02.12.06, 23:03
Jak Wam się podoba imię Wincenty, Wincent, Wicuś. Syn znajomych ma tak na
imię. Jest ślicznym, rezolutnym dwulatkiem. Mnie to imię bardzo przypadło do
gustu. A Wam?
Obserwuj wątek
    • gaudencja Re: Wincenty 02.12.06, 23:17
      Jest fantastyczne, mój synek o mało nie został tak nazwany smile
      • abiela Re: Wincenty 02.12.06, 23:32
        Bardzo!
    • koza_w_rajtuzach Re: Wincenty 03.12.06, 08:53
      Zawsze podobało mi się to imię.
    • trrruskawa Re: Wincenty 03.12.06, 10:38
      Bardzo mi się podobasmile
    • olianka Re: Wincenty 03.12.06, 13:44
      Nie jestem przekonana do tego imienia, chociaż nie jest złe. W sumie brzmi
      całkiem sympatycznie, ale... kojarzy mi się z dziennikarzem Wincentym Pipką.
      Gaudencjo, moim zdaniem ostatecznie dla synka wybrałaś o wiele ładniejsze imię!
      • gaudencja Re: Wincenty 03.12.06, 16:07
        Olianko, u nas zmiana była spowodowana tym, ze synek przemówił jeszcze z
        brzucha, że nie jest Wincentym, ale Wicuś nadal podoba mi się na zabój, choć
        oczywiście nieco mniej, niż imię, na które się zdecydowałam wink Miło mi, że
        uważasz, iż wybór jest lepszy smile))
        • olianka Re: Wincenty 16.06.14, 15:35
          Ha, no i wychodzi na to, że plany planami, a z imieniem mojej córki wyszła podobna historia. Jakby mi ktoś rok temu powiedział, jak nazwę dziecko, to bym nie uwierzyła wink
          • olinininka Do Olianki 17.06.14, 09:47
            Olianko urodziłaś? Bo nie wiem czy już gratulować? Pochwalisz się imieniem córeczki?
            • olianka Re: Do Olianki 17.06.14, 10:44
              Jeszcze kilka dni. Na forum raczej nie będę podawać imienia smile
              • olinininka Re: Do Olianki 17.06.14, 14:01
                To trzymam kciuki za pomyślne rozwiązaniesmile
                Może kiedyś zdradzisz na privsmile imię smile
    • polixena Re: Wincenty 16.06.14, 14:34
      Imię z dużymi tradycjami, ale jakoś nie widać wzrostu nadań. Może chodzi o to, że brzmi bardzo poważnie w pełnej formie? To chyba z tego samego powodu tak rzadko nadawane jest teraz imię Walenty, popularne przez stulecia, ale obecnie zapomniane niemal całkowicie (a szkoda).
    • nati_28 Re: Wincenty 16.06.14, 18:21
      Jest piękne. Jednak musiałabym mieć o wiele więcej dzieci żeby wszystkie swoje pomysły wykorzystać. Na tą chwilę synka nazwałabym Teodor, kolejnego Gustaw, a kolejnego może i Wincenty wink
      A realnie, to będę miała córkę i więcej dzieci nie planuję, choć definitywnie nie wykluczam Teosia za jakieś kilka lat wink Zatem na Wincenta już czas nie przyjdzie...wink Chyba, że mi się odmieni.

Imię piękne, dostojne. W przedszkolu u córki jest jeden Wincent (nie wiem jak ma wpisane w dokumentach, ale mówią na niego Wincent, nie Wincenty)
    • almostsure Re: Wincenty 16.06.14, 18:57
      Poznałam ostatnio 6-latka o tym imieniu. Rodzice zwracali się do niego Wicek (ma brata Franka)
      Imię bardzo ciekawe, podoba mi się
    • agjato Re: Wincenty 16.06.14, 20:11
      Podoba mi się i miło mi się kojarzy. Miałam pradziadka Wincentego.
    • niwius Re: Wincenty 29.06.14, 16:15
      Podoba mi się to imię, kiedyś należało do moich ulubionych. Mój prapradziadek miał na imię Vincent.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Wybierz imię dla dziecka

Sprawdź co znaczą nasze imiona, skąd pochodzą, kto sławny je nosił lub nosi.