sucielo 17.08.07, 12:16 Czy jest nadawane w Polsce? Podoba Wam się? Jakie macie z nim skojarzenia? Wg mnie jest interesujące i oryginalne. Myślę, że nazwałabym tak swojego synka Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: pluk Re: Hektor. IP: *.range86-141.btcentralplus.com 17.08.07, 12:37 Ciekawe! Choc bardzo twarde, ale i przez to meskie jak Hubert, Herbert, Bruno, Hugo, Olgierd itp. Zdrobnienie szybko jest bo Hektor-Hektorek. troche wiecej info: www.behindthename.com/php/view.php?name=hector Jesli z nazwiskiem dobrze wspolgra to nie widze problemu )) Odpowiedz Link Zgłoś
gato.domestico znajoma kuzynki ma syna -Leonidasa.... 17.08.07, 15:48 juz wole Hektora ) z dwojga zlego. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Hektor. 17.08.07, 19:48 To imię z bardzo solidnymi tradycjami w Polsce; mnie się bardziej podoba w wersji Jaktor, ale o ile bez oporów nazwałabym syna np. Dagobert, to przed Jaktorem miałabym opory z powodu nietypowości. Może mi to ktoś wytłumaczyć? pl.wikipedia.org/wiki/Hektor_%28imi%C4%99%29 Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Hektor. 17.08.07, 20:05 Niestey pies sąsiadów tak się nazywał, no i zawsze mam przed oczami podstarzałego, chrypiącego owczrka niemieckiego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: Hektor. IP: *.chello.pl 18.11.07, 18:47 Nie podoba mi się. Za bardzo się kojarzy z Grecją starożytną. Oraz z psiakiem sąsiadów, malutkim, acz bardzo utytułowanym. Odpowiedz Link Zgłoś
biljana Re: Hektor. 18.11.07, 20:07 A mi się podoba. Lubię imiona o konotacjach literackich. Oprócz dzieła Homera kojarzy mi się także z bohaterem uroczej książeczki Magdaleny Samozwaniec "Czy Pani mieszka sama" - Hektorem Kasprowym Odpowiedz Link Zgłoś