters Kluwer-Doradcy Klienta ds. Kancelarii IP: *.xdsl.centertel.pl 01.06.08, 23:51
        pracuje na stanowisku doradca klienta ds samorzadow, czyli
        rownolegle.

malo sprzedajemy, glownie aktualizukemy klientow, na to jest ogromna
        presja.

zarobki? rewelacja, musisz tylko zqalozyc dzialalnosc gospodarcza.

nie wiem jakiego typu klientami sa prawnicy, ja kontaktuje sie z
        sekretarzami, burmistrzami, radcami itp w buzdzetowce - nie
        nazrrekam...

poleca firme
        • addd1 Re: Wolters Kluwer-Doradcy Klienta ds. Kancelarii 02.06.08, 02:11
          Dzięki za powyższe odpowiedzi. Może ktoś jeszcze się odezwie?
          Kolegę, który pracuje w firmie bardzo prosiłbym o kontakt mailowy.
        • Gość: Maverick Re: Wolters Kluwer-Doradcy Klienta ds. Kancelarii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.08, 20:11
          Bardzo serdecznie proszę o kontakt mailowy w sprawie pracy dla Wolters Kluwer!!!!!!

mavericktango@wp.pl
      • addd1 Re: Wolters Kluwer-Doradcy Klienta ds. Kancelarii 02.06.08, 17:03
        up
        • Gość: Maniek Re: Wolters Kluwer-Doradcy Klienta ds. Kancelarii IP: *.ols.vectranet.pl 02.06.08, 17:24
          Pracowałem w owej firmie.To co kolega piszę o zarobkach (chodzi mi o
          SDS)to mało:) Wszystko zależy od tego z jakiego jesteś województwa
          (czyt. ilu masz bogatych klientów)Prawnicy niestety lubią marudzić
          że drogo mimo że kase mają.Generalnie fajna atmosfera,sporo bonusów
          jak robisz ponad plan.Nie wiem ile obecnie jest podstawy,jak ja
          pracowałem miałem 2400netto.Prowizja zależna od produktu
          (elektronika,książka 10-30%)Piszę jak było nie wiem czy się
          pozmieniało:)Pozdrawiam.

P/S miałem koleżankę która w grudniu (firmy robią koszty) wystawiła
          fakturkę na ponad 40tys:)),więc zarobienie 10tys. nie jest wyczynem
          aczkolwiek nie powiem, zarabia się też sporo mniej ale krzywdy nie
          ma.
          • Gość: addd1 Re: Wolters Kluwer-Doradcy Klienta ds. Kancelarii IP: *.tp.unicity.pl 03.06.08, 17:06
            jeszcze raz: up...
            • Gość: Maniek Re: Wolters Kluwer-Doradcy Klienta ds. Kancelarii IP: *.ols.vectranet.pl 03.06.08, 17:49
              Niemile widziane jest up. tymbardziej że nie podajesz co jeszcze
              chcesz wiedzieć a opisane masz najlepiej jak można.
              • Gość: toni Re: Wolters Kluwer-Doradcy Klienta ds. Kancelarii IP: *.toya.net.pl 03.06.08, 20:28
                byłem kiedyś na tej rozmowie w Bydgoszczy. Szef bardzo miły, wypiliśmy kawę,
                pogadaliśmy jak starzy kumple. Zarobki jednak niskie. Płace po 10.000 zł raczej
                uważam za przesadzone, no może są regułą w warszawie. W Bydgoszczy średnio
                zarabia się 4-5 tys, z czego trzeba utrzymać auto (firma nie daje) opłacić ZUS,
                podatek.....zostaje połowa tego, jakieś 2,5 tys na rękę czyli głód z mizerią.
                Firmę więc odradzam...
                • Gość: Maniek Re: Wolters Kluwer-Doradcy Klienta ds. Kancelarii IP: *.ols.vectranet.pl 03.06.08, 21:30
                  Trzeba być leserem (więc zaraz się wylatuje) żeby zarobić 2,5 na
                  rękę.Robiłem w mieście wielkości Bydgoszczy i 2,5 na rękę to miałem
                  w okresie letnim gdzie w większości byłem na urlopie (odliczam już
                  wszystkie koszty)W normalnych miesiącach 4-5tys nie stanowi problemu
                  ale zeby zarobic 10tys. trzeba po prostu chcieć, absolutnie bez
                  zarzynania się.W Wa-wie to norma (tymbardziej że wyższa stała)

Coś słabo liczysz te 2,5 na rekę skoro 2 lata temu dostawałem 2400
                  netto czyli 2930 brutto+ do 30% prowizji.za darmo nic nie
                  ma.Pozdrawiam.
                  • Gość: pal Re: Wolters Kluwer-Doradcy Klienta ds. Kancelarii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.08, 09:49
                    W Krakowie 3500 netto podstawa + premia. Premi mozna spokojnie z 8
                    tys. wyciagnąć
                    • Gość: simoneveil Re: Wolters Kluwer-Doradcy Klienta ds. Kancelarii IP: *.gdynia.mm.pl 04.06.08, 12:48
                      Mam pytanie w innej kwestii. W mojej miejscowości aktualnie poszukują doradcy
                      klienta, ale w ofercie pracy nie ma nic na temat wymaganego wykształcenia czy
                      wieku. Czy ktoś orientuje się, jakie są preferencje w tej firmie? Jestem
                      studentką (prawa).
      • Gość: addd1 Re: Wolters Kluwer-Doradcy Klienta ds. Kancelarii IP: *.tp.unicity.pl 10.06.08, 21:36
        Grzebiąc po różnych stronach w internecie znalazłem ogłoszenia z W.K. W jednym
        poszukiwali Doradcy klienta w drugim Specjalisty ds. Sprzedaży. Z treści tych
        ogłoszeń wynikałoby, że to pierwsze to praca biurowa a drugie stanowisko, to
        praca w terenie (trochę inny był także zakres obowiązków)... Czy mam rację? Czy
        może to nadinterpretacja zapisów w tych ogłoszeniach?
        • Gość: Maniek Re: Wolters Kluwer-Doradcy Klienta ds. Kancelarii IP: *.ols.vectranet.pl 10.06.08, 23:12
          Raczej nadinterpretacja bo w tej firmie (oddziałach) nikt nie
          pracuje inaczej jak handlowiec.Doradca klienta dostaje bazę
          aktualnych klientów i głównym jego zadaniem jest przedłuzanie
          abonamentu i dosprzedaż nowych produktów (przynajmniej tak było)
          Specjalista d/s sprzedaży sprzedaje jak handlowiec tyle że
          konkretnym grupom np. specjalista d/s oświaty.Pzdr.
          • Gość: addd1 Re: Wolters Kluwer-Doradcy Klienta ds. Kancelarii IP: *.tp.unicity.pl 11.06.08, 09:17
            Maniek,
            Taka interpretacja nastąpiła po przeczytaniu ogłoszeń rekrutacyjnych. W
            pierwszym było napisane: "pierwsza sprzedaż..." a w drugim: "dosprzedaż...".
            A jak jest z samochodami? Dają? Jeżeli tak, to jaki? Czy bardziej opłaca się
            użytkować prywatny?
            • Gość: addd1 Re: Wolters Kluwer-Doradcy Klienta ds. Kancelarii IP: *.tp.unicity.pl 13.06.08, 00:59
              hmmmm.... ktoś skasował dwa posty... krytyczne... dziwne... da się tak?
              • Gość: ??? Re: Wolters Kluwer-Doradcy Klienta ds. Kancelarii IP: *.acn.waw.pl 01.08.08, 18:06
                Witajcie, jak się zarabia w Warszawie na stanowisku Doradcy? Jaki samochód dają? Czy w ogóle jest sens zawracać sobie głowę ta firmą?
                • Gość: q Re: Wolters Kluwer-Doradcy Klienta ds. Kancelarii IP: 77.79.235.* 22.08.08, 17:19
                  up jesli chodzi o auto

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka