Gość: Majadka IP: *.Red-83-34-70.dynamicIP.rima-tde.net 22.08.07, 19:04 Mieszko-podoba wam sie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Majadka Re: Mieszko IP: *.Red-83-34-70.dynamicIP.rima-tde.net 22.08.07, 19:06 Mam takie pytanko. Mieszkam w Hiszpanii, moj maz jest Hiszpanem ale koniecznie chce dac synkowi (porod w grudniu) polskie imie no i uparl sie ma imie Mieszko. Mnie sie podoba, ale obawiam sie ze bedzie miec klopoty mieszkajac w Hiszpanii z wymowa. Odpowiedz Link Zgłoś
kleo881 Re: Mieszko 22.08.07, 20:39 mi to imie kojarzy sie z piosenka 'nie wiesz kim byc, badz soba, nie Rysiem Ochuckim(?) nie Kuba Wojewodzkim i nie Majdanem i nie Doda, badz soba i tylko soba..' chlopak ktory ja spiewa ma na imie Mieszko wg mnie imie ladne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nataloosia :) Re: Mieszko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.07, 20:40 Moja siostra chce nazwać tak kiedyś synka ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Majadka Re: Mieszko IP: *.Red-83-34-70.dynamicIP.rima-tde.net 22.08.07, 21:49 Dziekuje wszystkim za odopwiedz... pewnie zostanie Mieszko, tym bardzij ze Hiszpanscy przyjaciele mojego meza juz tak wolaja na malego, a maz wlasciwie nie chce slyszec o innym imieniu ... bardzo sie ciesze, ze bedac Hiszpanem chce dziecku dac polskie imie Odpowiedz Link Zgłoś
tami46 Re: Mieszko 22.08.07, 23:29 Bardzo ładne imię i takie w sumie historyczno-polskie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Malwina Re: Mieszko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.07, 00:46 Jak najbardziej. Znam jednego - bardzo miło się kojarzy. Odpowiedz Link Zgłoś
veranillo Re: Mieszko 23.08.07, 00:50 bardzo fajne imię! w życiu spotkałam (aż? dwóch Mieszków i fajne z nich były chłopaki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Astrid Re: Mieszko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.07, 07:48 jakas nauczycielka mówiła ze na jej ucznia Mieszka wołaja koledzy Mieszek. Odechciało mi sie tego imienia już. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: makowa_panienka Re: Mieszko IP: *.nat.tvk.wroc.pl 23.08.07, 13:02 Imię bardzo mi się podoba, ciekawa jestem jak wymawiają je Hiszpanie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Majadka Re: Mieszko IP: *.Red-83-34-70.dynamicIP.rima-tde.net 23.08.07, 18:23 Wlasnie tego sie obawiam, jak oni to beda wymawiac. Niby powinni nie miec problemow z "SZ" i reszta jest juz latwa. Jedyeny probelm ze oni nie portafia wystarczajaco mocno wymowic tego "SZ" i wychodzi im troche jak "SI".... czyli niektorzy by mowili "Miesko" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: becia Re: Mieszko IP: *.crowley.pl 24.08.07, 23:15 ja mam brata o tym imieniu , ma już 27 lat Odpowiedz Link Zgłoś
krimhilda Re: Mieszko 25.08.07, 13:47 Dla malego chlopczyka moze byc. Jednak dla doroslego mezczyzny nie za bardzo. Wg mnie to jest malo meskie imie. Odpowiedz Link Zgłoś