Gość: maika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.07, 20:48 Napiszcie tez jesli mozecie w jakim wieku jestescie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Ola Re: Gybyscie mogly miec inne imie jakie by to byl IP: *.85-237-191.tkchopin.pl 25.05.07, 20:54 Myślę, że nie zmieniłabym dzisiaj swojego imienia, chociaż kiedyś mi się nie podobało. Dzisiaj bardzo lubię jak ktoś do mnie mówi: pani Aleksandro! albo Olu Nie wiem co ma wiek do tego, ale mam 26 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
mama_4 Re: Gybyscie mogly miec inne imie jakie by to byl 25.05.07, 20:55 Czesto w życiu narzekałam na swoje imię - że takie popularne. Ale poza tą jedną wadą - uważam, że jest bardzo ładne, kobiece, eleganckie itd. I dochodzę do wniosku... że dobrze by było, jak jest - gdyby tylko inne kobiety o tym samym imieniu doszły do wniosku, że muszą je zmienić ;D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emi Re: Gybyscie mogly miec inne imie jakie by to byl IP: 85.127.121.* 26.05.07, 22:56 mam na imie Emilia i jako dziecko czulam sie bardzo nieswojo ze swoim imieniem bo zawsze bylam jedyna Emilia.zazdroscilam imiona Kasiom,Joanna i Ania bo im zawsze bylo razniej-tak mi sie wydawalo.Pozniej gdy mialam ok 15 lat stwierdzilam ze Emilia wlasciewie brzmi pieknie -romantycznie,ale niestety prawie nikt nie mowil na mnie Emilia tylko Emila a tej formy nie cierpie do dzisiaj.Emilki tez nie lubie.byl czas ze chcialam miec na imie Daria a potem Estera.dzis kocham swoje imie bo od 3 lat mieszkam w innym kraju i wszyscy mowia do mnie Emilia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nataloosia:) Re: Gybyscie mogly miec inne imie jakie by to byl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.07, 21:33 Mojego imienia tez kiedyś nie lubiłam a nazywam się Natalia teraz wydaje mi się ono bardzo ładne, melodyjne i właśnie romantyczne. Do tego tłumaczenue mojego imienia tez mi sie podoba... Myslę,że ono do mnie pasuje, kiedy czytam opis kobiet o tym imieniu czuje ze to wlasnie ja... A kiedyś wiele bym dała żeby nazywać sie Emilia Teraz myślę że mogłabym nazywac się Laura bo to piękne imię... Tak daję sobie na trzecie a lat mam niestety dopiero 13 czyli młodziutka ze mnie osóbka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emi Re: Gybyscie mogly miec inne imie jakie by to byl IP: 85.127.121.* 26.05.07, 22:59 a przezylam juz cwierc wieku. Odpowiedz Link Zgłoś
agi40 Re: Gybyscie mogly miec inne imie jakie by to byl 26.05.07, 23:06 Emilia to piekne imie, niestety moi rodzice na ten pomysl nie wpadli...A i ja Emilki juz nie bede miala, bo za bardzo podobna do Amelii. A ja, o ile pamietam, chcialam byc: w przedszkolu kolejno: Kamilka, Grazynka, Bozenka w szkole podstawowej: dluugo Joanna liceum..Tiziana, Oliwia lub Aurelia (moje zagramaniczne kuzynki) studia : Ewa lub Elzbieta, potem Laura. Jak widac, dlugo nie moglam sie pogodzic z moim imieniem. a teraz...juz bym nie zmienila...mam 38 lat i polubilam siebie. W Niemczech i tak jestem oryginalna, a w Polsce juz tez jakos przywyklam do tlumow imienniczek, choc nie mialabym nic przeciwko temu, by bylo ich jednak nieco mniej. Odpowiedz Link Zgłoś
ptosia Re: Gybyscie mogly miec inne imie jakie by to byl 27.05.07, 08:50 Jak byłam mała to zawsze pytałam rodziców dlaczego mam tak a nie inaczej na imię Miałam być Martyną albo Natalią...a zostałam Martą... Kiedyś to imię mi się nie podobało chciałam być Judytą, Karoliną... a teraz sądzę że nie należy do tych najgorszych ;p Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: Gybyscie mogly miec inne imie jakie by to byl IP: *.lodz.mm.pl 29.05.07, 18:10 Też mam na imię Marta. Jak byłam młodsza wolałam każde, byle nie tę nieszczęsną Martę Teraz mam 20 lat i szczerze mówiąc nie zamieniłabym go na żadne inne. Bardzo dobrze się nosi Odpowiedz Link Zgłoś
eluch_a Re: Gybyscie mogly miec inne imie jakie by to byl 27.05.07, 12:19 Helena albo Lena albo Olga Odpowiedz Link Zgłoś
erba Re: Gybyscie mogly miec inne imie jakie by to byl 27.05.07, 12:24 Ja chciałabym, żeby moje imię było bardziej przemyślane, żeby motywacja jego nadania nie była tylko, że "ładne". Chciałabym, aby miało jakieś tradycje, rodzinne albo narodowe lub wiązało się z przekonaniami rodziców. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andromeda55 Re: Gybyscie mogly miec inne imie jakie by to byl IP: *.tvgawex.pl 29.05.07, 16:25 Mam na imię Aneta i w dzieciśtwie je lubiłam bo zawsze byłam jedyną Anetą. Obecnie kojarzy mi się z latami 80, w których się urodziłam. Marze o imieniu rzadkim i jednocześnie ponadczasowym, a konkretnie nie potrafie sprecyzować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emi28 Re: Gybyscie mogly miec inne imie jakie by to byl IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.05.07, 19:56 Też jestem Emilia. W dzieciństwie chciałam być Adą. w tej chwili bardzo lubię swoje imię-żałuję że robi się aż tak popularne. Formy Emila nie akceptuję Inne? Hm.....Chyba dobrze czułabym się jako Łucja, albo Matylda. Odpowiedz Link Zgłoś
ariana1 Re: Gybyscie mogly miec inne imie jakie by to byl 27.05.07, 20:25 Ja od zawsze marzyłam o imieniu Anna. To znaczy od kiedy przeczytałam "Anię z Zielonego Wzgórza", która do dziś jest moją ulubioną książką. Mam nadzieję, że moje córki też ją docenią. A ponieważ sama nie mogłam zmienić imienia, więc przyrzekłam sobie, że jak będę mieć kiedyś córkę, to nazwę ją Anna. I tak się stało Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta86-16 Re: Gybyscie mogly miec inne imie jakie by to byl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.07, 22:00 Ja też przez jakiś czas nie lubiłam swojego imienia-Marta. W szkole podstawowej wolałam być Magdą a w gimnzazjum Elą-to moje drugie imie. Zawsze żałowałam,ze u mnie w klasie tylko ja byłam Martą. Potem polubiłam imię Łucja i dlatego tak mam na trzecie . Teraz mam 21 lat(8 lipca) i lubie swoje imie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mama_4 Re: Gybyscie mogly miec inne imie jakie by to byl 28.05.07, 22:19 Jak rzadko się zdarza, by dzisiaj ktoś był pod takim urokiem tego pięknego imienia Miłe to, zwłaszcza dla wszystkich Ań niepocieszonych "zwykłością" swego imienia. Jestem ciekawa, ile lat ma Twoja córka Ania - i czy lubi swoje imię Odpowiedz Link Zgłoś
mama_4 Re: Gybyscie mogly miec inne imie jakie by to byl 28.05.07, 22:20 to miało dotyczyć wypowiedzi ariany1 a wskoczyło tu - nie mam pojęcia czemu... Odpowiedz Link Zgłoś
ariana1 Mama 4 29.05.07, 17:02 Moja starsza córeczka ma 5,5 lat i jest wesołą przedszkolanką. Bardzo lubi swoje imię, mimo że inne jej się tez podobają. Ulubiona koleżanka z przedszkola ma na imię Amelka, druga - Asia. Ale Ania woli swoje własne imię. Mam nadzieję, że w przyszłości doceni jeszcze bardziej jego urok i piękno. Odpowiedz Link Zgłoś
sumatra1 Re: Gybyscie mogly miec inne imie jakie by to byl 29.05.07, 16:31 Nie lubię swojego imienia. Tzn. przyzwycziłam się już ale wolaąłbym jakiś mniej popularne. Gdybym teraz miała wybrać imię dla siebie wybrałabym Celinę Odpowiedz Link Zgłoś
zebra12 Ewa 30.05.07, 16:03 Mam na imię Ewa. Nigdy jakoś mi się to imię nie podobało. Kiedyś marzyłam by byc Rachelą. Teraz w wirze spraw codziennych nie mam czasu nad tym myśleć! Lat mam 34. Odpowiedz Link Zgłoś
a_weasley Re: Gybyscie mogly miec inne imie jakie by to byl 30.05.07, 16:34 Uznając tytuł za błąd gramatyczny, a nie za przejaw dyskryminacji, odpowiadam. Ze swojego prawdziwego imienia jestem zadowolony. Imię Artur przybrałem niejako przypadkowo - jako jeden z elementów postaci literackiej, która mi użyczyła nicka - ale, owszem, coraz bardziej mi się ono podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maika Re: Gybyscie mogly miec inne imie jakie by to byl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.07, 21:40 dlaczego przejaw dyskryminacji??? Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Gybyscie mogly miec inne imie jakie by to byl 31.05.07, 21:49 Weasley jest mężczyzną, FYI Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tawananna* Re: Gybyscie mogly miec inne imie jakie by to byl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.07, 16:38 Julia. Ładne, krótkie i wśród moich rówieśników (połowa lat 80-tych) bardzo rzadkie. Od czasu do czasu służy mi jako pseudonim w Internecie. A gdybym miała "zaszaleć", to pewnie byłaby to Idalia, w skrócie Ida. Odpowiedz Link Zgłoś
lotka76 Re: Gybyscie mogly miec inne imie jakie by to byl 31.05.07, 09:38 Moje imie jest dosc skomplikowane. Oficjalnie mam na imie Charlotte Justine, ale rodzice od pczatku nazywali mnie Justine lub Justynka ( zalezy czy tata czy mama) Nie lubilam tego imienia bo kojarzylo mi sie z pewnym francuskim mdlawym serialem. Dzis uzywam imienia Charlotte czyli Lottie albo Lotka ( po polsku) i lubie to imie A zawsze chcialam byc KAZIMIERA bo takie polskie! mam 31 lat pozdrawiam Lotka Odpowiedz Link Zgłoś
iv721 Re: Gybyscie mogly miec inne imie jakie by to byl 31.05.07, 15:59 A ja nigdy nie miałam problemu ze swoim imieniem. Po prostu Iwona. Akurat w moich czasach było nas nawet sporo - w mojej klasie nawet trzy. Ale nie sprawiało mi to problemu. Pasuje do wszystkich nazwisk, a zdrobnienia są przerówżne:Iwonka, Ina, Inuś, Iv. Nie chciałabym się inaczej nazywać Odpowiedz Link Zgłoś
minerwamcg Re: Gybyscie mogly miec inne imie jakie by to byl 31.05.07, 19:51 W pierwszych latach podstawówki chciałam być Kasią, Małgosią albo Magdą, chciałam mieć imię popularne i zwyczajne. Potem miałam fazę na różne Andżeliki i Idalie , ale gdzieś koło 12 roku życia mi przeszło i od tej pory lubię swoje imię i uważam, że jest ok, zarówno w wersji pełnej, jak i w zdrobnieniach. Odpowiedz Link Zgłoś