pluskotka 25.06.07, 11:39 Wczoraj ciotka zarzuciła mi imionami pewnego rodzeństwa z ich miejscowości. A mianowicie: Kornelia, Martin, Krystian i Liwian. Kolejność przypadkowa. Mnie podoba się tylko Kornelia, a wam? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
das.krokodil Re: Rodzeństwo 25.06.07, 11:44 Ojej, ja naprawdę staram się zrozumiec wszelkie Nikole, Brajany, ale jakoś nie mogę pojąc jak to jest z tym Martinem. Przecież jest POLSKI Marcin !! To jest TO SAMO imię !!! Tylko nadane w wersji angielskiej... No naprwdę nie rozumiem ... Kornelia jest ok, ale przestaje mi się powoli podobac, gdyż została "przejęta" przez dziwne martinowe towarzystwa - zauważyłam niejednokrotnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dee Re: Rodzeństwo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.06.07, 12:00 Hej. Ten Liwian nie jest zly, ale odwaznie bardzo! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nataloosia :) Re: Rodzeństwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.07, 12:35 Wszystkie oprócz Martina Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Malwina Re: Rodzeństwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.07, 17:57 Kornelia - bardzo lubię Martin - jak dla mnie niepotrzebne udziwnienie polskiego Marcina (skoro rodzina polska?) Krystian - niekoniecznie dobrze mi się kojarzy, ale imię jest w porządku Liwian - oryginalnie i... w porządku Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Rodzeństwo 25.06.07, 23:04 Co do Martina, zgadzam się z das.krokodil. Liwian - pierwsze słyszę, niby regularnie utworzone, jak Juliusz-Julian, od Liwiusz, ale chyba nie funkcjonowało w dawnym Rzymie. Krystiana nie znoszę. Kornelia źle wygląda w tym towarzystwie, co do tego równiez się nie mogę nie zgodzic z das.krokodil. Odpowiedz Link Zgłoś