mysz56 26.12.06, 22:42 wkrótce urodzę drugiego synka a mam jużAntosia i Julię które z tych dwóch męskich imion będą bardziej pasowały do mojej parki? Miłosz czy Ignacy?bo narazie takie imiona biorę pod uwagę Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gaudencja Re: Julia,Antoni i Miłosz czy Ignacy? 26.12.06, 22:43 Wybrałabym zdecydowanie Ignacego - bardziej pasuje stylistycznie (i bardziej je lubię). Pozdrawiam serdecznie i pochwal się, co wybierzesz i jak już się synek urodzi! g. Odpowiedz Link Zgłoś
koza_w_rajtuzach Re: Julia,Antoni i Miłosz czy Ignacy? 26.12.06, 22:57 Ignasia bym wybrała, choć Miłosz również jest w moim guście . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: natalia Re: Julia,Antoni i Miłosz czy Ignacy? IP: *.chello.pl 26.12.06, 23:04 Miłosz mi się nie podoba więc wybrałabym Ignacego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tawananna* Re: Julia,Antoni i Miłosz czy Ignacy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.06, 00:58 Mogę podpisać się pod tym, co napisała Gaudencja: zdecydowanie Ignacy i to nie tylko dla urody samego imienia, ale i po prostu zdecydowanie bardziej pasuje do Antosia i Julii. Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
tradycja1 Re: Julia,Antoni i Miłosz czy Ignacy? 27.12.06, 04:37 To ja nie tylko dla przeciwwagi ale tak jak czuje- Milosz. Odpowiedz Link Zgłoś
mysz56 Re: Julia,Antoni i Miłosz czy Ignacy? 27.12.06, 11:18 dzięki za podpowiedzi ,a jakie jeszcze ładne imiona męskie byście tu widziały?w sumie Julia i Antoni to stare imiona mocno zakorzenione w polskiej tradycji także np Borys czy Bruno tu chyba nie pasuje a one też ładne według mnie . Odpowiedz Link Zgłoś
dziewczynka_bez_zapalek Re: Julia,Antoni i Miłosz czy Ignacy? 27.12.06, 11:48 z tych 2 wybrałabym Igancego a inne propozycje: Adam Mikołaj Franciszek Ksawery Tymon Jędrzej Błażej Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Julia,Antoni i Miłosz czy Ignacy? 27.12.06, 12:09 Bruno akurat może być jak najbardziej; to imię znane jest w Polsce od średniowiecza (poświadczone pierwszy raz w 1236 roku). Nawet Franciszek czy Ignacy rozpowszechnili sie w Polsce dużo później (pierwsze zapisy też są późniejsze od Brunona), za to na większą skalę. Borys rzeczywiście bardziej się równie stylistycznie. Jeśli Ci się Bruno bardzo podoba, nie rezygnowałabym z tego imienia. Jakie by jeszcze mogło być imię? Biorąc z listy Bartka Górnego, czzyli imion teraz nadawanych, będzie to np.: Kajetan Ksawery Leon Jeremi Jędrzej Stefan Konstanty Błażej Cyprian Tadeusz Kazimierz pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Ignacy 27.12.06, 18:53 Bardziej pasuje Ignacy, chociaż bardziej podoba mi się Miłosz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mysz56 Re: Ignacy IP: *.chello.pl 27.12.06, 20:05 dokładnie myślę podobnie bardziej podoba mi się Miłosz ale lepiej pasuje Ignacy Odpowiedz Link Zgłoś