shilla01 06.05.07, 00:53 Znalazłam U B.Górnego jako imię męskie . Do tej pory byłam przekonana , że to imię żeńskie. Jak to jest ? Wiecie ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
annajustyna Re: Gwen 06.05.07, 13:15 Gwen to generalnie zdrobnienie od Gwendolin... Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Gwen 06.05.07, 13:21 Oj shilla, naprawde, przecież Bartek Górny już pisał, że ma skrypt, który zalicza automatycznie imiona niekonczące się na -a do męskich, co trzeba korygować recznie, a on nie wszystko wychwytuje. Jeśli masz problem z Gwen, zgłoś mu, ze to imię żeńskie, a on to poprawi. Odpowiedz Link Zgłoś
a_weasley Co rejestruje BG 16.05.07, 11:22 gaudencja napisała: > Oj shilla, naprawde, przecież Bartek Górny już pisał, że ma skrypt, który > zalicza automatycznie imiona niekonczące się na -a do męskich, co trzeba > korygować recznie, a on nie wszystko wychwytuje. Jeśli masz problem z Gwen, > zgłoś mu, ze to imię żeńskie, a on to poprawi. Przy czym jeżeli nazwisko nie konczyło się na -ski lub -cki, to przy odrobinie pecha może poprawić wpis z prawidłowego na błędny. Problemy z imieniem Nikol świadczą o tym, że ludzie miewają różne pomysły i nie można wykluczyć, że ktoś chciał dać chłopcu na imię Gwen. SBG to ostatecznie statystyka imion, które ludzie chcieli nadać, a nie nadanych czy choćby nadawalnych. Nie ma to istotnego znaczenia, gdy chcemy porównać popularność Kaśki i Baśki, natomiast nabiera znaczenia przy imionach wątpliwych - np. Żyraf. Odpowiedz Link Zgłoś
bartekgo Re: Gwen 21.05.07, 10:16 gaudencja napisała: > Oj shilla, naprawde, przecież Bartek Górny już pisał, że ma skrypt, który > zalicza automatycznie imiona niekonczące się na -a do męskich, co trzeba > korygować recznie, a on nie wszystko wychwytuje. Jeśli masz problem z Gwen, > zgłoś mu, ze to imię żeńskie, a on to poprawi. Gwoli ścisłości, to w skrypcie są też zapisane dwie listy: imion żeńskich niekończących się na -a (Inez, Noemi itp) oraz imion męskich kończących się na -a (np Kosma). Co do Gwen, to sam nie wiem - czy mam ją dopisać do listy żeńskich, czy nie? Bartek Odpowiedz Link Zgłoś
a_weasley Re: Gwen 21.05.07, 10:38 bartekgo napisał(a): > Gwoli ścisłości, to w skrypcie są też zapisane dwie listy: imion żeńskich > niekończących się na -a (Inez, Noemi itp) oraz imion męskich kończących się na > -a (np Kosma). Co do Gwen, to sam nie wiem - czy mam ją dopisać do listy > żeńskich, czy nie? A nie da się po nazwisku ustalić? Może szczęśliwie jest to Gwen Kowalski albo Gwen Piotrowska? Bo z twarzy w tym wieku odróżnić to nie wiem jak Ty, ale ja się nie podejmuję... Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Gwen 21.05.07, 11:31 Przeniosłabym do żeńskich. I tak jest to zapewne jednostkowy przypadek. Odpowiedz Link Zgłoś
annajustyna Re: Gwen 06.05.07, 13:22 Gwen Stefani naprawde nazywa sie Gwendolyn... 66.102.9.104/search?q=cache:wbT2N9nXRm0J:it.wikipedia.org/wiki/Gwen_Stefani+gwen+stefani+%2B+wikipedia&hl=pl&ct=clnk&cd=8&gl=pl Odpowiedz Link Zgłoś
shilla01 Re: Gwen 06.05.07, 13:27 nie mam problemu , po prostu pytam. Chyba od tego jest forum, czy się myle ?? Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Gwen 06.05.07, 13:29 Bartek Górny robi naprawdę kawał dobrej roboty, ale nie mozna traktować jego strony jako wyroczni (o czym on sam pisze). Odpowiedz Link Zgłoś
jowita771 Re: Gwen 21.05.07, 12:12 pamiętacie serial "cudowne lata"? takie było imię Winnie Cooper, tylko tak ją ciekawie zdrabniali do Winnie. Odpowiedz Link Zgłoś