niusianiusia 13.01.07, 07:03 Imię bardzo mi się podoba, ale nie chciałabym dziecka skrzywdzić albo, żeby potem inne dzieci w szkole lub przedszkolu mu dokuczały. Nie mam wiele doczynienie z grupami dzieci i nie wiem czy to imię jest popularne obecnie czy nie. Nie chciałabym, żeby brzmiało dziwnie. Podpowiedzcie... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lila1974 Re: Julian - jakie są Wasze odczucia odnośnie imi 13.01.07, 07:15 Tutaj proszę zapytaj - to jest forum, na którym rozmawiamy o imionach: forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=12924 Odpowiedz Link Zgłoś
luxure Re: Julian - jakie są Wasze odczucia odnośnie imi 13.01.07, 09:41 Imię mi sie bardzo podoba i nie jest jeszcze tak "oklepane" jak Antoś, Franek czy Janek. A teraz do lili1974: tu jest miejsce na te wszystkie głupie posty o seksie z ostatnich kilku dni forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=36464 Jak sprzątamy to dokładnie a nie pod dywan Odpowiedz Link Zgłoś
lila1974 luxure 13.01.07, 11:38 Poruszamy się w obrębie forum publicznego, nie prywatnego to po pierwsze. Po drugie - jak widzisz, jeszcze nie sprzątnęlam, tylko zasugerowalam na przyszłość, tak? No to się prosze odstosunkowac od mła Odpowiedz Link Zgłoś
ojejkuniu Re: luxure 13.01.07, 11:51 a co tła taka wk... zdenerwowana od rana, hę?? Odpowiedz Link Zgłoś
mamafilipcia Re: Julian - jakie są Wasze odczucia odnośnie imi 13.01.07, 09:07 mi się podoba. Mój dziadek miał tak na imię Odpowiedz Link Zgłoś
gosika78 Re: Julian - jakie są Wasze odczucia odnośnie imi 13.01.07, 10:04 Imię jak najbardziej przepiękne Gdybym miała chłopca byłby Julkiem. Ale ja mam sentyment - imię po moim śp. ojcu... Odpowiedz Link Zgłoś
missanything Re: Julian - jakie są Wasze odczucia odnośnie imi 13.01.07, 10:11 bardzo ladne Odpowiedz Link Zgłoś
ojejkuniu Re: Julian - jakie są Wasze odczucia odnośnie imi 13.01.07, 10:49 mi się kojarzy z prezesem naszego Sądu Okręgowego ale w sumie fajny dziadek, więc czemu nie?! Odpowiedz Link Zgłoś
rita75 Re: Julian - jakie są Wasze odczucia odnośnie imi 13.01.07, 11:12 lepiej Juliusz Odpowiedz Link Zgłoś
ojejkuniu Re: Julian - jakie są Wasze odczucia odnośnie imi 13.01.07, 11:13 Juliusz mi się z Makarewiczem kojarzy- tym od zjawiskowych postaci przestępstw też fajny dziadek był! Odpowiedz Link Zgłoś
kosheen4 Re: Julian - jakie są Wasze odczucia odnośnie imi 13.01.07, 11:21 mniej więcej dwuletni syn znajomej ma na imię Julian, zdaje się że po dziadku. nie wywołuje sensacji jest po prostu Julkiem i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
sebaga Re: Julian - jakie są Wasze odczucia odnośnie imi 13.01.07, 11:27 No tym imieniem to nie masz szansy dziecku krzywdy wyrządzić Jest piekne. Gdyby nie to, że nie podoba się mojemu mężowi, to bym tak synka nazwała. Odpowiedz Link Zgłoś
dzindzinka Re: Julian - jakie są Wasze odczucia odnośnie imi 13.01.07, 11:31 Piękne imię, mnie osobiście jeszcze bardziej podoba się Juliusz. Odpowiedz Link Zgłoś
katklos Re: Julian - jakie są Wasze odczucia odnośnie imi 13.01.07, 13:03 Baaardzo ładne imię Odpowiedz Link Zgłoś
donkaczka Re: Julian - jakie są Wasze odczucia odnośnie imi 13.01.07, 14:15 mam na liście ew. juliusz, się okaże jak przyjdzie co do czego Odpowiedz Link Zgłoś
niusianiusia Dziękuję 13.01.07, 14:59 tylko jeszcze czy mąż się zgodzi... bo kiedyś sam proponował, a teraz się wycofuje... Imię mi się podoba, tak jak Wam. Chciałabym jednak, zeby było trochę bardziej popularne. Dorośli to dorośli, ale dzieci mogą mu dokuczać, jeśli Julków nie będzie zbyt wielu. Nie chcę, zeby miał do mnie żal, ze go tak nazwałam Odpowiedz Link Zgłoś
fiftaszek Re: Dziękuję 13.01.07, 18:51 U nas w przedszkolu (tj. u mojego dziecka) w jedenj grupie jest dwóch Julianów. I nie Juliuszów mi się akurat Juliasz źle kojarzy (obleśny asystetnt na studiach tak miał). Julian rulez! PS Poza tym wyobraź sobie jak mu będziesz czytać bajki pana, który tak samo się nazywał jak Twoje dziecko. No prawie tak samo Odpowiedz Link Zgłoś
monia145 Re: Dziękuję 13.01.07, 18:58 Nie przejmuj sie..jak syn dorośnie do wieku, w którym dzieci lubią stroić sobie żarty z kolegów to wokół siebie będzie miał armię Józiów, Stasiów i Maurycych Odpowiedz Link Zgłoś
mamaalana1 Re: Julian - jakie są Wasze odczucia odnośnie imi 13.01.07, 21:34 Mój synek do końca ciąży miał być Julkiem, a w ostatniej chwili wyszedł Alan. Niemniej jednak Julek bardzo mi się podoba. Pozdrawiam Asia Odpowiedz Link Zgłoś
fe77 Re: Julian - jakie są Wasze odczucia odnośnie imi 13.01.07, 21:45 Julek jest ok!!! Tak ma na imie kolega mojego syna, fajny z niego gość. Ma trzy lata. Odpowiedz Link Zgłoś
m855 Re: Julian - jakie są Wasze odczucia odnośnie imi 13.01.07, 21:40 ja mam córeczkę Juliannę i nikt jej nie dokucza Odpowiedz Link Zgłoś
kathy.25 Re: Julian - jakie są Wasze odczucia odnośnie imi 14.01.07, 05:44 Moja corcia tez ma na imie Julianna nietrudno wiec domyslic sie, ze uwazam imie Juliam za przeslicze. A jesli chodzi o zdrobnienie to jeszcze bardziej od Julka podoba mi sie Julinek! Pozdrawiam serdecznie! Odpowiedz Link Zgłoś
aniazm Re: Julian - jakie są Wasze odczucia odnośnie imi 14.01.07, 08:52 Co do Julinka, to jest taka miejscowość pod W-wą, była tam kiedyś szkoła cyrkowa) A co do imienia - mi też się podoba to imię, Staś miał mieć tak na pierwsze, ale ma na drugie (jak nam kilka osób zasunęło tekstem z filmu VINCI - "Julian? to takie pedalskie imię"... miało być śmieszne, ale dla męża nie było i nie zgodził się na Julka). Ale ja jestem jak najbardziej za Julianem) Odpowiedz Link Zgłoś
edytkus Re: Julian - jakie są Wasze odczucia odnośnie imi 14.01.07, 06:32 Bardzo ladne imie, moj asystent w pracy tak sie nazywal - ach jakim przystojnym brunetem byl tylko szkoda ze takim mlodym (i niezbyt pracowitym) Odpowiedz Link Zgłoś
mamajuliana Re: Julian - jakie są Wasze odczucia odnośnie imi 14.01.07, 23:09 Mój królewicz ma tak na imię i jest mu z tym bardzo dobrze nam z resztą też Jak był mniejszy miewał problemy w piaskownicy, bo mnóstwo tam Julek i Julian nie wiedział dlaczego tyle mam go woła Teraz już wie, że Julka to dziewczynka a on to jest Julek, albo Julas, Juliś, Julinek, Juli, Julo jak kto woli ... teraz mieszkamy w UK i jest zachwycony angielską wersją swojego imienia i jak tylko poszedł do przedszkola kazał tam na siebie wołać "dżulien" a w domu królewicz haha ... Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
hony Re: Julian - jakie są Wasze odczucia odnośnie imi 14.01.07, 23:27 Moja babcia Helena, dama z klasą, wiek po 70, zawsze makijaż, włosy blond, zawsze eleganacka nawet w kuchni. Silna osobowość, jak dziadek umierał to do ostatniej chwili przy nim. Do tańca i do różańca, pięknie maluje i śpiewa. Na bierzmowaniu wzięłam jej imię i jestem z tego dumna. Silna kobieta z tej mojej babci i już prababci dla moich dzieciGdyby nie zazdrość innych babć i prababć (też cudownych choć niektórych już nieobecnych...) w rodzinie nazwałabym tak córkę. Odpowiedz Link Zgłoś
hony Re: Julian - jakie są Wasze odczucia odnośnie imi 14.01.07, 23:31 za szybko kliknęłam... Dziadek Julek i syn mojego brata też, duszyczki wrażliwe i jednocześnie z poczuciem humoru i optymistycznie podchodzące do życia. Przy mojej babci Helence dziadek Julek musiał być naprawdę twardym i wyrozumiałym facetem. Odpowiedz Link Zgłoś
ledzeppelin3 Re: Julian - jakie są Wasze odczucia odnośnie imi 15.01.07, 10:23 Kojarzy mi się z tym dowcipem: "U nasz we wsi wszystkie majom imiona na litere Jot: Jantoś, Jandrzej, Jagata, Jambroży. Tylko ja jestem Lulian" Odpowiedz Link Zgłoś
pimenta Re: Julian - jakie są Wasze odczucia odnośnie imi 15.01.07, 16:02 Bardzo fajne! mnie sie kojazy z ksiazka ktora bardzo lubie"dziewieciu ksiazat amberu". Odpowiedz Link Zgłoś
luciii Julian - śliczne, chciałam dać, ale Lucjan u nas 15.01.07, 20:52 przeważył ;P piękne imię jedno i drugie ) Odpowiedz Link Zgłoś