asiadymerska 26.03.07, 11:49 Za trzy tygodnie urodzę syna ( miała być córka Alicja albo Nadia), i nie mam imienią dla niego. Partner chcę Alan albo Natan, Moja mama Norbert albo Bartosz, a mi podoba się Gracjan, tylko jak słyszą te imię to wpadają w szał, bo oprócz mnie nikomu się ono nie podoba. A wy co myślicie o tym imieniu, no i o pozostałych? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: loganmylove Re: Gracjan?????????????? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.03.07, 11:52 Szczerze mówiąc dla mnie tylko Bartosz jest do przyjęcia Alan i Natan pretensjonalne, Gracjan dziwne a Norbert mi się nie podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
koza_w_rajtuzach Re: Gracjan?????????????? 26.03.07, 12:03 Żadne z tych imion nie podoba mi się. Jedynie Bartosza bym zaakceptowała. A co powiesz na Tymona/Tymoteusza, Ksawerego, Nikodema, Kajetana, Marcelego, Kornela, Zacharego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asiadymerska Re: Gracjan?????????????? IP: *.centertel.pl 26.03.07, 12:18 No i chyba mama, będzie miAŁA Wnuka Bartusia. Wszyscy są podobnego zdania. A co myślicie o Tomku. Faktycznie Gracjan to trochę dziwnie, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asiadymerska Re: Gracjan?????????????? IP: *.centertel.pl 26.03.07, 12:24 A jeśli chodzi o Kajetanów, Zachariaszów itdnie mam nic przeciwko, tylko ęskie imiona jakoś mi się nie podobają.może los spłata mi figla i urodzę Alicję. Odpowiedz Link Zgłoś
a_weasley Re: Gracjan?????????????? 27.03.07, 00:30 Gość portalu: asiadymerska napisał(a): > No i chyba mama, będzie miAŁA Wnuka Bartusia. Wszyscy są podobnego zdania. Też uważam, że z tej puli, co podawałaś, najlepszy wybór, z dużą przewagą nad resztą stawki. > A co myślicie o Tomku. Też ładne, a mniej popularne i nie ma nieporozumień, czy Bartek jest Bartosz czy Bartłomiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: Gracjan?????????????? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.03.07, 12:53 Mnie sie Natan bardzo podoba. Natomiast ani imie Gracjan ani jedyny facet jakiego znam o tym imieniu nie podobaja mi sie. Okrponie i imie i ten facet Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: essi Re: Gracjan?????????????? IP: *.devs.futuro.pl 26.03.07, 13:01 Tomek,Tomasz,Tomuś-jestem na tak Bartosz tez ładnie,reszta imion wg mnie jest okropna a może Wojtuś,Marcin,Adaś,Sergiusz,Mikołaj? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asiadymerska Re: Gracjan?????????????? IP: *.centertel.pl 26.03.07, 13:37 Adaś i Mikołaj mogą być. Mikołaj mi się podoba, ale to jak by się w grudniu urodził. Odpowiedz Link Zgłoś
czerwona_konewka Re: Gracjan?????????????? 26.03.07, 14:24 Moim zdaniem Gracjan i Alan to ładne imiona. I wydają mi się o wiele lepsze od Bartosza chciażby dlatego, że są mniej popularne. Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: Gracjan?????????????? 26.03.07, 18:23 Trudny wybór, ponieważ z rozważanych podoba mi się jedynie Bartosz, od którego z kolei odrzuca mnie zbyt duża popularność tego imienia. Może: Kasjan Kilian Gabriel Odpowiedz Link Zgłoś
koza_w_rajtuzach Re: Gracjan?????????????? 26.03.07, 18:28 Imię Tomek lepsze od Bartosza zdecydowanie . A co powiesz jeszcze na Jeremiego, Emila, Huberta, Eryka, Ignasia, Miłosza, Cypriana i Gustawa? Może coś przypadnie Ci do gustu? Masz tutaj linka do imion jakie w Warszawie zostają nadane: www.gorny.najlepsze.pl/imiona/ Bartek jest bardzo często nadawany, a to wg mnie minus tego imienia. Odpowiedz Link Zgłoś
eulalia35 Re: Gracjan?????????????? 26.03.07, 18:48 Imię Gracjan mi się nie podoba,takie jakieś z lekka "dziwne".O wiele bardziej podoba mi się w formie żeńskiej:Gracja. Imię Natan bardzo mi się kiedyś podobało,teraz uważam,że jest całkiem ok. Norbert (Norbi) - naprawdę mi się podoba i obecnie chyba nie jest zbyt często nadawane. Z Alanem podobnie u mnie jak z Natanem kiedyś,z tym,że obecnie imię to zupełnie mi się nie podoba. Bartosza zamieniłabym na Bartłomieja. Ja od siebie proponuję: Juliana - w pełnej formie brzmi bardzo ładnie,dostojnie i niezobowiązująco zarazem.Zdrobnienie Julek jest przeurocze.Imię to jest chyba dość lubiene na tymże forum Kornela - imię ostatnimi czasy rzadko nadawane,być może jego popularność będzie wzrastała,bo już widzę tego pewne syndromy.Osobiście kojarzy mi się z pewnym nadzwyczaj przesympatycznym,otwartym,przebojowym chłopakiem.Kornel - po prostu fajnie. Aleksandra - piękne,historyczne imię.Posiada wiele skrótów ja np:Alek (moje ulubione),Aluś,Aleks,Olek i Oluś(choć za ostatnimi dwoma raczej nie przepadam). Mikołaja - nie musi być koniecznie urodzony w grudniuMikołajek,Miki,Mikuś - super. Pozdrawiam i życzę udanego wyboru Odpowiedz Link Zgłoś
bodomlake Re: Gracjan?????????????? 26.03.07, 19:26 Nie podoba mi się. Takie "niemęskie". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Gracjan?????????????? IP: *.chello.pl 26.03.07, 20:15 zdecydowanie Alan ew. Natan. Gracjan mało męskie. Odpowiedz Link Zgłoś
siostra_grimm Re: Gracjan?????????????? 26.03.07, 20:43 Gracjana nie da się zawołać w żaden sensowny sposób. Co powiesz na modnego ostatnio Maksymiliana? Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Gracjan?????????????? 27.03.07, 00:34 Tomek najbardziej podoba mi się z tych wszystkich imion. Pozostałe nie wydają mi sie zbyt ciekawe, choć w różnym stopniu. A Kasjan? Nie spodobał Ci się? Albo Kajetan, zdrobniale Kajtek. Odpowiedz Link Zgłoś
minerwamcg Re: Gracjan?????????????? 28.03.07, 18:38 No cóż. Dla wątłego chłopiny z blond loczkami, łyżwiarza figurowego, koryfeusza baletu albo chociaż fryzjera - może być. Dla chłopa jak dąb, górnika na przodku albo kierowcy TIRa - hmmm. Gdyby dorósłszy chciał zmienić, jako ośmieszające, chyba by mu uznali. Dlatego chyba wcześniej warto prześledzić geny )) Odpowiedz Link Zgłoś
pluskotka Re: Gracjan?????????????? 28.03.07, 18:42 Imię może być. Mam Gracjana w rodzinie, ale dawno go nie widziałam. Jest w moim wieku, ma więc zapewne 18 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
monalajza Re: Gracjan?????????????? 28.03.07, 20:28 Moim zdaniem najladniejsze Bartosz Gracjan mi sie srednio podoba za to znam bardzo sympatyczna Gracjane wiec imie mnie nie dziwi Odpowiedz Link Zgłoś
roksi23 Re: Gracjan?????????????? 04.04.07, 10:35 Dla mnie Bartosz tak jak Kuba za bardzo popularne.Sama mam syna Gracjana.Najważniejsze żeby tobie się podobało.Jedna z mam napisała Gracjan dziwne imię jak na niego wołać? Gracjan,Gracjanek,Gracjuszek,Gaganek,Gracek-tak wołaja na mojego syna i mi się podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
wiosenna10 a ja mam Gracjanka:) zobaczcie... 10.04.07, 12:59 fotoforum.gazeta.pl/72,2,621,53174573.html Odpowiedz Link Zgłoś
dziewczynka_bez_zapalek urodził się mały Gracjan! 21.04.07, 21:31 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=42045&w=61162109gratulacje! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maluteńka ... Gracjan ;))) IP: *.pl 25.04.07, 22:40 Jeśli chcesz mieć imię zwykłe, popularne to Bartosz (chociaż akurat mnie się zupełnie nie podoba). Natomiast jeśli imię rzadko spotykane, to zdecydowanie Gracjan.. to bardzo ładne imię, można super zdrabniać... a to dodatkowy plus.. Kiedyś jechałam tramwajem, jechał chłopak i 3 dziewczyny, ciągle zwracały się do niego po imieniu, właśnie Gracjan.. z początku się zdziwiłam, ale potem stwierdziłam, że to fajne imię.. tylko, że ja Gracjana widzę, jako szczupłego bruneta.. .. blondyn zupełnie mi się nie widzi.. Odpowiedz Link Zgłoś
orvokki Re: Gracjan?????????????? 26.04.07, 21:05 Ja mam fatalne skojarzenia z tym imieniem, wydaje mi się w związku z tym paskudne wręcz... Odpowiedz Link Zgłoś