lotka76 25.07.07, 12:31 Dzisiaj rano bylam w merostwie dopytac sie dokladnie o przebieg procesu starania sie o azyl. Poniewaz byla to wczesna pora poczekalnia nie byla zbyt zapelniona i wadalm sie w dyskusje z bardzo mila kobieta, (stu procenowa francuska, po mowie mozna bylo poznac ze wyksztalcona i kulturalna) ktora tez miala jakies sprawy do omowienia z prawnikiem. Wokol niej biegaly dwie dziewczynki a na kolanach siedzial maluszek, moze 4 miesieczny. Dopiero jak zawolala na dzieci, z wrazenia padlam: dziewczynki, na oko jakies 6-8 lat to INDIA ( wymawiame wlasnie w ten sposob) i SHANONA... Zas na kolanach siedzial malutki SEAN... Od razu jakos mi sie tak skojarzylo ze moze Sean to nowy odpowiednik poskiego kewino-brajana. Wymawiane "Szon" A czy sa jakies Seany w Polsce? Ciekawa jestem czy zaczna "zalewac" kraj... We Francji robi sie ich coraj wiecej... pozdrawiam serdecznie Lotka ( najdluzszy tydzien w moim zyciu!!!!) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pluskotka Re: Sean..... 25.07.07, 12:39 India niedawno przyszła mi do głowy jak szukałam imion na literę I. Shanon to słyszałam, ale żeby Shanona to nie. A Sean, nie przepadam. Odpowiedz Link Zgłoś
veranillo Re: Sean..... 25.07.07, 13:10 w angielskojęzycznym otoczeniu imię Sean bardzo mi się podoba... ale we Francji czy w Polsce jest MSZ zupełnie nie na miejscu. Shanona? Też nigdy nie spotkałam się z taką wersją imienia, jedynie z Shannon. chyba tą panią fascynuje kultura Irlandii (jedynie India nieco się z tego schematu wyłamuje) Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Sean..... 25.07.07, 22:14 Szony sie w PL chyba zdarzają, ale niespecjalnie często. We francuskim kontekście - straszne. Shanona także. Kiedy przyjeżdżają? Odpowiedz Link Zgłoś
veranillo Re: Sean..... 25.07.07, 22:45 "Szony" zdarzają się w Polsce? W takiej pisowni? O matko, toż Dżesika czy Wanessa przy tym to nic... Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Sean..... 25.07.07, 22:51 Nie wiem, czy w takiej pisowni, ale już się to imię pojawiało na forum jako tzw. ałtentyk. Odpowiedz Link Zgłoś
veranillo Re: Sean..... 26.07.07, 08:30 mam nadzieję, że jeśli już się pojawia, to przynajmniej w oryginalnej pisowni... jak zobaczyłam tego "Szona", to dreszcz grozy przeleciał mi po plecach Odpowiedz Link Zgłoś
guendalina Re: Sean..... 26.07.07, 08:56 India to sliczne imie. Na warunki polskie dosc odwazne jednak. Odpowiedz Link Zgłoś
lotka76 dziewczynki... 26.07.07, 14:29 India jest ok, choc nie za bardzo mi sie podoba. Zdolowal mnie Sean i Shanona... Korzystam z ostanich dni pisania na forum, niedlugo nie bede miala chyb na to zbyt wiele czasu... Jezeli nie bedzie zadnych przeszkod technicznych, dziewczynki beda z nami za 5 dni. To znaczy najpierw dwa dni w szpitalu ( okolo) a potem juz w domku! Boze, jak ja sie ciesze! Pierwsza ewakuacja ok tygodnia temu byla przepowadzona wzorowo. Dzieci sa juz z rodzicami. Za piec dni, nasza kolej... Odpowiedz Link Zgłoś