Gość: essi IP: *.devs.futuro.pl 08.04.07, 23:32 co myślicie o tym imieniu? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tami46 Re: Georgina 08.04.07, 23:39 Dosyć dawno temu w telewizji wyświetlano węgierski ,wojenny serial i jedna z postaci tak właśnie miała na imię.Podobało mi się wtedy bardzo i teraz mam też do tego imienia sentyment. Odpowiedz Link Zgłoś
dolmadakia Re: Georgina 09.04.07, 21:12 tami46 napisała: > To była Georginia Nie,to była Georgina Vitoy.Zdrobniale:Gina /wymawialiżina/ Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: Georgina 04.09.07, 20:11 dolmadakia napisała: Zdrobniale:Gina /wymawialiżina/ Znana mi Georgina zdrabniana była Ginia. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Georgina 09.04.07, 11:16 Myślę, że w PL jest dość sztuczne, może nie tak jak Nikola, ale mniej więcej w podobny sposób. Jest to żeński odpowiednik Jerzego, więc moze powinna to być Jerzyna? Odpowiedz Link Zgłoś
mankencja Re: Georgina 09.04.07, 15:04 moja mama stwierdziła dawno temu, jak była w ciąży z moim bratem, że jeśli to będzie dziewczynka, musi się nazywać Ewa Jerzyna - po siostrze mamy i bracie taty, gdyż ja otrzymałam imiona po babciach i jakoś jej to pasowalo do konwencji... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dalmacja Re: Georgina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.07, 12:55 Bardzo ciekawe. Myślę, że oryginalne, nie sztuczne. Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: Georgina 09.04.07, 14:12 Znałam kiedyś Georginę, imię mi się nie podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lilija Re: Georgina IP: *.lublin.mm.pl 04.09.07, 22:17 Kojarzy się pozytywnie ( Georgina Vitoy oraz George Michael ) ale jest zbyt twarde i raczej niekobiece. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dodo1 Re: Georgina IP: *.centertel.pl 05.09.07, 09:04 Dawno temu oglądałam serial, potem mama dała mi książkę Magdy Szabo "Tajemnice Abigail" i byłam zafascynowana i imieniem Georgina i Abigail. Może nawet Abigail bardziej. Wydawało mi się takie oryginalne i nietypowe. Oglądałam kiedyś program w którym była mama z małą córeczką Abigail, a imię dziewuszki miało książkowo-serialowy rodowód. Dzisiaj tych imion nie rozważałabym dla córki, ale w wieku nastoletnim jak najbardziej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dee Re: Georgina IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.09.07, 10:33 Kojarzę z wokalistką polską Georigną Tarasiuk. Imie takie sobie. Jakos zawsze nazuwa sie angielska wymowa. Ale Gini (Dżini) mi sie podoba Odpowiedz Link Zgłoś