olianka 04.03.07, 21:22 Wigand jest nadawalny - to już wiem (z lektury stosownego wątku), a Wiganda? Wigand mi się bardzo podoba, że Wiganna jeszcze bardziej to nic nowego, a teraz ta Wiganda za mną łazi Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gaudencja Re: Wiganda 04.03.07, 22:34 olianka napisała: > Wigand jest nadawalny - to już wiem (z lektury stosownego wątku), a Wiganda? Oczywiście też! Tak samo, jak Ferdynanda czy Bertranda. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: Wiganda 04.03.07, 22:46 Gaudencjo, a jak Ci się podoba to imię? Kurczę, ale się mnie czepiło! Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Wiganda 04.03.07, 23:55 Popieram jego czepianie się Ciebie Wolę je od Wiganny, bo jest bardziej zadziorne, ma dłuższą historię i samodzielne znaczenie, a także więcej możliwości zdrabniania - Wiga, Wanda, Andzia. Pozdrawiam g. Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: Wiganda 16.05.07, 15:15 ha, Oblubieńcowi kojarzyło się w werandą, ale dałam Mu się pobawić niemieckim słownikiem imion i chyba się czepiło i jego Odpowiedz Link Zgłoś
biljana Re: Wiganda 04.03.07, 22:38 niebezpiecznie mi sie podoba i moglabym zdrabniac do Wandy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dee Re: Wiganda IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.05.07, 15:22 Takie sobie, ale skrot Wiga brzmi fajowo Odpowiedz Link Zgłoś
mal_art Re: Wiganda 10.10.07, 11:08 Dla mnie za odważne, ale brzmieniowo - ładne. No i zdrobnienie Wiga super, czy to od Wiganny, czy od Wigandy. Wigandę do Andy jeszcze można skracać, była chyba bohaterka o takim imieniu w jakiejś polskiej książce dla podrastających panienek?... Nie wiem czy nie w "Godzinie pąsowej róży" czasami??? Odpowiedz Link Zgłoś
pluskotka Re: Wiganda 10.10.07, 15:43 Ja wolę Wiganna, bo Wiganda brzmi jak Uganda. Ale nie żebym coś miała do tego państwa. Odpowiedz Link Zgłoś
bonkreta Re: Wiganda 11.10.07, 22:34 Też wolę Wiganna, ale i Wiganda ma cos w sobie. Pewnie musiałabym sie osuchać. Odpowiedz Link Zgłoś
aneladgam Re: Wiganda 09.03.08, 12:24 zdecydowanie brzmi fajniej niż Wiganna, a oprócz tego pisownia nie niesie mi już takich skojarzeń jak tamto imię I jakoś bardziej "normalnie" mi brzmi, do tego stopnia, że gdybym miała sąsiadkę o tym imieniu to raczej nie rozpowiadałabym, że to takie dziwo Anda zdecydowanie lepiej niż Wiga, bo to kojarzy mi się z wygą. Ale nie od dziś wiadomo, że jestem przy imionach "zachowawcza" Odpowiedz Link Zgłoś