Dodaj do ulubionych

Judyta dla mojej córeczki,co o tym myślicie?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.07, 15:39
Obserwuj wątek
    • gaudencja Re: Judyta dla mojej córeczki,co o tym myślicie? 11.03.07, 16:08
      Czemu nie? Imię w porządku.
      • iskierka40 piękne imię 11.03.07, 19:46

• Gość: karola Re: Judyta dla mojej córeczki,co o tym myślicie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.07, 17:02
      czy znacie małe dziewczynki Judyty w waszym otoczeniu?
      • Gość: Paula Re: Judyta dla mojej córeczki,co o tym myślicie? IP: 81.15.194.* 11.03.07, 17:48
        Daj córce i nie pytaj. Ja wzięłam sobie ja na trzecie i nadal bardzo je lubię.
        Jakby to była moja córka, to bym jej tak dała. smile
      • olianka Re: Judyta dla mojej córeczki,co o tym myślicie? 11.03.07, 17:48
        Gość portalu: karola napisał(a):

> czy znacie małe dziewczynki Judyty w waszym otoczeniu?

Kiedyś znałam, ale teraz Judyta ma już 16 lat, wiec małej nie znam smile
        Imię ładne.
      • Gość: amina77 Re: Judyta dla mojej córeczki,co o tym myślicie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.07, 06:23
        znałam kiedys, ale dużą, a mała jest np. tu:

www.bobasy.pl/judyta?s=9bf838a6c6c7fd7b3f360f319e0d8b2f
        • Gość: amina77 Re: Judyta dla mojej córeczki,co o tym myślicie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.07, 06:25
          a imię też mi się bardzo podoba. jedno z moich ulubionych.
    • kkatarynka Re: Judyta dla mojej córeczki,co o tym myślicie? 11.03.07, 20:09
      Fajne imie smile moze byc smile))
      • adziunia Re: Judyta dla mojej córeczki,co o tym myślicie? 11.03.07, 20:36
        Uwielbiam to imie ;] od 12 lat chodze do klasy z Judyta i ona jest bardzo
        zadowolona ze swojego imienia. Wiem, ze w mojej szkole byla jeszcze jedna
        Judyta, ale imie jest dosc rzadko spotykane.
    • Gość: djkd Re: Judyta dla mojej córeczki,co o tym myślicie? IP: 195.116.132.* 11.03.07, 20:36
      a mi się judyta nie podoba jest twarde podobne do edyty,moda na edyte juz mineła
      i dobrze
    • ariana1 Re: Judyta dla mojej córeczki,co o tym myślicie? 11.03.07, 22:07
      Mnie się Judyta podoba smile
    • blaszany_dzwoneczek Re: Judyta dla mojej córeczki,co o tym myślicie? 12.03.07, 10:43
      A mnie się to imię zupełnie nie podoba.
      • dlania Re: Judyta dla mojej córeczki,co o tym myślicie? 12.03.07, 11:34
        Imię ładne. Choc o wiele bardziej podoba mi sie Jowita - bardziej miękkie.
        • Gość: Paula Re: Judyta dla mojej córeczki,co o tym myślicie? IP: 81.15.194.* 12.03.07, 17:15
          Przeczytaj sobie księgę Judyty w Piśmie świętym. smile Miła lektura. smile
    • Gość: Judyta Re: Judyta dla mojej córeczki,co o tym myślicie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.07, 21:48
      Ja mam na imię Judyta, i jestem zadowolona. Nikt mnie nie pomyli z inną osobą.
      Zawsze byłam jedyna w klasie, cóż nawet jedyna w szkole smile).
      Teraz mam rodzinę, pracuję, w pracy moje imię baardzo się sprawdza, jestem
      odbierana jako b. profesjonalna osoba smile))
      Imię jest oryginalne, ale znane, więc nie odbierane jest jako dziwne.
      Poza tym są fajne zdrobnienia, które b. lubię jak Judytka, Judysia.
      Pozdrawiam, również mam nadzieję przyszłą Judytkę smile))
    • Gość: Ola Re: Judyta dla mojej córeczki,co o tym myślicie? IP: *.85-237-191.tkchopin.pl 17.03.07, 22:31
      Moja mama jest Judyta i nigdy szczególnie zachwycona nie była. Poza tym na
      połowie jej świadectw z podstawówki widnieje imię "Edyta", bo nawet nauczycielom
      się chrzaniło. Mnie się podoba to imię średnio: ani ziębi, ani grzeje.
    • mama_4 Re: Judyta dla mojej córeczki,co o tym myślicie? 19.03.07, 16:35
      Moja siostrzenica (4 lata) ma na imię Judyta. Wołają na nią Judytka, Judzia,
      Judka. A że dziewczynka urocza, to znajomi pozazdrościli i też dali swej
      pierworodnej tak na imię smile Moim zdaniem - imię ani zbytnio udziwnione, ani
      niezbyt "chodliwe". Jeśli tylko Ci się podoba - to daj swojej córeczce. Aha,
      nie wiem tylko, jak mogą reagować na nie "judofoby" wink
    • koza_w_rajtuzach Re: Judyta dla mojej córeczki,co o tym myślicie? 19.03.07, 19:40
      ładne imię. Rozważaliśmy je z mężem jak byłam w ciąży.
    • czerwona_konewka Re: Judyta dla mojej córeczki,co o tym myślicie? 22.03.07, 01:14
      Nie podoba mi się
      • Gość: anna Re: Judyta dla mojej córeczki,co o tym myślicie? IP: *.chello.pl 22.03.07, 10:57
        j/w. Beznadziejne.
    • eluch_a Re: Judyta dla mojej córeczki,co o tym myślicie? 23.03.07, 01:36
      Jak najbardziej TAK.
      • pluskotka Re: Judyta dla mojej córeczki,co o tym myślicie? 23.03.07, 17:13
        Nie ma się co zastanawiać, dawaj córeczce to imię. To moje trzecie, więc we
        mnie masz sojusznika. smile
    • Gość: dolmadakia Re: Judyta dla mojej córeczki,co o tym myślicie? IP: *.interpc.pl 23.03.07, 19:02
      Ładnie! Nie znam żadnej-ani małej,ani dużej.
      • agulet1 Re: Judyta dla mojej córeczki,co o tym myślicie? 20.05.07, 08:41
        Bardzo podoba mi się to imię. Moja córeczka 4letnia ma tak na imię i nie
        żałujemy z mężem, ze tak ja nazwaliśmy. Imię pasuje do niej jak ulał. Mówimy na
        nią różnie - jak jest grzeczna (wink ) to Judysia, Judka, Judzia (choć nie lubię
        tego zdrobnienia), Judytka a jak nabroi a ja się wkurzę to ostro mówię "Juda!".
        • Gość: niezalogowana Re: Judyta dla mojej córeczki,co o tym myślicie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.07, 10:34
          moja córka ma prawie półtora roku i też nosi to imię. mąż wymyslił i to było
          jedyne imię, które podobało się nam obojgu.
          • Gość: milenijna [...] IP: *.doteasy.com 20.05.07, 13:41
            Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
            • abiela Re: Judyta dla mojej córeczki,co o tym myślicie? 20.05.07, 14:19
              Gość portalu: milenijna napisał(a):

> Zastanowilabym sie mocno jesli nie chcesz by Twoja corka byla wyzywana w szkole
              >
              > od Zydowek (no chyba z e jestes takiego wyznania i wisi Ci to)

A jeśli jest to też będzie wyzywana? Ciekawa logika...
              Nie wiedziałam, że bycie Żydówką jest obelgą.
            • Gość: gość Re: Judyta dla mojej córeczki,co o tym myślicie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.07, 14:56
              Gość portalu: milenijna napisał(a):

> Zastanowilabym sie mocno jesli nie chcesz by Twoja corka byla wyzywana w
              szkole
              >
              > od Zydowek (no chyba z e jestes takiego wyznania i wisi Ci torównie dobrze
              można "wyzywać od Żydów" osoby noszące imiona takie jak Maria, Ewa, Adam,
              Michał, Mateusz, Jakub (tutaj bedzie pole do popisu!) i wieeele innych.
              Chyba, że nieuk wyzywający Judytę nie będzie wiedział, że Az tyle jest w jego
              otoczeniu osób noszących imiona pochodzenia żydowskiego. w dodatku może sie
              okazać, że nieuk sam nosi jedno z tych imion, ale nie wiedziałbig_grinD
          • Gość: Kowalska Re: Judyta dla mojej córeczki,co o tym myślicie? IP: *.kasserver.com 20.05.07, 13:43
            Twardo brzmiące,beznadziejne i będą mylić z Edytą.
            • ptosia Re: Judyta dla mojej córeczki,co o tym myślicie? 20.05.07, 15:15
              Bardzo ladne imie smile
    • Gość: maks Re: Judyta dla mojej córeczki,co o tym myślicie? IP: *.ovh.net 20.05.07, 15:21
      U mojej croki w szkole na korytarzu slyszalem kiedys:Judyta ma nogi jak kopyta!
      • jowita771 Re: Judyta dla mojej córeczki,co o tym myślicie? 20.05.07, 17:06
        w ten sposób to każde imię można potraktować.
        • Gość: polonistka Re: Judyta dla mojej córeczki,co o tym myślicie? IP: *.elpos.net 20.05.07, 18:06
          Chyba mylna teza,są imiona do ktorych dzieci sie "nie przyczepiają" z
          przezwiskami smile
          • gaudencja Re: Judyta dla mojej córeczki,co o tym myślicie? 20.05.07, 19:25
            Które? Czy możesz wymienić jakie? Bo ja takich nie znam.
            • grisly Re: Judyta dla mojej córeczki,co o tym myślicie? 20.05.07, 22:54
              Jak się dzieci pokłócą to do każdego imienia znajadą mniej lub bardziej
              sensowną 'rymowankę' czy przytyk, vide Marta-rozdarta, Agata nogą zamiata, Anka
              szklanka, Łukasz czego szukasz i.t.d, mogą też do nazwiska, ale zależy to
              raczej od tego co szybciej wymyślą, a nie od niemożliwości przekręcenia
              imienia wink (poza tym jak ja byłam mała to z nazwiska w mojej grupie rówieśników
              nikt się nie wyśmiewał, bo nie wypadało - takie 'niepisane' zasady panowały,
              więc siłą rzeczy od imion powstawały twory w stylu Kaśka-Pelaśka tongue_out )
              Co do Judyty to nie podoba mi się to imię. Kojarzy mi się zresztą z Edytą, za
              którą też nie przepadam.
              • gusia210 Re: Judyta dla mojej córeczki,co o tym myślicie? 20.05.07, 23:49
                Judyta-podoba mi się.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Wybierz imię dla dziecka

Sprawdź co znaczą nasze imiona, skąd pochodzą, kto sławny je nosił lub nosi.