Gość: martyna IP: *.chello.pl 08.06.07, 16:24 jak wam się podoba imie ANITA mam zamiar nazwać tak córeczke ,a może macie inne propozycje Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
asidoo Re: ANITA 08.06.07, 17:07 Bardzo ładne imię, ale nie wiadomo czy to oboczna forma od Anny czy Joanny. Odpowiedz Link Zgłoś
mama_4 Re: ANITA 08.06.07, 18:37 Niestety - mnie nie podoba się wcale - podobnie jak Klaudia, Iwona, Aneta, Arleta, Andżelika - i jeszcze kilka, które wsadzam "w jeden worek". Może - jeśli nie jesteś jeszcze do końca zdecydowana - dasz córece inne imię na "A"? Np. Alicja, Aurelia - czy nawet Anna. Bo właściwie Anita to od Anny raczej... Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: ANITA 08.06.07, 18:46 Jw., to imię zeszłego sezonu. Proponowałabym inne imię, choćby Aniceta. Odpowiedz Link Zgłoś
shilla01 Re: śliczne imię 08.06.07, 22:14 To chyba nie o to chodzi czy podoba się nam czy nie. Jeśli podoba się Tobie - to śmiało. Osobiście znałam w swoim życiu jedną Anitę - nawet siedziałam z nią w jednej ławce przez czas jakiś. Nie wsadziłabym Anity do worka z Dzesiką. Jedno jest pewne. Małe jest prawdopodobienstwo, że spotka drugą Anitkę w klasie a nawet w szkole . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Malwina Re: ANITA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.07, 23:03 Mam mieszane uczucia co do tego imienia, ponieważ kojarzy mi się przede wszystkim z dwoma okropnymi osobami je noszącymi. Nie jestem więc w stanie obiektywnie ocenić. Podoba mi się propozycja Gaudencji. Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: ANITA 08.06.07, 23:04 Nie podoba mi się, odbieram je jako imię sezonowe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rerekumkum Re: ANITA IP: *.chello.pl 10.06.07, 22:23 Ładniejsze jest Alicja bo można ładnie zdrabniać. DO ABIELI-lepsze sezonowe niż wyszukane i pretensjonalne z którego po zdrobnieniu robi się paszkwil. Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: ANITA 11.06.07, 13:10 Gość portalu: rerekumkum napisał(a): > DO ABIELI-lepsze sezonowe niż wyszukane i pretensjonalne z którego po > zdrobnieniu robi się paszkwil. Miło, że zawiadomiłeś/-łaś mnie o swoim zdaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: ANITA 13.06.07, 22:01 Gość portalu: rerekumkum napisał(a): > DO ABIELI-lepsze sezonowe niż wyszukane i pretensjonalne Sezonowe jest na ogół wyszukane i pretensjonalne, tylko spopularyzowane. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Eliza T. Re: ANITA IP: *.chello.pl 09.06.07, 21:39 Bardzo nie lubię tego imienia. Lepsza byłaby np. Anna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Eleonora Re: ANITA IP: *.chello.pl 11.06.07, 09:17 Jeśli masz na imię Martyna to proponuję Justyna. Mam małą Tysię, a myślę że dorosła Justyna też nie brzmi źle. Odpowiedz Link Zgłoś
onthelake Re: ANITA 14.06.07, 08:24 Anita to po prostu jest zdrobniala forma od Anny po hiszpansku. Ana-Anita Clara-Clarita Alma-Almita itd itp Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mihh Re: ANITA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.06.07, 09:42 Mam na imię Anita. Choć imię to nadano mi 30 lat temu i nie było szleńczo popularne, to bardzo je lubię. Przede wszystkim daje możliwość wielu zdrobnień, inwencja twórcza moich bliskich czasami nie zna granic... W klasie licealnej miałam koleżankę o tym samym imieniu, poza tym znałam jeszcze jedną dziewczynę z sasiedztwa... I to wszystko! Było mi zawsze super, że nie jestem jedną z Kaś, Ań (4 w klasie) czy Magd (4 w klasie). W życiu do głowy by mi nie przyszło wrzucać je do jednego worka z dzisiejszymi Dzessikami, Angelami itp., w moim odczuciu to zupełnie dwa światy, pewnie dlatego że w latach 70 nikt nie śmiał przenosic na polski grunt ww imion. Zatem, Martynko, jesli pragniesz, nazwij tak swoją córeczkę, imię nie jest specjalnie wyszukane w sensie pretensjonalne, a w życiu całkiem sympatyczne... Odpowiedz Link Zgłoś
ibby2 Re: ANITA 14.06.07, 10:29 Ja bym nie nadała bo w ogóle mi się nie podoba. Chyba dlatego, źle mi się kojarzy. Gdy lepiej poznałam jakąś Anitę, nigdy jej zbytnio nie polubiłam... Ale decyzja przecież należy do Ciebie jeśli imię bardzo Ci się podoba to oczywiście nadaj je. Odpowiedz Link Zgłoś
pontecorvo Re: ANITA 16.06.07, 17:28 Mam przyjaciółkę Anitkę, to pełna ciepła i nieodpartego uroku dziewczyna, trochę czasami niedgadniona, z powodzeniem u chłopaków godnym pozazdroszczenia, a przy tym naprawdę skromna. Gdy kiedyś będę miała córeczkę, to tylko Anitę, Anitkę, Anitusię. Odpowiedz Link Zgłoś
aka10 Re: ANITA 16.06.07, 19:24 Jak dla mnie-neutralne i absolutnie nic z Dzesika,Andzelika itp nie majace wspolnego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasienka Re: ANITA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.06.07, 15:25 Wlasnie wczoraj przyjaciolka nadała swej nowo narodzonej córeczce na imię Anita, (której a propos mam być chrzestną), starsza jej córka to Kinga. Chyba pasują do siebie, jak myślicie? Odpowiedz Link Zgłoś
aniadm Re: ANITA 21.06.07, 15:46 Nie przepadam za importowanymi z zagranicy zdrobnieniami w charakterze pełnych imion... Dotyczy to Anity, Anety, Aniki itp. Ja osobiście wolałabym nazwać córkę Anna i zdrabniać w dowolnym języku... Ale nie nazwę (jak kiedys będe miała), jedna w rodzinie zupełnie wystarczy... Odpowiedz Link Zgłoś