Gość: Margaret_30 IP: *.server.ntli.net 18.04.07, 19:23 witam, mam pytanie ktore z tych trzech imion Oliwier, Marcel, Kornel pasuje do nazwiska Kimel. To sa nasze trzy wybrane imiona ktore sie nam podobaja. dziekuje Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
olianka Re: ktore z tych imion pasuje do nazwiska 18.04.07, 19:35 Niestety pasuje Oliwier, który mi się koszmarnie nie podoba. Może zamiast Marcela wybierzecie poprawną wersję tego imienia - Marceli? Marceli Kimel - brzmi dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meg Re: ktore z tych imion pasuje do nazwiska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.07, 19:39 jak dla mnie to "pasuje" tylko Oliwier, ponieważ pozostałe natrętnie się rymują (podobnie brzydko by dla mnie brzmiał Kamil Kimel). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Margaret_30 Re: ktore z tych imion pasuje do nazwiska IP: *.server.ntli.net 18.04.07, 19:57 dzieki my tez obstawialismy Oliwiera to jest nasz typ nr jeden i chyba tak zostania Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: ktore z tych imion pasuje do nazwiska 18.04.07, 20:14 Moim zdaniem pasuje tylko i wyłącznie Marceli, ale z "i". Oliwier też brzmi trochę śmiesznie z Waszym nazwiskiem, które przy nim ginie, bo imię jest za długie i ma źle rozłożone akcenty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Margaret_30 Re: ktore z tych imion pasuje do nazwiska IP: *.server.ntli.net 19.04.07, 13:55 witajcie , dziekuje za opinie dzisiaj zostala podjeta decyzja nasze malenstwo zostalo zarejestrowane w USC jako Marceli. doszlismy do wniosku ze to imie pasuje do naszego malenstwa pozdrawiam wszystkie forumowiczki mama Malgosia, tata Marcin i nasz Marceli Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: ktore z tych imion pasuje do nazwiska 19.04.07, 16:27 Super, że Marceli, z i na końcu! Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: ktore z tych imion pasuje do nazwiska 19.04.07, 17:43 Bardzo serdecznie Wam gratuluję i myślę, że Wasz synek będzie bardzo zadowolony! A Wy macie teraz całą rodzinkę na "M". pozdrawiam )))) Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: ktore z tych imion pasuje do nazwiska 19.04.07, 21:42 Świetny wybór, gratuluję! Odpowiedz Link Zgłoś
shilla01 Re: ktore z tych imion pasuje do nazwiska 18.04.07, 20:16 a co powiecie na Konrada zamiast Kornela ? Albo Olafa zawiast Oliwiera ? Lub Miłosza zamiast Marcela ? Odpowiedz Link Zgłoś
a_weasley Warunki brzegowe 18.04.07, 21:18 1. Imię dwusylabowe. 2. Kończące się na samogłoskę (Jerzy) lub spółgłoskę dźwięczną inną niż L, która się nie ubezdźwięcznia (po polsku: Ł, M, N, R). Czyli Michał, Roman, Marcin, Paweł, Artur... Niezły byłby też Robert, który co prawda kończy się na T, ale po ostatniej samogłosce jest R i Robert Kimel też by nieźle brzmiał. Odpowiedz Link Zgłoś
a_weasley P.S.: Warunki brzegowe 18.04.07, 21:20 a_weasley napisał: > Czyli Michał, Roman, Marcin, Paweł, Artur... Rafał, Damian, Florian, Leon... Odpowiedz Link Zgłoś