nati_28 02.12.06, 23:03 Jak Wam się podoba imię Wincenty, Wincent, Wicuś. Syn znajomych ma tak na imię. Jest ślicznym, rezolutnym dwulatkiem. Mnie to imię bardzo przypadło do gustu. A Wam? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gaudencja Re: Wincenty 02.12.06, 23:17 Jest fantastyczne, mój synek o mało nie został tak nazwany Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: Wincenty 03.12.06, 13:44 Nie jestem przekonana do tego imienia, chociaż nie jest złe. W sumie brzmi całkiem sympatycznie, ale... kojarzy mi się z dziennikarzem Wincentym Pipką. Gaudencjo, moim zdaniem ostatecznie dla synka wybrałaś o wiele ładniejsze imię! Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Wincenty 03.12.06, 16:07 Olianko, u nas zmiana była spowodowana tym, ze synek przemówił jeszcze z brzucha, że nie jest Wincentym, ale Wicuś nadal podoba mi się na zabój, choć oczywiście nieco mniej, niż imię, na które się zdecydowałam Miło mi, że uważasz, iż wybór jest lepszy )) Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: Wincenty 16.06.14, 15:35 Ha, no i wychodzi na to, że plany planami, a z imieniem mojej córki wyszła podobna historia. Jakby mi ktoś rok temu powiedział, jak nazwę dziecko, to bym nie uwierzyła Odpowiedz Link Zgłoś
olinininka Do Olianki 17.06.14, 09:47 Olianko urodziłaś? Bo nie wiem czy już gratulować? Pochwalisz się imieniem córeczki? Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: Do Olianki 17.06.14, 10:44 Jeszcze kilka dni. Na forum raczej nie będę podawać imienia Odpowiedz Link Zgłoś
olinininka Re: Do Olianki 17.06.14, 14:01 To trzymam kciuki za pomyślne rozwiązanie Może kiedyś zdradzisz na priv imię Odpowiedz Link Zgłoś
polixena Re: Wincenty 16.06.14, 14:34 Imię z dużymi tradycjami, ale jakoś nie widać wzrostu nadań. Może chodzi o to, że brzmi bardzo poważnie w pełnej formie? To chyba z tego samego powodu tak rzadko nadawane jest teraz imię Walenty, popularne przez stulecia, ale obecnie zapomniane niemal całkowicie (a szkoda). Odpowiedz Link Zgłoś
nati_28 Re: Wincenty 16.06.14, 18:21 Jest piękne. Jednak musiałabym mieć o wiele więcej dzieci żeby wszystkie swoje pomysły wykorzystać. Na tą chwilę synka nazwałabym Teodor, kolejnego Gustaw, a kolejnego może i Wincenty A realnie, to będę miała córkę i więcej dzieci nie planuję, choć definitywnie nie wykluczam Teosia za jakieś kilka lat Zatem na Wincenta już czas nie przyjdzie... Chyba, że mi się odmieni. Imię piękne, dostojne. W przedszkolu u córki jest jeden Wincent (nie wiem jak ma wpisane w dokumentach, ale mówią na niego Wincent, nie Wincenty) Odpowiedz Link Zgłoś
almostsure Re: Wincenty 16.06.14, 18:57 Poznałam ostatnio 6-latka o tym imieniu. Rodzice zwracali się do niego Wicek (ma brata Franka) Imię bardzo ciekawe, podoba mi się Odpowiedz Link Zgłoś
agjato Re: Wincenty 16.06.14, 20:11 Podoba mi się i miło mi się kojarzy. Miałam pradziadka Wincentego. Odpowiedz Link Zgłoś
niwius Re: Wincenty 29.06.14, 16:15 Podoba mi się to imię, kiedyś należało do moich ulubionych. Mój prapradziadek miał na imię Vincent. Odpowiedz Link Zgłoś