uffa1 08.09.07, 23:24 Tak ma na imie chlopiec w grupie przedszkolnej mojego synka. Przyznam szczerze, ze poraz pierwszy uslyszalam takie imie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
olianka Re: JAGO 08.09.07, 23:33 Pierwszy raz spotykam się z takim... imieniem? wynalazkiem? Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: JAGO 08.09.07, 23:33 Szekspirowskie. Dość złowróżbne, wystarczy przeczytać choćby streszczenie Otella Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: JAGO 08.09.07, 23:42 Myślałam, że to Jaga, która okazała się być chłopcem. Odpowiedz Link Zgłoś
manarai Re: JAGO 09.09.07, 17:57 Kto wie, że to imię szekspirowskie i zna jego konotacje, temu kojarzy się negatywnie. Kto nie wie, temu pewnie kojarzy się z Babą Jagą. Kłopotliwe w odmianie - w dopełniaczu "Jaga"? w celowniku "Jagowi"? w narzędniku "Jagiem"? w miejscowniku "Jadze"? A może trzeba dodawać końcówkę -n jak przy Hugonie czy Iwonie? Ogólnie: imię bardzo ryzykownie, ja bym nie nadała - kłopotliwość zdecydowanie przeważa jego atrakcyjność. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiśnia Re: JAGO IP: 83.1.72.* 09.09.07, 20:44 uffa1 napisała: > Tak ma na imie chlopiec w grupie przedszkolnej mojego synka. > Przyznam szczerze, ze poraz pierwszy uslyszalam takie imie. To typowe imiona męskie z szufladki zakończonej na "o" tj.: INGO, NINO, BRUNO. Nic dziwnego kiedy coraz wiecej wiatrów z zachodu. Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: JAGO 09.09.07, 20:46 Gość portalu: wiśnia napisał(a): > To typowe imiona męskie z szufladki zakończonej na "o" tj.: INGO, NINO, BRUNO. > Nic dziwnego kiedy coraz wiecej wiatrów z zachodu. Odnoszę jednak wrażenie, że imię Jago na zachodzie popularne nie jest i trudno mi uwierzyć, że to zachodnia inspiracja kierowała rodzicami. Odpowiedz Link Zgłoś
uffa1 Re: JAGO 09.09.07, 21:11 Chlopiec ma nazwisko typowo polskie. Mimo 'dziwnego' imienia, jest chlopcem baaardzo sympatycznym i na sam widok Jego trudno go nie lubiec . Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: JAGO 09.09.07, 21:18 uffa1 napisała: Mimo 'dziwnego' imienia, jest > chlopcem baaardzo sympatycznym i na sam widok Jego trudno go nie > lubiec . A to zwykle osoby noszące rzadkie imiona są niesympatyczne? Odpowiedz Link Zgłoś