olianka 03.10.07, 11:26 Nie ma aktualnego wątku o Benonie, a ja ostatnio zupełnie oszalałam na punkcie tego imienia. Co myślicie o Benonie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Dee Re: Benon IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.10.07, 11:30 Nie przepadam za imionami , ktore skracają sie do Benka, ale ten Benon nie jest taki zly. Jednak to nie mój gust. Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: Benon 03.10.07, 11:37 Gość portalu: Dee napisał(a): > Nie przepadam za imionami , ktore skracają sie do Benka, ale ten > Benon nie jest taki zly. Jednak to nie mój gust. Ja jestem wnuczką Benedykta i mam bardzo dobrego kumpla Benedykta, więc uwielbiam to imię. A Benon jest jeszcze lepszy. Beniamin też mi się podoba. Bernard mniej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dee Re: Benon IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.10.07, 11:41 Beniamin jest sliczny, ale jakos nie pomyslalam,ze mozna go skracac do Benka. Odpowiedz Link Zgłoś
orvokki Re: Benon 03.10.07, 17:41 Mnie się nie podoba. W odróżnieniu od Bernarda :o) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: makowa_panienka Re: Benon IP: *.nat.tvk.wroc.pl 03.10.07, 19:21 podoba mi się, nawet bardzo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: idzi Benon Warszawski IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.10.07, 11:12 W Warszawie jest kościół świętego Benona, przy którym ponad dwieście lat temu rezydował święty Klemens Maria Hofbauer (Dworzak) wraz z innymi redemptorystami, którzy właśnie z tego powodu byli nazywani benonitami. Obecnie jest tam odprawiany tzw. indult, czyli Msza Trydencka po łacinie. Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Góra 03.03.08, 11:00 Nadal mi się podoba, ale nie na tyle, żeby je nadać. Odpowiedz Link Zgłoś
aneladgam Re: Benon 03.03.08, 11:13 zdecydowanie i absolutnie mi się nie podoba, nigdy mi się nie podobało, z wiekiem moja niechęć do tego imienia wzrasta, a co za tym idzie, wszelkie imiona zdrabniane do "Benek" są w defensywie Odpowiedz Link Zgłoś
rurka-z-kremem Re: Benon 29.07.08, 18:48 Możemy sobie podać rękę, Olianko - mnie też się Benon szalenie podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
hovawartka Re: Benon 30.07.08, 12:06 Bardzo mi się podoba, mogłabym nadać dziecku bez wahania. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Benon 01.08.08, 00:13 U mnie się to waha. Wybrałabym zdecydowanie Benedykta albo Benicjusza, ale nie Benona. Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: Benon 16.06.15, 13:28 Benon obchodzi dzisiaj imieniny i tak zaczęłam analizować to imię. Zastanawiam się, dlaczego się jeszcze nie spopularyzował, chociaż trochę? Jest podobny do modnych teraz Tymona i Brunona, przy tym fajnie się zdrabnia, jest dość międzynarodowy - właściwie to same zalety Jak myślicie? Czy Benon kiedyś wskoczy nieco wyżej w rankingach? Odpowiedz Link Zgłoś
lily-beth Re: Benon 16.06.15, 14:12 Bardzo mi się podoba, ale odkąd usłyszałam o przezywisku dla Benona - "bekon", nie mogę się wyzbyć tego skojarzenia. Z Benkowych imion wolę Beniamina i Bernarda. Odpowiedz Link Zgłoś
niwius Re: Benon 16.06.15, 18:24 Benon nawet ładnie brzmi. Właściwie sama mogłabym go nadać gdyby nie to, że mam bardzo, ale to bardzo silne skojarzenia. Dla mnie Benon = Miśkiewicz, bardzo trudno mi sobie wyobrazić kogoś innego o tym imieniu. Wątpię, żeby podskoczył w rankingach. Myślę, że jego nadawalność nadal będzie znikoma. Może to się zmieni za powiedzmy 50 lat albo 70 Szkoda, bo samo imię ładne. Odpowiedz Link Zgłoś
florianne Re: Benon 17.06.15, 14:05 Moja znajoma ma synka Benona. Gdyby nie przypadek, to do dzisiaj myślałabym, że jest Beniaminem. Wolę Benedykta, bo przy Benonie i mnie nasuwają się bekonowe skojarzenia. Odkąd usłyszałam od koleżanki, że nigdy nie słyszała o tym imieniu, nie dziwię się, że nie jest popularne. Pewnie nie jest jedyna. Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: Benon 17.06.15, 14:56 Lubię Benedykta, ale jakoś ta końcówka "-dykt" totalnie mnie zniechęca Odpowiedz Link Zgłoś