pluskotka 29.08.07, 15:06 Wracając od dentysty mijałam matkę z trzema synami. W pewnym momencie usłyszałam jak woła: Bogdan. Widocznie moda ze starszych lat znów zatacza kręgi. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
abiela Re: Bogdan 29.08.07, 23:04 Nie odbieram Bogdana jako tak "stargo" jak np. Tadeusz czy Ignacy. Faktycznie ciekawe, że sa mali Bogdanowie. Odpowiedz Link Zgłoś
ninotshka straszliwie mi sie podoba 29.08.07, 23:30 dalabym tak na imie ewentualnemu synowi ale.. mam juz Tate o takim imieniu a nie jestem zwolenniczka nadawania imion ktore sa w bliskim otoczeniu a strasznie mi szkoda chyba ze kiedys zmienie zdanie Odpowiedz Link Zgłoś
mrowka75 Re: Bogdan 30.08.07, 00:09 Podobno Bogdan to to samo co Adam. "przez Boga dany" Mój ojciec nazywał się Bogdan.Mąż nazywa się Adam. W młodości na mego ojca mówili Adam. Odpowiedz Link Zgłoś
sucielo Re: Bogdan 30.08.07, 19:50 Kiedy byłam na wakacjach w górach spotkałam młodą mamę z synami: Marcinkiem (ok. 3 lata) i Bogdanem właśnie. Młodszy miał 9 miesięcy i już chodził Mama wołała za nim Boguś i to było urocze zdrobnienie Imię bardzo mi się podoba. Odpowiedz Link Zgłoś