madal1 20.10.06, 10:11 Cześć dziewczyny, od pewnego czasu trwa u nas batalia na temat imienia dla naszego synka, który ma byc z nami już za 2 tygodnie. Mam córeczkę Klarę (3 latka) a propozycje imion są nastepujące: Leon Ignacy Antoni Czy któras z Was ma synka Leona? Jeśli tak - to jak "nosi się" to imię? Będę wdzięczna za Wasze opinie nt w/w imion. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: magda_m Re: co powiecie na imię LEON? IP: *.eu.org 20.10.06, 10:32 Przepraszam to byłam ja . Imię Leon bardzo lubię )...ale każdy ma różny gust. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: martka_k Re: co powiecie na imię LEON? IP: *.aster.pl 20.10.06, 11:27 ja mam Leonarda. na Leona zdrabnianego. Imie sie nosi swietnie, stwarza bardzo liczne mozliwosci zdrabniania i w ogole je uwielbiam, o osi je najwspanialszy na swiecie facet Odpowiedz Link Zgłoś
alagodz Re: co powiecie na imię LEON? 20.10.06, 11:40 Z wielu osobistych względów bardziej mi się podoba Leonard. pozdrawiam Alicja. Odpowiedz Link Zgłoś
madal1 Re: co powiecie na imię LEON? 20.10.06, 12:22 Leonard - ładne, ale troszkę za długie do mojego nazwiska. Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: co powiecie na imię LEON? 20.10.06, 14:16 Leon to bardzo ładne imię! Na forum pojawiają się mamy Leonów i wydają sie byc bardzo zadowlone z wyboru. Z podanych przez Ciebie imion Leon najlepiej pasuje do Klary. Odpowiedz Link Zgłoś
madal1 Leon -PIES!!!!!????? 20.10.06, 16:09 Zdenerwowałam się bardzo, gdyż podczas rozmowy z koleżanka z pracy na temat imion dowiedziałam sie, że Leon to "dziwne" imię bo ktoś tam ma psa, który się tak wabi a "ktoś inny" ma kota o takim imieniu! Jak będzie czuło sie dziecko, które kiedyś może usłyszeć, że ma takie samo imię jak np. pupilek jego kolegi ze szkolnej ławy????!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
jagoda_k Re: co powiecie na imię LEON? 20.10.06, 16:20 Imie Leon to jedno z moich ulubionych imion meskich. Gdyby mial mi sie wlasnie urodzic synek, bardzo prawdopodobne, ze tak wlasnie mialby na imie. I nie przejmowalabym sie w ogole, ze czyjs kot czy pies tak wlasnie sie wabi. Leon to imie ludzkie i juz. Imiona psie czy kocie to np Burek czy Kicia Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: co powiecie na imię LEON? 20.10.06, 18:25 Hej! B. podoba mi się Leon, ale równie bardzo Ignacy i Antoni. Antoniemu daję jednak mały minusik ze względu na sporą popularność (w Warszawie; może poza Warszawą jest rzadszy, ale b.d.; w takim razie cofnęłabym minusik ). Odpowiedz Link Zgłoś
alex359 Re: co powiecie na imię LEON? 22.10.06, 13:41 mój mąż nazwał chomika Leon Zawodowiec (no cóż za 1 zamachem nadał mu imię i nazwisko ) Mi osobiście to imię nie kojarzy się z żadnym zwierzęciem i uważam je za ładne. Choć teraz uważam, że do naszeg Zawodowca pasuje jak ulał Ja bym się wstrzymała do momentu kiedy zobaczysz na własne oczy synka i serce samo podpowie Ci jak masz się do nie zwrócić. Odpowiedz Link Zgłoś
madal1 Re: co powiecie na imię LEON? 23.10.06, 09:09 Dzięki dziewczyny za rady i opinie. Myslę, że pójdę za poradą alex. Poczekam spokojnie i serce mam nadzieję samo podpowie w odpowiednim momencie. Pozdrawiam: Magda i ..... LEON ????!!! Odpowiedz Link Zgłoś
alex359 Re: co powiecie na imię LEON? 23.10.06, 14:15 wiesz ja mam dylemat czy ma być Oliwia czy Natalia. Teraz do córci mówię mała albo migotka (podobno wyglądam jak mama muminków) i powiedziałam sobie, że jak ją pierwszy raz zobaczę wtedy zobaczymy jak się do niej zwróce Odpowiedz Link Zgłoś
dorianne.gray Re: co powiecie na imię LEON? 22.10.06, 00:26 "Leon" nosi się bardzo dobrze Mówimy na niego Leo i, skubany, próbuje to powtarzać - coś jakby "eeeoooo" z uprzednim wywaleniem języka a'la L ))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
xfilemoon Re: co powiecie na imię LEON? 22.10.06, 20:18 Leon to bardzo ładne imie. Mój kot tak sie nazywa, ale co z tego. Zawsze moze znalezc sie osoba majaca zwierzaka o imieniu jak nasze. Dużo osób traktuje swoje zwierzeta jak dzieci, wiec nic dziwnego, ze nadają im ludzkie imiona. Mruczki są oklepane niczym Anie. Co do tego jak sie imie nosi nie wiem czy mam kompetencje zeby sie wypowiadać (syna Leona nie posiadam), ale moim zdaniem imię Leon świetnie sie "nosi". Jak synek bedzie maly bedzie Leo lub Leosiem. Leon brzmi b. dumnie i mesko, wiec dla super faceta w sam raz. Z imion nad którymi sie zastanawiacie wybralabym Leona, poza tym jak juz ktos wczesniej wspominal pasuje ono najlepiej do imienia coreczki. Więc idź. Są światy inne niż ten. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Blanka Re: co powiecie na imię LEON? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.10.06, 09:51 A ja nigdy nie nazwałabym tak dziecka. Ale to kwestia gustu. Nie podoba mi się ani Leon a tym bardziej Ignacy i Antoni Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lili Re: co powiecie na imię LEON? IP: 213.172.178.* 23.10.06, 10:07 Skoro nie podobają ci się takie piękne imiona ciekawa jestem czy za czym optujesz: - za Piotrusiami, Pawełkami itp., - za Kewinami, Denisami itp. ??? Odpowiedz Link Zgłoś
lirael Re: co powiecie na imię LEON? 24.10.06, 16:40 Wszystkie trzy imiona, które rozważasz, są przepiękne. Jeśli najbardziej przemawia do Ciebie Leon, nie ma nad czym się zastanawiać. Osobiście nie spotkałam zwierzaka o imieniu Leon, a jestem szczęśliwą posiadaczką dwóch psów i osiedlowa kynologiczna onomastyka nie jest mi obca Nie przejmowałabym się tym, że ktoś kiedyś nazwał psa Leon. Chyba to przypadek jednostkowy i na pewno nie narazi dziecka na kpiny. Gratuluję wyboru imienia dla starszej córeczki. Również sądzę, że Klara i Leon stanowią zgrany duet Serdeczności. Odpowiedz Link Zgłoś
madal1 Re: co powiecie na imię LEON? 25.10.06, 08:44 Dzieki za wszystkie opinie. Zwyciężył LEON, gdyż okazało się, że pradziadek mojego męża- zacny człowiek miał własnie tak na imię. Natomiast imie starszej córeczki Klara Antonina zostało jej nadane z uwagi na moją babcię, która była kobietą niezwykłą. Obie Klary i "duża" i "mała" bardzo się lubiły....... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rene Re: co powiecie na imię LEON? IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 28.10.06, 21:54 mi się Leon BARDZO NIE PODOBA!!!!!! ale gratuluje synka! Odpowiedz Link Zgłoś
walczakowa3 Re: co powiecie na imię LEON? 30.10.06, 18:29 Nie odbierz tego żle ale nasz koń ma na imie Leon ale to wszystko kwestia gustu. Pozdrawiam!! Odpowiedz Link Zgłoś
dorianne.gray Re: co powiecie na imię LEON? 31.10.06, 20:33 Rybka mojej kuzynki ma na imię Karol, ale jaki to ma związek?.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: romb mój syn Leon IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.12.06, 23:44 Ja mam syna Leona. Fajny chłopaczek, a sąsiad ma psa Staszka. Wszystko kwestia gustu i chwili. Kiedyś podobało mi się Andrzej, ale odkąd zaczęło mi się kojarzyć z jednym z wicepremierów to jakos zniesmaczyło mnie do tego imienia. Odpowiedz Link Zgłoś
mab1 Re: co powiecie na imię LEON? 06.12.06, 23:48 madal1 napisała: propozycje imion są nastepujące: > Leon > Ignacy > Antoni > Czy któras z Was ma synka Leona? Jeśli tak - to jak "nosi się" to imię? > Madal, nie uwierzysz, ale mój brat nosi imiona Leon Antoni Ignacy . Jak był mały to powstawało wiele zdrobnień: Lolek, Leonek, Leoś etc. Leon to fajne imię, oryginalne ale nie dziwaczne i łatwe do zapamiętania. Polecam Odpowiedz Link Zgłoś
trissie Re: co powiecie na imię LEON? 11.12.06, 22:23 Ja mam synka Leona, ma 9 miesięcy i jest najsłodszym dzieckiem świata. Mówimy na niego Leonek, Leo,Leonik, Melon, Jelon - kiedy jest w nastroju wybitnie gapowatym itd. Swoje imię nasz maluch zawdzięcza temu forum i naprawdę nie żałuję wyboru. Wokół nas urodziło sie ostatnio kilku Leonków, sa to Leony angielskie, więc imie podoba sie też i w Anglii. Ale wiesz co jest zabawne? weszłam na to forum ponieważ znowu jestem w ciąży i chociaż to początki dopiero, znowu szukam inspiracji. Moim typem numer 1 jest Klara, na short liście jest też Helena i Faustyna. pozdrawiam Twoja małą Klarke i juz marze o swojej Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: co powiecie na imię LEON? 11.12.06, 22:35 trissie napisała: > ponieważ znowu jestem w ciąży I takie właśnie posty są najmilsze na forum ))))) Odpowiedz Link Zgłoś
trissie Re: co powiecie na imię LEON? 11.12.06, 22:45 Gaudencjo, witaj, pamiętasz jeszcze moje boje z imieniem? wiesz co? wchodzenie na to forum to u mnie pierwszy objaw ciąży )) niektóre panie mają ochotę na kiszone ogórki, a ja na forum "wszystko o imionach", haha. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pola Re: co powiecie na imię LEON? IP: *.chello.pl 21.12.06, 12:47 Wszystkie te imiona są bardzo ładne, Leon chyba najładniejsze. Pola Odpowiedz Link Zgłoś