gaudencja 02.09.06, 15:20 A jakie macie wrażenia związane z tym imieniem męskim? Mnie się b. podoba. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
theodorka Re: Sozont 02.09.06, 15:35 Pierwsze słyszę, ale po oswojeniu się - też mi się podoba . Odpowiedz Link Zgłoś
paulina.galli Re: Sozont 02.09.06, 18:51 nie no sorry - jak nazwa proszku do czyszczenia Odpowiedz Link Zgłoś
nchyb Re: Sozont 02.09.06, 19:06 mnie z kolei z nazwą pasty do zębów się skojarzyło... A był jakiś Święty Sozont? I czy dużo jest w Polsce nadań? Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: Sozont 02.09.06, 21:18 Mnie się zupełnie irracjonalnie Sozont z chryzantemą kojarzy. Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Sozont 02.09.06, 21:21 Ma w Polsce jedno nadanie. Dla mnie w pierwszym momencie zabrzmiał jak rzeczownik pospolity. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Sozont 02.09.06, 21:46 nchyb napisała: > mnie z kolei z nazwą pasty do zębów się skojarzyło... > A był jakiś Święty Sozont? Święty Sozont był, tu z literówką, jako Sozon, a tu pod 7 września. Chryzant też był... Odpowiedz Link Zgłoś
paulina.galli Re: Sozont 02.09.06, 23:33 a ja powiem jedno gdybym urodzila sie chlopcem (na szczescie tak nie jest ) i gdyby moi rodzice dali mi na chcrze SOZONT (na szczescie nie wpadli na taki pomysl) to w wieku 4 lat przestalabym z nimi gadac a w wieku lat 15-16 wyprowaadzila sie z domu i nigdy w zyciu bym im tego nie wybaczyla no jak rany... SĄ chyba jakies granice w nadawaniu ... dziwnych (mowiac deikatnie) imion! Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Sozont 03.09.06, 00:29 paulina.galli napisała: > no jak rany... SĄ chyba jakies granice w nadawaniu ... dziwnych (mowiac > deikatnie) imion! Od razu widać, że Rymuta nie czytałaś Odpowiedz Link Zgłoś
nchyb Re: Sozont 03.09.06, 11:02 > > no jak rany... SĄ chyba jakies granice w nadawaniu ... dziwnych (mowia > c > > deikatnie) imion! > > Od razu widać, że Rymuta nie czytałaś No właśnie, z Rymuta wynika, że nawet jeżeli kiedyś te granice były, to juz dawno zostały ziesione... Przy okazji, dziękuję Gaudencjo za bliższe dane o Sozoncie. Ja jednak dziecku bym tak nie dała na imię... Odpowiedz Link Zgłoś