Gość: dolmadakia IP: *.interpc.pl 17.01.07, 13:45 B.lubię,można by wręcz powiedzieć,że uwielbiam książki Rosamunde Pilcher.Jej bohaterki i bohaterowie mają rózne imiona-od pospolitych do rzadko spotykanych.Kilka razy spotkałam się z Isobel-ponieważ akcja toczy się głównie w Szkocji lub Kornwalii to pewnie to imię stamtąd.Poza tym z tych niespotykanych jest Pandora,Archibald,Hamish,Lucilla,Drusilla,Joshua,Phyllis,Noel,Penelopa,Elfrida ,Kedejah /Pakistanka/Podobają mi się prawie wszystkie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kika pakistanka??podoba Ci sie?... IP: 194.205.246.* 17.01.07, 17:02 Phyllis dla mnie troche jak Syfillis...ale to moze moje skojazenie ) Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: pakistanka??podoba Ci sie?... 17.01.07, 17:04 A mnie się Phyllis podoba! Polski odpowiednik to zdaje się Filida? Też ładnie! Mam Phyllis w rodzinie, ale to Amerykanka. Odpowiedz Link Zgłoś
dolmadakia Re: pakistanka??podoba Ci sie?... 17.01.07, 19:39 Gość portalu: kika napisał(a): > Phyllis dla mnie troche jak Syfillis...ale to moze moje skojazenie ) Kiko! Pakistanka to nazwa narodowości Ta Pakistanka miała na imię Kedejah.Chyba źle Ci się skojaRZyło Odpowiedz Link Zgłoś
troubleska Re: Isobel 20.01.07, 11:02 Rzeczywiście, ładne imiona. Poza tym dałaś mi asumpt do sięgnięcia po Pilcher Ja również czytając książki zwracam uwagę na zestawienia imion. Teraz czytam "Dom Augusty" szwedzkiej pisarki Majgull Axelsson,a bohaterowie nazywają się: Augusta, Alice, Angelica, Erland, Harald, Marianna, Inga... Odpowiedz Link Zgłoś
annajustyna Re: Isobel 20.01.07, 12:18 Ooo, tej ksiazeki tej autorki jeszcze nie czytalam. Musze sie udac do ksiegarni))). Ze skandynawskich pisarzy - Sigrid Undset to prawdziwa skarbnica - chocby Erlend))). Odpowiedz Link Zgłoś
troubleska Re: Isobel 20.01.07, 13:12 annajustyna napisała: > Ooo, tej ksiazeki tej autorki jeszcze nie czytalam. Musze sie udac do > ksiegarni))). Biegnij,Lola, biegnij! Odpowiedz Link Zgłoś