aglamama 12.07.07, 13:37 Co myślicie o tym imieniu? Trudno jest mi wybrać imię dla dziewczynki, więc jestem ciekawa jakie będą wasze reakcje Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Dee Re: Daria IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.07.07, 13:40 Nawet ładnie Moze byc. Odpowiedz Link Zgłoś
veranillo Re: Daria 12.07.07, 13:43 kiedyś nie przepadałam za Darią, ale poznałam kilka przesympatycznych dziewczyn, które sprawiły, że zmieniłam nieco podejście do tego imienia. swojej córki bym tak nie nazwała, ale imię samo brzmi ładnie i dobrze mi się kojarzy. Odpowiedz Link Zgłoś
manarai Re: Daria 12.07.07, 13:45 Ja jestem za. Niedawny wątek o Darii: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=12924&w=59430753&a=59430753 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Malwina Re: Daria IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.07, 14:58 Nie wprawia w zachwyt, aczkolwiek jest ładne. Odpowiedz Link Zgłoś
mama_4 Re: Daria 12.07.07, 16:20 Ja odbieram je dość neutralnie - tzn. bez wielkich zachwytów, bo na liście moich ulubionych nie jest, a z drugiej strony "daje odetchnąć" w powodzi Oliwii, Majek, Julek i Weronik. Mam w rodzinie Darię - teraz już kobietę pod czterdziestkę - i jestem z tym imieniem dość osłuchana. Na pewno plusem są ładne zdrobnienia. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Daria 12.07.07, 21:42 Nie jestem do niego przekonana, choć właściwie z brzmienia jest dośc ładne, ale dziecku bym go nie nadała. Jednak wolę Darię niż kika innych często nadawanych obecnie imion, jak np. Nikola czy Oliwia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tawananna* Re: Daria IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.07, 02:16 Podpisuję się pod Twoimi słowami, Gaudencjo. A od siebie dodam, że jedną z niewielu osób naprawdę niezadowolonych ze swojego imienia, jakie znam, jest jedna Daria właśnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Daria:) Re: Daria IP: 195.205.202.* 28.08.07, 11:21 sama mam tak na imię i mi się podoba, dużo fajnych zdrobnień a poza tym nie jest to imię tak często spotykane Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Daria:) Re: Daria IP: 195.205.202.* 28.08.07, 11:34 a i w wątkach na tym forum dotyczących imienia Daria nie znalazłam zdrobnienia Dareńka, które mi się np bardzo podoba, rodzice mówili też Darianka, Darianiuś, Daruśka, Darunia, Darusia wg mnie fajnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mag Re: Daria IP: *.chello.pl 10.09.07, 09:49 Mnie imię Daria bardzo się podoba i tak ma na imię córeczka mojego brata (Dariusza). Wszyscy wołają na nią Didi (wiem, z kreskówki na cartoonie) i zapewniam, że jest bardzo dumna ze swojego imienia, bo żadna dziewczynka z okolicy takiego nie nosi. Podobnie jak Didi z kreskówki jest radosną szczebiotką a jej jedyna wada to tylko brak umiejętności usiedzenia w jednym miejscu dłużej niż minutę...Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gjgjffjfjfjf Re: Daria IP: 195.116.132.* 28.08.07, 11:33 nie podoba mi sie kojazy mi sie z meskim dariuszem i zdrobnien nie ma Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A.S. Re: Daria IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.07, 17:43 Daria jest ok., ale czy bierzecie pod uwagę, że niektórzy będą zdrabiać je do: 'Darka' lub 'Darcia'? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: makowa_panienka Re: Daria IP: *.nat.tvk.wroc.pl 10.09.07, 11:07 Nie podoba mi się Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Daria Re: Daria IP: *.magma-net.pl 10.11.07, 16:28 Sama mam tak na imię i uważam, ze to imię jest cudowne a co do zdrobnień to na mnie mówią Dusia i bardziej przeze mnie lubiane Dunia pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś