jansad 14.09.07, 00:10 30.08 urodził nam się piękny synek i mamy pierwszy problem. Imię. Podczas ciąży nie myśleliśmy o imieniu. Żona pewnego poranka wstała i powiedziała że w nocy "wpadło" jej do głowy imię "Horacy". I tak najpierw trochę dla śmiechu, żartu zaczeliśmy Jego nazywać, później się przyzwyczailiśmy. Ale teraz mamy problem czas już mija żeby udać się do USC i jakie imię dać. Chcieliśmy zawsze "Polskie" ale Kubusiów, Michałków, Mateuszków jest już ak dużo. Co myślicie o Horacym? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
abiela Re: Imę Horacy? 14.09.07, 00:14 Czemu nie? pl.wikipedia.org/wiki/Horacy_%28imi%C4%99%29 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dee Re: Imę Horacy? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.09.07, 08:19 Fajne, dajcie Horacy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lilija Re: Imę Horacy? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.09.07, 12:06 Horacy i Ignacy to ładne imiona ale mieszkając w Polsce nie nadałabym dziecku-brzmi trochę nienaturalnie (końcówka cy) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: makowa_panienka Re: Imę Horacy? IP: *.nat.tvk.wroc.pl 14.09.07, 13:12 A ja bym bez zastanowienia nadała. To piękne imię tylko może niezbyt osłuchane i większości kojarzy sie tylko z poetą Horacym, ale to chyba nic złego. Odpowiedz Link Zgłoś
zara11 Re: Imę Horacy? 14.09.07, 16:38 b. fajne, mam znajomego maluszka ignacego, ktorego przekrecam czasami na "pankracy" lub "horacy" wlasnie. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Imę Horacy? 14.09.07, 22:03 To imię z bardzo dawnymi tradycjami użycia w Polsce. Ja bym nadała. Na forum bywała mama Horacego, zadowolona z wyboru imienia dla synka (już kilkuletniego). Daj znać, czy się zdecydujecie. I gratuluję synka Odpowiedz Link Zgłoś