das.krokodil 18.09.07, 12:30 Jak Wam się podoba to imię? Znacie jakieś małe/ duże Florentyny? Czy ktoś dysponuje może jakimiś danymi na temat popularności tego imienia wśród obecnych maluszków? Wg mnie to imię jest piękne, ale obawiam się, czy nie jest zbyt "roślinne", jak Jagoda czy Malina (nie lubię odroślinnych imion ludzkich)? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
olianka Re: Florentyna 18.09.07, 12:39 Podoba mi się, jednak osobiście wolę Floriannę lub Florę. Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Florentyna 18.09.07, 12:55 Obecnie na pewno nie jest popularne, a wręcz bardzo rzadkie. Masowo natrafiam na Florentyny w XIX księgach metrykalnych. Nie lubię imion kwiatowych, ale nie odbieram tego jako kwiatowe, bo nazwą kwiatu nie jest, a raczej odpowiedniej boginii rzymskiej. Zdecydowanie bardziej wolę Florę. Odpowiedz Link Zgłoś
agi40 Re: Florentyna 18.09.07, 13:09 Mi sie ogromnie podoba, znam jedna mala (ok. 2 lat) i druga z zaprzyjaznionego forum. Odpowiedz Link Zgłoś
babazygmunta Re: Florentyna 12.02.08, 17:42 Nie cierpię. Tak nazywała się wyjątkowo wredna sąsiadka moich rodziców. Skłócona z całą wsią. Flora mi się podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
magdmaz Re: Florentyna 13.02.08, 08:47 Baaaardzo mi się podoba!!!! Razem z Florianną i Filomeną. Nie miałabym dość odwagi, żeby nadać swojemu dziecku - a szkoda! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cicuta Re: Florentyna IP: *.acn.waw.pl 13.02.08, 09:26 Mnie się bardzo podoba, w ogole nie odbieram jako "roślinne". Spokojnie mogłabym nadać córce (ale mąz nei chciał...) Odpowiedz Link Zgłoś
milenium5 Re: Florentyna 13.02.08, 12:47 Przepiękne. Pamiętacie Florę, narzeczoną Jima, syna Ani z Zielonego Wzgórza? Mi się marzą trojaczki Róża, Laura i Florentyna zdrabniana do Flory... Odpowiedz Link Zgłoś
solveiga1 Re: Florentyna 13.02.08, 12:51 Bardzo mi sie podoba. Nie znam ani jednej malej Florentyny, ale powaznie rozwazalabym to imie, gdybym miala druga coreczke. Imie to nosila moja cioteczna prababcia, powszechnie nazywana Flora Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dolmadakia Re: Florentyna IP: *.adsl.inetia.pl 13.02.08, 16:31 Bardzo mi się podoba,na równi z Klementyną.Nie znam żadnej,ani małej ani dużej.Nie podoba mi się Flora,jest zbyt...ciężka i twarda Odpowiedz Link Zgłoś
magda_m22 Re: Florentyna 13.02.08, 18:55 Podoba mi się ale wolę Florę . A właśnie, przepraszam, że napiszę w temacie o Florentynie ale możecie napisać coś więcej o Florze? Ile nadań, wasze opinie? Byłabym wdzięczna (ostatnio dołączyła do listy i wskoczyła na wysokie miejsce ). Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Florentyna 13.02.08, 23:17 magda_m22 napisała: > Podoba mi się ale wolę Florę . > A właśnie, przepraszam, że napiszę w temacie o Florentynie ale możecie napisać > coś więcej o Florze? Ile nadań, wasze opinie? > Byłabym wdzięczna (ostatnio dołączyła do listy i wskoczyła na wysokie miejsce ; > )). Nadań do 1994 było bodajże 42. Podoba mi się bardzo! Dużo bardziej od Florentyny, która dla mnie jest zbyt rozwlekła. Odpowiedz Link Zgłoś
bea-sjf Re: Florentyna 14.02.08, 18:53 Bardzo lubię imię Florentyna ,zupełnie nie kojarzy mi sie kwiatowo , Flora natomiast jest dla mnie od razu "roślinna" . Odpowiedz Link Zgłoś
mtv_fan Re: Florentyna 16.02.08, 23:37 Florentyna mi sie nie podoba. Mysle ze Flora jest lepsza! Odpowiedz Link Zgłoś
bonnie75 Re: Florentyna 17.02.08, 19:56 Przecudowne imie Jedno z moich ukochanych I zdecydowanie Florentyna, a nie Flora!!! Odpowiedz Link Zgłoś