trrruskawa 21.11.06, 19:40 Moja kuzyka spodziewa sie bliźniąt- chłopców) Szuka imion. Oba proponowane przez nia, bardzo mi sie podobają, ale ona ma watpiwości czy pasują do bliźniaków( konczą sie na y, zdrobnienia...) Napiszcie, proszę, co uważacie o tym zetawie i jakie prponujecie imiona dla rodzeństwa. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
olianka Re: Ignacy i Ksawery 21.11.06, 19:56 Pasują dobrze, jednak ja imienia Ignacy nie lubię Pomyślałabym jeszcze o Konstantym, Klemensie (zestaw Klemes i Ignacy), Lucjanie. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Ignacy i Ksawery 21.11.06, 19:57 trrruskawa napisała: > Moja kuzyka spodziewa sie bliźniąt- chłopców) > Szuka imion. Oba proponowane przez nia, bardzo mi sie podobają, ale ona ma > watpiwości czy pasują do bliźniaków( konczą sie na y, zdrobnienia...) IMO bardzo pasują do siebie - właśnie dla bliźniaków. Widać w nich wspolną myśl przewodnią (-y), ale są zupełnie rożne, nie rymują się itd. Zdrobnienia do Ignacego są oczywiste, do Ksawerego np. Ksawuś, Ksawek, Sawek. Poza tym imię to świetnie nadaje się do uzycia w pełnej formie. Do zdrabniania nie jest to imię gorsze od wielu innych popularnych imion, jak Robert czy Karolina. Odpowiedz Link Zgłoś
dziewczynka_bez_zapalek Re: Ignacy i Ksawery 21.11.06, 21:10 wg mnie zestaw całkiem ładny, ale ja zamiast Ksawerego wybrałabym Juliana Ignaś i Julek - jak dla mnie bomba! Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Ignacy i Ksawery 21.11.06, 21:24 Zgadzam się z Gaudencją, IMO pasują! Odpowiedz Link Zgłoś
trrruskawa Re: Ignacy i Ksawery 22.11.06, 09:37 Nie no raczej Julian opdada, bo juz mój synek tak ma na imię Odpowiedz Link Zgłoś
koza_w_rajtuzach Re: Ignacy i Ksawery 21.11.06, 21:54 A czemu miałyby nie pasować do siebie? To naprawdę fajne imiona, choć ja Ksawerego zamieniłabym na Kajetana . Odpowiedz Link Zgłoś
ania.silenter jak dla mnie bomba:))) 21.11.06, 23:07 zwłaszcza ten Ksawery))). pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ria5 Re: Ignacy i Ksawery 22.11.06, 00:34 Ksawery przede wszystkim Ignacy troszke mniej, moze zamiast Ignacego Makary? Odpowiedz Link Zgłoś
trrruskawa Re: Ignacy i Ksawery 22.11.06, 09:39 Cieszę się, mi ten zestaw się bardzo podoba, więc umocniona w przekonaniu ze się nadaje, będe namiawiać kuzynkę Odpowiedz Link Zgłoś
nati_28 Re: Ignacy i Ksawery 22.11.06, 15:46 Super! Bardzo mi się podoba ten zestaw, a imiona pasują do siebie idealnie. Odpowiedz Link Zgłoś
mader1 Re: Ignacy i Ksawery 22.11.06, 15:52 świetne. Zastanawiałabym się kiedyś nad Ksawerym Ale... ostatnio w oglądaniu koncertu dla dzieci towarzyszył nam Ksawery z babcią. Był bardzo ładny, niesamowicie bystry i żywy. Jego obecność na drugim balkonie i chęć dołączenia do występujących, trzymały nas w dużym napięciu ))) Babcia kręciła nieporadnie głową "Ksawerciu..." ))) Podbił moje serce Odpowiedz Link Zgłoś