06.05.07, 00:53
Znalazłam U B.Górnego jako imię męskie . Do tej pory byłam przekonana , że to
imię żeńskie. Jak to jest ? Wiecie ?
Obserwuj wątek
    • annajustyna Re: Gwen 06.05.07, 13:15
      Gwen to generalnie zdrobnienie od Gwendolin...
      • shilla01 Re: Gwen 06.05.07, 13:18
        czyli polski Gwendolin ? A Gwen Stefani ?
        • gaudencja Re: Gwen 06.05.07, 13:21
          Oj shilla, naprawde, przecież Bartek Górny już pisał, że ma skrypt, który
          zalicza automatycznie imiona niekonczące się na -a do męskich, co trzeba
          korygować recznie, a on nie wszystko wychwytuje. Jeśli masz problem z Gwen,
          zgłoś mu, ze to imię żeńskie, a on to poprawi.
          • a_weasley Co rejestruje BG 16.05.07, 11:22
            gaudencja napisała:

> Oj shilla, naprawde, przecież Bartek Górny już pisał, że ma skrypt, który
            > zalicza automatycznie imiona niekonczące się na -a do męskich, co trzeba
            > korygować recznie, a on nie wszystko wychwytuje. Jeśli masz problem z Gwen,
            > zgłoś mu, ze to imię żeńskie, a on to poprawi.

Przy czym jeżeli nazwisko nie konczyło się na -ski lub -cki, to przy odrobinie
            pecha może poprawić wpis z prawidłowego na błędny. Problemy z imieniem Nikol
            świadczą o tym, że ludzie miewają różne pomysły i nie można wykluczyć, że ktoś
            chciał dać chłopcu na imię Gwen.
            SBG to ostatecznie statystyka imion, które ludzie chcieli nadać, a nie nadanych
            czy choćby nadawalnych. Nie ma to istotnego znaczenia, gdy chcemy porównać
            popularność Kaśki i Baśki, natomiast nabiera znaczenia przy imionach wątpliwych
            - np. Żyraf.
          • bartekgo Re: Gwen 21.05.07, 10:16
            gaudencja napisała:

> Oj shilla, naprawde, przecież Bartek Górny już pisał, że ma skrypt, który
            > zalicza automatycznie imiona niekonczące się na -a do męskich, co trzeba
            > korygować recznie, a on nie wszystko wychwytuje. Jeśli masz problem z Gwen,
            > zgłoś mu, ze to imię żeńskie, a on to poprawi.

Gwoli ścisłości, to w skrypcie są też zapisane dwie listy: imion żeńskich
            niekończących się na -a (Inez, Noemi itp) oraz imion męskich kończących się na
            -a (np Kosma). Co do Gwen, to sam nie wiem - czy mam ją dopisać do listy
            żeńskich, czy nie?

Bartek
            • a_weasley Re: Gwen 21.05.07, 10:38
              bartekgo napisał(a):

> Gwoli ścisłości, to w skrypcie są też zapisane dwie listy: imion żeńskich
              > niekończących się na -a (Inez, Noemi itp) oraz imion męskich kończących się na
              > -a (np Kosma). Co do Gwen, to sam nie wiem - czy mam ją dopisać do listy
              > żeńskich, czy nie?

A nie da się po nazwisku ustalić? Może szczęśliwie jest to Gwen Kowalski albo
              Gwen Piotrowska?
              Bo z twarzy w tym wieku odróżnić to nie wiem jak Ty, ale ja się nie podejmuję...
            • gaudencja Re: Gwen 21.05.07, 11:31
              Przeniosłabym do żeńskich. I tak jest to zapewne jednostkowy przypadek.
        • annajustyna Re: Gwen 06.05.07, 13:22
          Gwen Stefani naprawde nazywa sie Gwendolyn...
          66.102.9.104/search?q=cache:wbT2N9nXRm0J:it.wikipedia.org/wiki/Gwen_Stefani+gwen+stefani+%2B+wikipedia&hl=pl&ct=clnk&cd=8&gl=pl
          • shilla01 Re: Gwen 06.05.07, 13:27
            nie mam problemu , po prostu pytam. Chyba od tego jest forum, czy się myle ??
            • gaudencja Re: Gwen 06.05.07, 13:29
              Bartek Górny robi naprawdę kawał dobrej roboty, ale nie mozna traktować jego
              strony jako wyroczni (o czym on sam pisze).
    • jowita771 Re: Gwen 21.05.07, 12:12
      pamiętacie serial "cudowne lata"? takie było imię Winnie Cooper, tylko tak ją
      ciekawie zdrabniali do Winnie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Wybierz imię dla dziecka

Sprawdź co znaczą nasze imiona, skąd pochodzą, kto sławny je nosił lub nosi.