gaudencja 29.07.06, 19:13 Natknęłam się własnie na takie imię i ciekawa jestem Waszych skojarzeń ) Oczywiscie jest to święty. Imię greckie, skonstruowane analogicznie jak Krzysztof (Cristofor), przy użyciu znanego nam członu "karp" (Karp, Polikarp). Jest jeszcze św. Karponiusz I w tym kontekście muszę skomentowac imię Karp: to brzmi taak zdrobniale! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
annajustyna Re: Karpofor :) 29.07.06, 19:58 Monstrum o paszczy karpia (swoja droga krol ryb to przeciez jedno z wcielen szatana)...Tak odbieram to imie(((. Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: Karpofor :) 29.07.06, 22:56 mankencja napisała: > ozdobny termofor w kształcie karpia Dokładnie tak mi się to skojarzyło! Swoją drogą poddam pomysł koledze od wzornictwa artystycznego! Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Karpofor :) 29.07.06, 23:07 O, to to Tylko uważajmy, zaraz ktoś będzie dramatyzował, że chcemy tak nazwać dziecko Odpowiedz Link Zgłoś
mankencja Re: Karpofor :) 29.07.06, 23:24 > Tylko uważajmy, zaraz ktoś będzie dramatyzował, że chcemy tak nazwać dziecko i jeszcze westchnie, że już Rymut lepszy Odpowiedz Link Zgłoś
martka_k Re: Karpofor :) 29.07.06, 23:25 jakos chemicznie, z porowatym czyms mis ie kojarzy... Odpowiedz Link Zgłoś