Gość: karola IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.07, 15:39 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gaudencja Re: Judyta dla mojej córeczki,co o tym myślicie? 11.03.07, 16:08 Czemu nie? Imię w porządku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karola Re: Judyta dla mojej córeczki,co o tym myślicie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.07, 17:02 czy znacie małe dziewczynki Judyty w waszym otoczeniu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paula Re: Judyta dla mojej córeczki,co o tym myślicie? IP: 81.15.194.* 11.03.07, 17:48 Daj córce i nie pytaj. Ja wzięłam sobie ja na trzecie i nadal bardzo je lubię. Jakby to była moja córka, to bym jej tak dała. Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: Judyta dla mojej córeczki,co o tym myślicie? 11.03.07, 17:48 Gość portalu: karola napisał(a): > czy znacie małe dziewczynki Judyty w waszym otoczeniu? Kiedyś znałam, ale teraz Judyta ma już 16 lat, wiec małej nie znam Imię ładne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: amina77 Re: Judyta dla mojej córeczki,co o tym myślicie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.07, 06:23 znałam kiedys, ale dużą, a mała jest np. tu: www.bobasy.pl/judyta?s=9bf838a6c6c7fd7b3f360f319e0d8b2f Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: amina77 Re: Judyta dla mojej córeczki,co o tym myślicie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.07, 06:25 a imię też mi się bardzo podoba. jedno z moich ulubionych. Odpowiedz Link Zgłoś
kkatarynka Re: Judyta dla mojej córeczki,co o tym myślicie? 11.03.07, 20:09 Fajne imie moze byc )) Odpowiedz Link Zgłoś
adziunia Re: Judyta dla mojej córeczki,co o tym myślicie? 11.03.07, 20:36 Uwielbiam to imie ;] od 12 lat chodze do klasy z Judyta i ona jest bardzo zadowolona ze swojego imienia. Wiem, ze w mojej szkole byla jeszcze jedna Judyta, ale imie jest dosc rzadko spotykane. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: djkd Re: Judyta dla mojej córeczki,co o tym myślicie? IP: 195.116.132.* 11.03.07, 20:36 a mi się judyta nie podoba jest twarde podobne do edyty,moda na edyte juz mineła i dobrze Odpowiedz Link Zgłoś
ariana1 Re: Judyta dla mojej córeczki,co o tym myślicie? 11.03.07, 22:07 Mnie się Judyta podoba Odpowiedz Link Zgłoś
blaszany_dzwoneczek Re: Judyta dla mojej córeczki,co o tym myślicie? 12.03.07, 10:43 A mnie się to imię zupełnie nie podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
dlania Re: Judyta dla mojej córeczki,co o tym myślicie? 12.03.07, 11:34 Imię ładne. Choc o wiele bardziej podoba mi sie Jowita - bardziej miękkie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paula Re: Judyta dla mojej córeczki,co o tym myślicie? IP: 81.15.194.* 12.03.07, 17:15 Przeczytaj sobie księgę Judyty w Piśmie świętym. Miła lektura. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Judyta Re: Judyta dla mojej córeczki,co o tym myślicie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.07, 21:48 Ja mam na imię Judyta, i jestem zadowolona. Nikt mnie nie pomyli z inną osobą. Zawsze byłam jedyna w klasie, cóż nawet jedyna w szkole ). Teraz mam rodzinę, pracuję, w pracy moje imię baardzo się sprawdza, jestem odbierana jako b. profesjonalna osoba )) Imię jest oryginalne, ale znane, więc nie odbierane jest jako dziwne. Poza tym są fajne zdrobnienia, które b. lubię jak Judytka, Judysia. Pozdrawiam, również mam nadzieję przyszłą Judytkę )) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ola Re: Judyta dla mojej córeczki,co o tym myślicie? IP: *.85-237-191.tkchopin.pl 17.03.07, 22:31 Moja mama jest Judyta i nigdy szczególnie zachwycona nie była. Poza tym na połowie jej świadectw z podstawówki widnieje imię "Edyta", bo nawet nauczycielom się chrzaniło. Mnie się podoba to imię średnio: ani ziębi, ani grzeje. Odpowiedz Link Zgłoś
mama_4 Re: Judyta dla mojej córeczki,co o tym myślicie? 19.03.07, 16:35 Moja siostrzenica (4 lata) ma na imię Judyta. Wołają na nią Judytka, Judzia, Judka. A że dziewczynka urocza, to znajomi pozazdrościli i też dali swej pierworodnej tak na imię Moim zdaniem - imię ani zbytnio udziwnione, ani niezbyt "chodliwe". Jeśli tylko Ci się podoba - to daj swojej córeczce. Aha, nie wiem tylko, jak mogą reagować na nie "judofoby" Odpowiedz Link Zgłoś
koza_w_rajtuzach Re: Judyta dla mojej córeczki,co o tym myślicie? 19.03.07, 19:40 ładne imię. Rozważaliśmy je z mężem jak byłam w ciąży. Odpowiedz Link Zgłoś
czerwona_konewka Re: Judyta dla mojej córeczki,co o tym myślicie? 22.03.07, 01:14 Nie podoba mi się Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anna Re: Judyta dla mojej córeczki,co o tym myślicie? IP: *.chello.pl 22.03.07, 10:57 j/w. Beznadziejne. Odpowiedz Link Zgłoś
eluch_a Re: Judyta dla mojej córeczki,co o tym myślicie? 23.03.07, 01:36 Jak najbardziej TAK. Odpowiedz Link Zgłoś
pluskotka Re: Judyta dla mojej córeczki,co o tym myślicie? 23.03.07, 17:13 Nie ma się co zastanawiać, dawaj córeczce to imię. To moje trzecie, więc we mnie masz sojusznika. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dolmadakia Re: Judyta dla mojej córeczki,co o tym myślicie? IP: *.interpc.pl 23.03.07, 19:02 Ładnie! Nie znam żadnej-ani małej,ani dużej. Odpowiedz Link Zgłoś
agulet1 Re: Judyta dla mojej córeczki,co o tym myślicie? 20.05.07, 08:41 Bardzo podoba mi się to imię. Moja córeczka 4letnia ma tak na imię i nie żałujemy z mężem, ze tak ja nazwaliśmy. Imię pasuje do niej jak ulał. Mówimy na nią różnie - jak jest grzeczna ( ) to Judysia, Judka, Judzia (choć nie lubię tego zdrobnienia), Judytka a jak nabroi a ja się wkurzę to ostro mówię "Juda!". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niezalogowana Re: Judyta dla mojej córeczki,co o tym myślicie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.07, 10:34 moja córka ma prawie półtora roku i też nosi to imię. mąż wymyslił i to było jedyne imię, które podobało się nam obojgu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: milenijna [...] IP: *.doteasy.com 20.05.07, 13:41 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Judyta dla mojej córeczki,co o tym myślicie? 20.05.07, 14:19 Gość portalu: milenijna napisał(a): > Zastanowilabym sie mocno jesli nie chcesz by Twoja corka byla wyzywana w szkole > > od Zydowek (no chyba z e jestes takiego wyznania i wisi Ci to) A jeśli jest to też będzie wyzywana? Ciekawa logika... Nie wiedziałam, że bycie Żydówką jest obelgą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Judyta dla mojej córeczki,co o tym myślicie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.07, 14:56 Gość portalu: milenijna napisał(a): > Zastanowilabym sie mocno jesli nie chcesz by Twoja corka byla wyzywana w szkole > > od Zydowek (no chyba z e jestes takiego wyznania i wisi Ci torównie dobrze można "wyzywać od Żydów" osoby noszące imiona takie jak Maria, Ewa, Adam, Michał, Mateusz, Jakub (tutaj bedzie pole do popisu!) i wieeele innych. Chyba, że nieuk wyzywający Judytę nie będzie wiedział, że Az tyle jest w jego otoczeniu osób noszących imiona pochodzenia żydowskiego. w dodatku może sie okazać, że nieuk sam nosi jedno z tych imion, ale nie wiedziałD Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kowalska Re: Judyta dla mojej córeczki,co o tym myślicie? IP: *.kasserver.com 20.05.07, 13:43 Twardo brzmiące,beznadziejne i będą mylić z Edytą. Odpowiedz Link Zgłoś
ptosia Re: Judyta dla mojej córeczki,co o tym myślicie? 20.05.07, 15:15 Bardzo ladne imie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maks Re: Judyta dla mojej córeczki,co o tym myślicie? IP: *.ovh.net 20.05.07, 15:21 U mojej croki w szkole na korytarzu slyszalem kiedys:Judyta ma nogi jak kopyta! Odpowiedz Link Zgłoś
jowita771 Re: Judyta dla mojej córeczki,co o tym myślicie? 20.05.07, 17:06 w ten sposób to każde imię można potraktować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polonistka Re: Judyta dla mojej córeczki,co o tym myślicie? IP: *.elpos.net 20.05.07, 18:06 Chyba mylna teza,są imiona do ktorych dzieci sie "nie przyczepiają" z przezwiskami Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Judyta dla mojej córeczki,co o tym myślicie? 20.05.07, 19:25 Które? Czy możesz wymienić jakie? Bo ja takich nie znam. Odpowiedz Link Zgłoś
grisly Re: Judyta dla mojej córeczki,co o tym myślicie? 20.05.07, 22:54 Jak się dzieci pokłócą to do każdego imienia znajadą mniej lub bardziej sensowną 'rymowankę' czy przytyk, vide Marta-rozdarta, Agata nogą zamiata, Anka szklanka, Łukasz czego szukasz i.t.d, mogą też do nazwiska, ale zależy to raczej od tego co szybciej wymyślą, a nie od niemożliwości przekręcenia imienia (poza tym jak ja byłam mała to z nazwiska w mojej grupie rówieśników nikt się nie wyśmiewał, bo nie wypadało - takie 'niepisane' zasady panowały, więc siłą rzeczy od imion powstawały twory w stylu Kaśka-Pelaśka ) Co do Judyty to nie podoba mi się to imię. Kojarzy mi się zresztą z Edytą, za którą też nie przepadam. Odpowiedz Link Zgłoś
gusia210 Re: Judyta dla mojej córeczki,co o tym myślicie? 20.05.07, 23:49 Judyta-podoba mi się. Odpowiedz Link Zgłoś