24.07.07, 14:15
Podoba Wam się?
Ja myślę o nim jako o imieniu dla mojego syna, kiedyś w odległej
przyszłości... Bardzo mi się podoba i jest oryginalne, a na tym bardzo mi
zależy.
Obserwuj wątek
    • olianka Re: August. 24.07.07, 14:18
      Ładne imię!
      • das.krokodil Re: August. 24.07.07, 14:20
        Bardzo ładne. Chociaż wolę Augustyna smile
    • Gość: Dee Re: August. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.07.07, 14:29
      Nie podoba mi sie. Skojarzenia z Sierpniem i nic na to nie poradze.Augustyn
      lepszy.
    • gaudencja Re: August. 24.07.07, 19:53
      Tak, musi jednak dobrze pasować do nazwiska.
      • Gość: profesor [...] IP: *.elpos.net 24.07.07, 20:03
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • ania.silenter podoba mi się:) n/t 24.07.07, 20:05

• Gość: profesor [...] IP: *.elpos.net 24.07.07, 20:05
        • Gość: hahahahha [...] IP: 203.174.84.* 24.07.07, 20:16
      • Gość: dziwne Re: podoba mi się:) n/t IP: 64.40.108.* 24.07.07, 22:16
        No prosze -podoba Ci sie a masz zwykłą Ole smile))Przeoczenie?Czemu nie Augustyna?
        • ania.silenter wyczerpujące acz nieco nudne wyjaśnienie:P 24.07.07, 23:14
          Gość portalu: dziwne napisał(a):

> No prosze -podoba Ci sie a masz zwykłą Ole smile))Przeoczenie?Czemu nie Augustyna
          > ?

To bardzo proste - mam też męża, z którego zdaniem bardzo się liczę i który
          chciał mieć córeczkę Oleńkę (mnie też ogromnie podoba się to imię), potem
          chciałam Anastazję/Amelię/Anielę/Adelę a mąż Kasię - kompromis: Adrianna
          Katarzynatongue_out.
          A gdybyśmy mieli trzecią córkę to może właśnie - Augustynę? Albo Aurelię/Amelię?
          pozdrawiam
          P.S. Moja Ola nie jest "zwykła" - jest jedyna w swoim rodzajutongue_out. Ma trzy lata a
          jestem pewna, że powiedziała by Ci jakim autem jeździsz (np. jeno laguna albo
          opel antalabig_grin)
    • Gość: Malwina Re: August. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.07, 22:55
      Ładne! smile
      • Gość: m.c.m.k.l. Re: nie IP: *.alojamentos18.com 24.07.07, 22:58
        Dla mnie sie nie podoba w ogole.
    • marti_de Re: August. 27.07.07, 18:24
      A mi się ogromnie podoba smile Sama myślałam, że tak może nazwiemy synka tym
      bardziej, że będzie sierpniowym chłopczykiem, ale decyzja ma być demokratyczna,
      a u mojego męża takie "oldschoolowe" imię odpada wink
    • abiela Re: August. 28.07.07, 00:49
      Szalenie!
    • humbelina Re: August. 30.12.18, 11:39
      U mnie wyszukiwarka pokazała brak wyników smile
    • chayah Re: August. 02.09.20, 20:46
      August zaczął mi się podobać, kiedy miałam 11 czy 12 lat i fascynowałam się historią starożytnego Rzymu. Wtedy kojarzył mi się z cesarzem Oktawianem Augustem (na marginesie - Oktawiana też uwielbiam smile). Potem doszły kolejne pozytywne skojarzenia: August Mocny, August III Sas, a niedawno August Katz z "Lalki". Minęło parę lat i to imię nadal bardzo mi się podoba smile
      Czyli w tej kwestii gust mi się nie zmienił smile

Lubię też Augustyna, ale u mnie w szkole jest dziewczynka, która ma na nazwisko Augustyn i powoli zaczyna mi się tak kojarzyć…
      • katarzynkaa Re: August. 03.09.20, 00:35
        Ja znałam brata koleżanki, Gucia - Augustyna. Teraz ma z 15 lat... Gdy był niegrzeczny, rodzice odwoływali się do patrona jego imienia, świętego Augustyna. smile
        Nie omieszkam wypisać imiona całej ósemki (najstarsza ma 31 lat): Agnieszka, Zuzanna, Marta, Agata, bliźnięta Tymoteusz i Filip, Barbara i Augustyn.
    • dalenia Re: August. 04.09.20, 09:06
      Ja mam trochę problem z tym Augustem. Niby spoko, doceniłabym go, ale coś mi nie gra tak, żebym mogła powiedzieć, że go lubię wink trochę może zbyt nadęty (od razu mam w głowie Poniatowskiego), do tego skojarzenia z sierpniem. Także u mnie tak pół na pół, ale z przewagą na "tak" wink
      • meggan79 Re: August. 04.09.20, 14:11
        Nie przepadam,wolę Gustawa. Co ciekawe, choć jest to imię rzadkie, to i moja Ida, i mój Leoś mają w swoich klasach po Auguście.
        Jeden z nich to( o ile się nie mylę) jedynak,a drugi ma brata Marcela.
        • chayah Re: August. 04.09.20, 17:11
          August i Marcel to, moim zdaniem, wyjątkowo niedopasowany zestaw… sad

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Wybierz imię dla dziecka

Sprawdź co znaczą nasze imiona, skąd pochodzą, kto sławny je nosił lub nosi.