Dodaj do ulubionych

Julian - jakie są Wasze odczucia odnośnie imienia

13.01.07, 07:03
Imię bardzo mi się podoba, ale nie chciałabym dziecka skrzywdzić albo, żeby
potem inne dzieci w szkole lub przedszkolu mu dokuczały.
Nie mam wiele doczynienie z grupami dzieci i nie wiem czy to imię jest
popularne obecnie czy nie. Nie chciałabym, żeby brzmiało dziwnie.
Podpowiedzcie...
Obserwuj wątek
    • lila1974 Re: Julian - jakie są Wasze odczucia odnośnie imi 13.01.07, 07:15
      Tutaj proszę zapytaj - to jest forum, na którym rozmawiamy o imionach:
      forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=12924
      • luxure Re: Julian - jakie są Wasze odczucia odnośnie imi 13.01.07, 09:41
        Imię mi sie bardzo podoba i nie jest jeszcze tak "oklepane" jak Antoś, Franek
        czy Janek.
        A teraz do lili1974: tu jest miejsce na te wszystkie głupie posty o seksie z
        ostatnich kilku dni
        forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=36464
        Jak sprzątamy to dokładnie a nie pod dywanwink
        • lila1974 luxure 13.01.07, 11:38
          Poruszamy się w obrębie forum publicznego, nie prywatnego to po pierwsze.
          Po drugie - jak widzisz, jeszcze nie sprzątnęlam, tylko zasugerowalam na
          przyszłość, tak? No to się prosze odstosunkowac od mła tongue_out
          • ojejkuniu Re: luxure 13.01.07, 11:51
            a co tła taka wk... zdenerwowana od rana, hę??
            • lila1974 ojejkuniu 13.01.07, 11:52
              zdawa Ci się tongue_out
              • ojejkuniu Re: ojejkuniu 13.01.07, 11:54
                no nie wiem.
    • mamafilipcia Re: Julian - jakie są Wasze odczucia odnośnie imi 13.01.07, 09:07
      mi się podoba.
      Mój dziadek miał tak na imię smile
    • gosika78 Re: Julian - jakie są Wasze odczucia odnośnie imi 13.01.07, 10:04
      Imię jak najbardziej przepiękne smile
      Gdybym miała chłopca byłby Julkiem.
      Ale ja mam sentyment - imię po moim śp. ojcu...
      • missanything Re: Julian - jakie są Wasze odczucia odnośnie imi 13.01.07, 10:11
        bardzo ladne
    • ojejkuniu Re: Julian - jakie są Wasze odczucia odnośnie imi 13.01.07, 10:49
      mi się kojarzy z prezesem naszego Sądu Okręgowegowink

ale w sumie fajny dziadek, więc czemu nie?!
      wink
    • rita75 Re: Julian - jakie są Wasze odczucia odnośnie imi 13.01.07, 11:12

lepiej Juliusz
      • ojejkuniu Re: Julian - jakie są Wasze odczucia odnośnie imi 13.01.07, 11:13
        Juliusz mi się z Makarewiczem kojarzy- tym od zjawiskowych postaci przestępstwwink
        też fajny dziadek był!
    • kosheen4 Re: Julian - jakie są Wasze odczucia odnośnie imi 13.01.07, 11:21
      mniej więcej dwuletni syn znajomej ma na imię Julian, zdaje się że po dziadku.
      nie wywołuje sensacji smile jest po prostu Julkiem i tyle.
      • sebaga Re: Julian - jakie są Wasze odczucia odnośnie imi 13.01.07, 11:27
        No tym imieniem to nie masz szansy dziecku krzywdy wyrządzić smile

Jest piekne. Gdyby nie to, że nie podoba się mojemu mężowi, to bym tak synka
        nazwała.
        • dzindzinka Re: Julian - jakie są Wasze odczucia odnośnie imi 13.01.07, 11:31
          Piękne imię, mnie osobiście jeszcze bardziej podoba się Juliusz.
    • jusytka ładne imię n/t 13.01.07, 11:58

• tysia77 Re: ładne imię n/t 13.01.07, 12:31
        Mój synek ma tak na imięsmile
    • katklos Re: Julian - jakie są Wasze odczucia odnośnie imi 13.01.07, 13:03
      Baaardzo ładne imięsmile
      • donkaczka Re: Julian - jakie są Wasze odczucia odnośnie imi 13.01.07, 14:15
        mam na liście smile ew. juliusz, się okaże jak przyjdzie co do czego
    • niusianiusia Dziękuję 13.01.07, 14:59
      tylko jeszcze czy mąż się zgodzi... bo kiedyś sam proponował, a teraz się
      wycofuje...
      Imię mi się podoba, tak jak Wam. Chciałabym jednak, zeby było trochę bardziej
      popularne. Dorośli to dorośli, ale dzieci mogą mu dokuczać, jeśli Julków nie
      będzie zbyt wielu. Nie chcę, zeby miał do mnie żal, ze go tak nazwałam
      • fiftaszek Re: Dziękuję 13.01.07, 18:51
        U nas w przedszkolu (tj. u mojego dziecka) w jedenj grupie jest dwóch Julianów.
        I nie Juliuszów smile mi się akurat Juliasz źle kojarzy (obleśny asystetnt na
        studiach tak miał). Julian rulez!
        PS Poza tym wyobraź sobie jak mu będziesz czytać bajki pana, który tak samo się
        nazywał jak Twoje dziecko. No prawie tak samo smile
      • monia145 Re: Dziękuję 13.01.07, 18:58
        Nie przejmuj sie..jak syn dorośnie do wieku, w którym dzieci lubią stroić sobie
        żarty z kolegów to wokół siebie będzie miał armię Józiów, Stasiów i Maurycychwink
    • mamaalana1 Re: Julian - jakie są Wasze odczucia odnośnie imi 13.01.07, 21:34
      Mój synek do końca ciąży miał być Julkiem, a w ostatniej chwili wyszedł Alan.
      Niemniej jednak Julek bardzo mi się podoba.
      Pozdrawiam
      Asia
      • fe77 Re: Julian - jakie są Wasze odczucia odnośnie imi 13.01.07, 21:45
        Julek jest ok!!! Tak ma na imie kolega mojego syna, fajny z niego gość. Ma trzy
        lata.
    • m855 Re: Julian - jakie są Wasze odczucia odnośnie imi 13.01.07, 21:40
      ja mam córeczkę Juliannę i nikt jej nie dokucza smile
      • kathy.25 Re: Julian - jakie są Wasze odczucia odnośnie imi 14.01.07, 05:44
        Moja corcia tez ma na imie Julianna smile nietrudno wiec domyslic sie, ze uwazam
        imie Juliam za przeslicze.
        A jesli chodzi o zdrobnienie to jeszcze bardziej od Julka podoba mi sie Julinek!
        Pozdrawiam serdecznie!
        • aniazm Re: Julian - jakie są Wasze odczucia odnośnie imi 14.01.07, 08:52
          Co do Julinka, to jest taka miejscowość pod W-wą, była tam kiedyś szkoła
          cyrkowasmile)

A co do imienia - mi też się podoba to imię, Staś miał mieć tak na pierwsze,
          ale ma na drugie (jak nam kilka osób zasunęło tekstem z filmu VINCI - "Julian?
          to takie pedalskie imię"... miało być śmieszne, ale dla męża nie było i nie
          zgodził się na Julka). Ale ja jestem jak najbardziej za Julianemsmile)
    • edytkus Re: Julian - jakie są Wasze odczucia odnośnie imi 14.01.07, 06:32
      Bardzo ladne imie, moj asystent w pracy tak sie nazywal - ach jakim przystojnym brunetem byl tylko
      szkoda ze takim mlodym wink (i niezbyt pracowitym)
    • mamajuliana Re: Julian - jakie są Wasze odczucia odnośnie imi 14.01.07, 23:09
      Mój królewicz ma tak na imię i jest mu z tym bardzo dobrze nam z resztą też smile
      Jak był mniejszy miewał problemy w piaskownicy, bo mnóstwo tam Julek i Julian
      nie wiedział dlaczego tyle mam go woła smile Teraz już wie, że Julka to
      dziewczynka a on to jest Julek, albo Julas, Juliś, Julinek, Juli, Julo jak kto
      woli ... teraz mieszkamy w UK i jest zachwycony angielską wersją swojego
      imienia i jak tylko poszedł do przedszkola kazał tam na siebie wołać "dżulien"
      a w domu królewicz haha ... Pozdr
    • hony Re: Julian - jakie są Wasze odczucia odnośnie imi 14.01.07, 23:27
      Moja babcia Helena, dama z klasą, wiek po 70, zawsze makijaż, włosy blond,
      zawsze eleganacka nawet w kuchni. Silna osobowość, jak dziadek umierał to do
      ostatniej chwili przy nim. Do tańca i do różańca, pięknie maluje i śpiewa. Na
      bierzmowaniu wzięłam jej imię i jestem z tego dumna. Silna kobieta z tej mojej
      babci i już prababci dla moich dziecismileGdyby nie zazdrość innych babć i prababć
      (też cudownych choć niektórych już nieobecnychsad...) w rodzinie nazwałabym tak
      córkę.

• hony Re: Julian - jakie są Wasze odczucia odnośnie imi 14.01.07, 23:31
        za szybko kliknęłam...
        Dziadek Julek i syn mojego brata też, duszyczki wrażliwe i jednocześnie z
        poczuciem humoru i optymistycznie podchodzące do życia. Przy mojej babci
        Helence dziadek Julek musiał być naprawdę twardym i wyrozumiałym facetem.
        • ledzeppelin3 Re: Julian - jakie są Wasze odczucia odnośnie imi 15.01.07, 10:23
          Kojarzy mi się z tym dowcipem:
          "U nasz we wsi wszystkie majom imiona na litere Jot: Jantoś, Jandrzej, Jagata,
          Jambroży. Tylko ja jestem Lulian"
    • pimenta Re: Julian - jakie są Wasze odczucia odnośnie imi 15.01.07, 16:02
      Bardzo fajne! mnie sie kojazy z ksiazka ktora bardzo lubie"dziewieciu ksiazat
      amberu".
    • luciii Julian - śliczne, chciałam dać, ale Lucjan u nas 15.01.07, 20:52
      przeważył ;P

piękne imię smile
      jedno i drugie smile)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Wybierz imię dla dziecka

Sprawdź co znaczą nasze imiona, skąd pochodzą, kto sławny je nosił lub nosi.