text 26.11.06, 13:12 Witam serdecznie takie małe pytanko, za czas jakiś będe miał bratanka (bo o ile się nie myle to syn brata to bratanek-jak się myle to proszę o korektę) i właśnie odbywa się konkurs imion (rodzice mają nieprawdopodobny problem z wyborem, o tej ankiecie nie wiedzą ja podałem już im swój typ ale pytam Was) rodzice wytypowali takie Alan Aleks Emil Iwo na które imię byście postawili (z ww.) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mantrobus Re: Ankieta, jakie imię 26.11.06, 13:18 A czy bratanek mieszka za granica? Bo jesli mogloby byc Aleksander, a nie Aleks, to ja jestem za tym wlasnie imieniem. Pozostale nie naleza niestety do kanonu moich ulubionych Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
text Re: Ankieta, jakie imię 26.11.06, 13:30 nie, nie mieszka za granicą mieszka w Polsce Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Ankieta, jakie imię 26.11.06, 13:32 1. Emil 2. Iwo ______ zdecydowanie odpadają Aleks i Alan Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Ankieta, jakie imię 26.11.06, 13:33 A propos Alana - koniecznie przeczytajcie ten wątek: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=12924&w=51486567&v=2&s=0 Pozdrawiam serdecznie i daj znać, jakie imię bratanek otrzyma! g. Odpowiedz Link Zgłoś
text Re: Ankieta, jakie imię 26.11.06, 13:50 załamałaś mnie tym liniem, szczególnie 3 wpis dam znać, dziecko urodzi się w okolicach wigili i do tego czasu imie będzie znane pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
ariana1 Re: Ankieta, jakie imię 26.11.06, 13:58 Z podanych przez ciebie wybrałabym Emila. Ale żadne nie jest w moim guście. Odpowiedz Link Zgłoś
grzalka Re: Ankieta, jakie imię 26.11.06, 14:04 Z podanych Iwo Podoba mi się też Aleksy, ale to co innego niż Aleks Odpowiedz Link Zgłoś
ash3 Re: Ankieta, jakie imię 26.11.06, 14:07 Stawiam na Emila. Jesli Aleks, to jako Aleksander (Aleks może być ładnym zdrobnieniem). Alan brzmi zupełnie nieciekawie. Odpowiedz Link Zgłoś
ria5 Re: Ankieta, jakie imię 26.11.06, 14:31 Z podanych Iwo chociaz zadne z nich specjalnie mi sie nie podoba. Alan nalezy do tej grupy imion, ktorych wprost nie znosze, i kiedys juz ktos na forum napisal o tym jak dzieci moga "przekrecac"-do Anal- malo zabawne dla posiadacza takiego imienia. Zycze udanego wyboru Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Ankieta, jakie imię 26.11.06, 14:41 Jedynie Emil bądź Iwo. Aleks nie,jeśli już to Aleksy. Alan kompletnie odpada. Odpowiedz Link Zgłoś
grisly Re: Ankieta, jakie imię 26.11.06, 15:04 tylko nie Alan czy inny Brajan Aleks też trochę dziwnie.. jak dla mnie pozostaje Emil lub Iwo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tawananna* Re: Ankieta, jakie imię IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.06, 15:09 Zdecydowanie Emil! Ew. Iwo, choć nie bardzo się za tym imieniem przepadam i jego deklinacja przysparza problemów. Absolutnie odpada Aleks i Alan. Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: Ankieta, jakie imię 26.11.06, 18:28 Nie zachwyca mnie żadne z proponowanych imion, ale jeśli musiałabym wybierać, wybrałabym Emila. Gdyby zamiast Aleksa był Aleksy, byłabym zachwycowna! Może rodzice zdecydują się na taką drobną korektę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: martka_k tylko Emil IP: *.aster.pl 26.11.06, 18:52 reszta mi sie makabrycznie nie podoba... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polka79 Re: Aleks ! n/t IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.06, 22:11 z tych Aleks - ale bardziej Aleksander, NIGDY Alan, Odpowiedz Link Zgłoś