kasiakasiakasia1 14.08.06, 17:16 Wiem już że Leoś bo jak mówi tatuś "tak do niego mówimy i już zmieniać imienia nie będziemy bo on przyzwyczaił się do tego że jest naszym Leosiem " Jednak nie mogę zdecydować się czy Leon czy Leonard. Które imię fajniejsze i jakie są ich korzenia? u nas w Polsce to częściej spotykany jest chyba łeon prawda? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
detinka Re: LEON czy LEONARD? 14.08.06, 18:55 dla mnie LEON hi hi śmieję sie bo LEON kojarzy mi się ze słowem LEW a LEONARD z lampartem Ale mam w tej główce hi hi Odpowiedz Link Zgłoś
mankencja Re: LEON czy LEONARD? 14.08.06, 19:22 raczej Leonard (chodzi za mną od jaqkiegoś czasu to imię) a moze skomplikujecie sobie życie i rozważycie także Leopolda? Odpowiedz Link Zgłoś
emi28 Re: LEON czy LEONARD? 14.08.06, 22:33 Jestem córką i wnuczką Leonów i mamą Leonarda . jedno i drugie imię baardzo mi się podoba, choć Leonard ciut bardziej. Mojemu synowi dobrze się je nosi. Cieszy się, że jest "silny jak lew" Odpowiedz Link Zgłoś
trrruskawa Re: LEON czy LEONARD? 14.08.06, 23:10 Wolę Leona, bo Leonard, kojarzy mi sie z Di Capriem Odpowiedz Link Zgłoś
martka_k Re: LEON czy LEONARD? 14.08.06, 23:20 Tez sie zastanawialam i mam Leonarda... Po pierwsze-wiecej mozliwosci. Po drugie-powazniej brzmi, a Leona i tak sie zawsze da z niegoz robic. Po trzecie-ladniejsze (dla mnie) znaczenie. Po czwarte-Leon jest imieniem papiezy, a Leonard swietych. Itd itp... Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: LEON czy LEONARD? 15.08.06, 00:13 Jak dla mnie - Leon No, chyba że Leontyn albo Leopold W Polsce rzeczywiście częściej spotykany jest Leon, niż Leonard, ale nie ma czym się sugerowac, bo obydwa imiona należą do kategorii znanych i nadawanych, i to od dawna. Leonard był poświadczony wcześniej, bo już w XII wieku, a Leon w wieku XIII. Odpowiedz Link Zgłoś
lirael Re: LEON czy LEONARD? 15.08.06, 08:54 Bardziej odpowiada mi Leon. Wydaje mi się lżejszy, cieplejszy niż Leonard. Serdeczności. Odpowiedz Link Zgłoś