Gość: green_tea IP: *.echostar.pl 05.07.07, 17:43 Powiedzcie proszę czy te dwa imiona do siebie pasują? Juz dawno zdecydowałam się na imię dla córki Dobrochna, ale ostatnio mój 3-latek nazywa dziecko w brzuchu Dobrusia Zosia i w sumie podoba mi się to zestawienie chociaż wczesniej nie myslałam o drugim imieniu, a co Wy myslicie - pasuje?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
olianka Re: Dobrochna Zofia 05.07.07, 17:56 Pasuje, ale może Dobrochnę uczynić zdrobnieniem od Dobrawy lub Dobromiły, Dobroniegi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Malwina Re: Dobrochna Zofia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.07, 17:58 Moim zdaniem pasuje. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Dobrochna Zofia 05.07.07, 20:47 Pasuje, tylko ta Dobrochna, choć śliczna, zdrobnieniowo brzmi Proponowałabym jak olianka. Odpowiedz Link Zgłoś
aula27 Re: Dobrochna Zofia 05.07.07, 22:21 Ja też popieram oliankę. Dobrochna brzmi tak jakos...sama nie wiem. Trochę jak Kachna-Wielgachna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: veranillo Re: Dobrochna Zofia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.07.07, 00:36 podoba mi się Dobrochna, w żadnym wypadku nie zmieniałabym na Dobromiłę na przykład. w połączeniu z Zosią też jest super Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dee Re: Dobrochna Zofia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.07.07, 08:26 Pasuje i brzmi bardzo ładnie. Odpowiedz Link Zgłoś
solveiga1 Re: Dobrochna Zofia 06.07.07, 09:30 Bardzo mi sie podoba to zestawienie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: green_tea Re: Dobrochna Zofia IP: *.echostar.pl 06.07.07, 09:48 Dziekuję za odpowiedzi Co do imion Dobro-podobnych to jednak wybieram Dobrochnę bo ta wersja podoba się mnie i mojemu mężowi najbardziej. Nie wpadłabym na to że brzmi jak zdrobnienie Kachna Odpowiedz Link Zgłoś
ariana1 Re: Dobrochna Zofia 06.07.07, 14:09 Mnie się niestety nie podoba ten zestaw Odpowiedz Link Zgłoś
tami46 Re: Dobrochna Zofia 06.07.07, 15:20 A mnie się bardzo podoba .Dobrochna to cudne imię.Za Zosią nie przepadam ,ale w tym zestawieniu jest super. Odpowiedz Link Zgłoś