Gość: ilona IP: *.lanet.net.pl 20.03.07, 19:09 Podoba mi sie to imie, niedawno wrocilam z USA i tam odkrylam wlasnie Vincenta.... Czy jednak nadanietego imienia w takiej wlasnie formie nie wyda sie w Polsce zbyt ... pretensjonalne? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
olianka Re: Wincenty, Wincent, Vincent .... 20.03.07, 19:23 Wyda się, bo i będzie zbyt pretensjonalne Nadaj synkowi imię Wincenty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tawananna* Re: Wincenty, Wincent, Vincent .... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.07, 19:29 Vincent wygląda w Polsce bardzo pretensjonalnie. Zdecydowałabym się na Wincentego i zdrabniała synka: Wincent. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ilona Re: Wincenty, Wincent, Vincent .... IP: *.lanet.net.pl 20.03.07, 19:36 No wlasnie, tak też myslałam ;/ a czy podoba się wam Wincenty? wlasnie patrzyłam na statystyki, jest to bardzo mało popularne imie w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: barcelona Re: Wincenty, Wincent, Vincent .... IP: *.kolornet.pl 20.03.07, 20:27 Wincenty? Bardzo mi się podoba! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dolmadakia Re: Wincenty, Wincent, Vincent .... IP: *.interpc.pl 20.03.07, 20:19 Wincenty mi się b,podoba.Znaczy po łacinie:zwycięski.Parę lat temu spotkałam jednego małego Polaka o tym imieniu będącego w Grecji na wakacjach.Wołali na niego Wicek-to juz mi się nie bardzo podoba.Może lepiej:Wincek? Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Wincenty, Wincent, Vincent .... 20.03.07, 20:37 Uwielbiam Wincentego. Mały włos, a nazywałby się tak mój synek, który wszakze "zażyczył sobie" w końcu innego imienia. Zdrabniać można do Wincenta, ale przede wszystkim do Wincusia lub Wicusia (brzmi jak dla rasowego małego łobuziaka). Vincent, rzeczywiście, pretensjonalnie, Wincent też dziwacznie (jeśby to miala być pełna forma). Odpowiedz Link Zgłoś
aka10 Re: Wincenty, Wincent, Vincent .... 20.03.07, 21:59 Moja ulubiona piosenka www.youtube.com/watch?v=E5-kMXwkmPk W Polsce nadalabym Wincenty.Za granica zastanawialabym sie nad Vincent'em,szczegolnie,jesli W mialoby zmienic brzmienie imienia. Odpowiedz Link Zgłoś
lunatica Mój synek... 01.04.07, 16:56 ...ma na drugie Wincenty Bardzo lubie to imię. Wiem, że w polsce nadają dzieciom imie Vincent, choć rozum ludzki nie jest w stanie ogarnąć - dlaczego (oczywiście, przy rodzicach polskiego pochodzenia). Odpowiedz Link Zgłoś
ginny22 Re: Wincenty, Wincent, Vincent .... 01.04.07, 17:06 Zacznijmy od tego, że nie nadałabyś takiego imienia, bo prawo nie pozwala Imię ma być w polskiej pisowni. A że pretensjonalne, to inna sprawa. A Wincenty imię staromodne, ale całkiem ladne. Odpowiedz Link Zgłoś
lunatica Ginny - WRONG! 01.04.07, 18:55 W Polsce nadają imię Vincent - właśnie w takiej pisowni. Co począć? Kwestie pretensjonalności zostawmy na boku Odpowiedz Link Zgłoś
ginny22 Re: Ginny - WRONG! 01.04.07, 19:53 Zgodnie z przepisami takie imię można nadać dziecku, którego rodzic(e) jest (są) obcokrajowcami. Za indywidualną fantazję urzędnika USC, który te przepisy złamał, nie odpowiadam. Pretensjonalność zostawiona na boku, aczkolwiek na tym boku nadal istnieje. Odpowiedz Link Zgłoś
lunatica He he... 02.04.07, 00:19 ...przepisy to ja znam. Stwierdzam tylko fakt (a nawet dwa ) nadania w USC imienia w takiej formie Odpowiedz Link Zgłoś
mamamichalka1 Re: Wincenty, Wincent, Vincent .... 03.04.07, 00:04 Vincent - pretensjonalnie, Wincent - dziwnie, a Wincenty - okropnie. Kojarzy mi się rzeczywiście z małym łobuziakiem, obdartym ulicznikiem z dziewiętnastowiecznej czynszówki. Odpowiedz Link Zgłoś