trrruskawa 18.09.07, 18:04 Miss Polonia 2007... Rodzice albo bez wyobraźni, albo chcieli sobie zrobić z córki jaja. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
clas_sic Zuzia Fizia 18.09.07, 18:30 to dziewczyna, z którą naście lat temu byłam na olimpiadzie językowej Odpowiedz Link Zgłoś
minerwamcg Re: Barbara Tatara 18.09.07, 20:36 Żeby chcieli robić jaja, to nie sądzę. Raczej nie mieli za grosz słuchu, podobnie jak rodzice znanego mi osobiście Michała Misiewicza. Odpowiedz Link Zgłoś
asidoo Re: Barbara Tatara 18.09.07, 23:27 Od razu przypomniał mi się Zowie Bowie, syn Davida Bowie. Zmienił nazwisko, gdy doszedł do pełnoletności. Wstrętne te rymowanki!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
biljana Re: Barbara Tatara 18.09.07, 23:46 cóż, kompletny brak słuchu u rodziców Basia Tatara przynajmniej brzmi lepiej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agata Mata Re: Barbara Tatara IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.07, 07:27 nie patrz na to jak na rymowankę, ale na imię pasujące do nazwiska. Mi całkiem pasuje aczkolwiek faktycznie ara tara się jakby miesza wymawiając. Jednak nie mam nic przeciwko temu by rodzice nadawali dziecku imię na litere W bo nazwisko tez jest na W, bądz podobnie brzmiące imię do nazwiska typu..Agata Mata która była w Barze w Polsacie -pamietacie może?Nieco śmiesznie może, ale specyficznie. Marek Pyrek, czy Ilona Wrona....... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trrruskawa Re: Barbara Tatara IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.07, 16:59 Dla mnie jeśli jest rymowanka to znaczy, że imię nie pasuje do nazwiska ;] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dee Re: Barbara Tatara IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.09.07, 08:00 Beznadziejny zestaw. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gracja Re: Barbara Tatara IP: *.chello.pl 19.09.07, 18:52 A co zrobić jak imię podoba się ponad wszystko? Jest duże prawdopodobieństwo, że wyjdzie za mąż i zmieni nazwisko. Może marzyli ale nie mieli pewności, że zostanie miss i będzie na "cenzurowanym"? W naszym otoczeniu jest dużo beznadziejnych połączeń, ale nie każdy "wypływa". Odpowiedz Link Zgłoś
pavvka Re: Barbara Tatara 20.09.07, 10:58 Gość portalu: Gracja napisał(a): > Może marzyli ale nie mieli pewności, że zostanie miss i będzie na > "cenzurowanym"? To nie ma znaczenia. Może gdyby nie była miss, z połączenia śmiałoby się 50 osób zamiast 5 milionów, ale i tak byłoby kiepskie. Chociaż na co dzień pewnie przedstawia się 'Basia Tatara' i ta niezręczna rymowanka nie jest oczywista. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Barbara Tatara 22.09.07, 18:51 Gość portalu: Gracja napisał(a): > A co zrobić jak imię podoba się ponad wszystko? Zrezygnować, jesli nie pasuje do nazwiska. > Jest duże prawdopodobieństwo, że wyjdzie za mąż i zmieni nazwisko. Kiedyś prawie wszystkie kobiety wychodziły za mąż. Teraz nie, nie mówiąc o tym, że nie ma gwarancji, iż nazwisko męża nie będzie jeszcze gorsze. Dziewczynki moim zdaniem trzeba nazywać tak, żeby nie musiały wybierać męża pod kątem fajnego nazwiska, które zastąpi ich własne, beznadziejnie zestawione z nazwiskiem. Odpowiedz Link Zgłoś
pluskotka Re: Barbara Tatara 22.09.07, 19:03 gaudencja napisała: > Gość portalu: Gracja napisał(a): > A co zrobić jak imię podoba się ponad wszystko? > Zrezygnować, jesli nie pasuje do nazwiska. Żeby był ładny zestaw. Czy to jakiś pakiet, żeby było dopasowanie? Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Barbara Tatara 22.09.07, 19:08 Oczywiście. To jest właśnie pakiet - z tym zestawieniem wędrujesz przez życie. Jeśli jest niedobrane i/lub śmieszne, żyje Ci się gorzej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gracja Re: Barbara Tatara IP: *.chello.pl 23.09.07, 14:28 W którymś wątku podałaś jako ładny zestaw Biank(c)a Bieńkowska. Dla mnie to masło maślane, gorsze niż Barbara Tatara. Dlatego zestawienie pasujące czy nie, to też pojęcie względne. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Barbara Tatara 23.09.07, 14:59 O ile zestawy zbliżone brzmieniowo są przez jednych lubiane, przez innych nie, o tyle co do rymowanek na razie nie było większych kontrowersji - brzmią źle. Oczywiście jednak ocena dopasowania zestawienia jest kwestią gustu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lilija Re: Barbara Tatara IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.09.07, 10:50 Mogło być jeszcze gorzej: Tamara Tatara Odpowiedz Link Zgłoś
magdmaz Re: Barbara Tatara 20.09.07, 12:57 Wspaniałe imię i nazwisko dla...ciągnika. Odpowiedz Link Zgłoś
andaba A Tamara Tatara? 20.09.07, 23:59 Jeszcze fajniej, tyle ze kobieta nazwisko miała po mężu. Odpowiedz Link Zgłoś
magda_m22 Sara Dyna 21.09.07, 16:35 Gdzieś już o niej pisałam, ale do tego tematu również pasuje. Co prawda to nie rymowanka ale brzmi jak - sardyna.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: annajustyna Re: Sara Dyna IP: 193.130.97.* 25.09.07, 16:52 Lisa Bund - gwiazdka niemeickiego "Idola"...Lisabund - prawie jak Lissabon (Lizbona)... Odpowiedz Link Zgłoś