gaudencja Re: a Waldemar ? 15.02.07, 09:40 Poprzednik Patryka, Oliwiera, Damiana i kilku innych imion w tym stylu. Jak dla mnie - zdecydowanie nie. Trzeba z nim odczekać jeszcze jakieś kilkadziesiąt lat. Zamiast tego imienia proponuję Walerego, ewentualnie Waltera. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
tami46 Re: a Waldemar ? 15.02.07, 10:29 ja mam skojarzenia tylko z "Trendowatą" ale tak prywatnie to znam jednego Waldemara,który świetnie się "ustawił" w życiu.Może to imię zaradnych mężczyzn? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia.kas Re: a Waldemar ? IP: 213.17.168.* 15.02.07, 11:27 Ja za to znam jednego, ktory sie 'nie ustawil" badz jak kto woli "ustawil", ale nie tak jak powinien... Odpowiedz Link Zgłoś
tami46 Re: a Waldemar ? 15.02.07, 23:02 Boże co ja zrobiłam za błąd ,Miało być oczywiście Trędowata. Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: a Waldemar ? 15.02.07, 17:07 Bardzo mi się nie podoba! Popieram typy Gaudencji. Odpowiedz Link Zgłoś
dlania Re: a Waldemar ? 15.02.07, 19:34 Brzmieniowo mnie to imie rozwala (negatywnie). Nawet jak sobie próbuje wyobrazić jakiegoś walecznego rycerza czy dumnego króla, to imie Waldemar odbiera tym moim wyobrażeniom połowę uroku. No i jeszcze ten Waldek z "Kiepskich" Jedyny mi znany Waldek jest osoba sympatyczną i faktycznie zaradną, choć "inaczej" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: manarai Re: a Waldemar ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.07, 16:53 A ja powiem tak: brzmienie tego imienia - w pełnej formie - mi się zawsze bardzo podobało. Dużo mocnych spółgłosek, takie twarde i męskie. Ale niestety na nadanie bym się nie zdecydowała, bo to i Waldy z Trędowatej, i Walduś Kiepski, i pod budką z piwem się zawsze jakiś znajdzie... Z imion sąsiadujących w alfabecie zaproponuję Wiktora i Włodzimierza, bo propozycje gaudencji do mnie nie trafiają (zwłaszcza Walter, którego nie wyobrażam sobie po polsku). Odpowiedz Link Zgłoś